Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára žije se svým tatínkem kouzelným životem v exotické Indii. Pouze však do okamžiku, kdy je tatínek povolán do vojenské služby. Sáru pak pošlou do internátní školy v New Yorku. Dívenka si samozřejmě na přísné předpisy a kázeň nemůže zvyknout. Čerpá však sílu alespoň z vědomí, že pro svého tatínka bude vždycky malou princeznou. Svou odvahou, představivostí a laskavostí překonává potíže, které se jí staví do cesty a mění její život, stejně jako osudy lidí okolo ní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pohádka u mě zaboduje, pokud má zajímavý příběh, charismatické postavy na obou stranách barikády, dramatický konflikt a nějaké to ponaučení. Pohádky bereme jako žánr pro děti (což mimochodem nebyla nikdy tak úplně pravda a tím méně to platí dnes, kdy pohádky často dospělým slouží jako návrat do zidealizovaného času bezstarostného dětství) a pak by jejich důležitým prvkem měla být příprava na život se všemi jeho nástrahami a riziky. Malá princezna nic z výše uvedených znaků a funkcí nemá. Odehrává se v krásných a dílem i exotických kulisách, přináší špičkové režijní řemeslo a za cíl si klade dojímat, hladit po hlavičce a pěstovat pocit výlučnosti. Je to produkt určený především holčičkám, co si rády hrají s barbínkami, ještě se nezačaly líčit a připravovat na první rande. Hrdinkou je cukrkandlová dívka z prominentní rodiny, kde pojem strádání má úplně jiný rozměr než ve zbytku společnosti. Její nesnáze se dají připodobnit k vyprávění milionářské dcerušky na téma chudoba: "To vám byla jedna strašně chudá rodina. Trpěly všechny služky, kuchařka, zahradník, řidič, ba dokonce majordomus ukrutně trpěl." K dobré výchově patří dítěti vysvětlit, že není a nikdy nebude princezna a že by nemělo spoléhat na prince, ba ani na Kena. Že k životu patří skutečné ztráty, opravdová bolest a že v reálu k rodičovské i partnerské lásce nepatří jen shovívavost, laskavost a mazání medu kolem úst. Patří k ní kladení nároků, uvědomování mezí, rozumně podaná kritika a schopnost probudit toho druhého ze sna. Cuarón natočil přeslazenou a přezdobenou podívanou. Natočil ji ale opravdu hezky, takže pokud vám výše zmíněné nevadí, jejím zhlédnutím nic neriskujete a nějakou tu hvězdičku navíc určitě přihodíte. Já bych s dovolením dal v nejbližší době přednost nějaké bez kompromisů natočené verzi Červené Karkulky. Celkový dojem: 30 %. ()

Mary19 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka pod režijní taktovkou Alfonse Cuarona je možná jednou z nejlepších, jaká byla kdy v tomto žánru natočena... Liesel Matthews, hlavní přestavitelka Malé princezny, byla ve své roli naprosto okouzlující, ale totéž se dá skoro říci i o výkonech dalších "malých princezen"... Magickou atmosféru navíc podtrhuje famózní výprava a kouzelná hudba Patricka Doyla... 90% ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Patrick Doyle: 1. Ramayana: A Morning Raga - Patrick Doyle ,2. A Children Running ,3. A Cristina Elisa Waltz ,4. A The Miss Minchin School for Girls ,5. A Knowing You By Heart ,6. A Breakfast ,7. A Letter To Papa ,8. A Angel Wings ,9. A False Hope ,10. A The Trenches ,11. A Crewe and the Soldier ,12. A Alone ,13. A The Attic ,14. A On Another's Sorrow ,15. A The Shawl ,16. A Tyger Tyger ,17. A Compassion ,18. A For The Princess ,19. A Kindle My Heart ,20. A The Locket Hunt ,21. A Midnight Tiptoe ,22. A I Am A Princess ,23. A Just Make Believe ,24. A Touched By An Angel ,25. A Emilia Elopes ,26. A The Escape ,27. A Papa! ,28. A The Goodbye ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jako pohádka mi to moc nepřišlo, na to to působilo moc temně a nepohádkově, ale Guarón umí a výběr herců do dětských rolí byl téměř geniální, vůbec nechápu, jak je možný, že se Liesel Matthews po tomhle objevila už jen v Air force one a to byl pro ní konec, tady byla prostě skvělá a je velká škoda, že se neprosadila aspoň tak jako Camilla Belle ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Nechme děti a hlavně malé princezny snít. K některým filmům netřeba cokoliv dodávat a stačí se jen dívat a nechat se unášet vším co svému divákovi nabízí. Film se srdcem na dlani a ano, měl jsem při sledování vlhké oči a ne, není to pouze tím, že pro podobné snímky mám slabost. A ten vizuál... Od prvního do posledního záběru dokonalé. 100% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Společnost Warner Bros dala snímek do distribuce podruhé, když napoprvé neuspěl. (Pavlínka9)
  • Jméno opice, kterou vlastní muž z Indie, je Hanuman, což je opice, která v Rámajáně pomohla Rámovi osvobodit Situ. (ČSFD)
  • Postavy ze Sářina příběhu - princ Ráma, jeho žena Sita a zlý Ravana jsou převzaty ze staroindické básně Rámajána. (ČSFD)

Reklama

Reklama