Reklama

Reklama

Americký pouliční bojovník

(neoficiální název)
  • USA Miami Connection
Trailer

Obsahy(1)

Píše sa rok 1987. "Nindžovia na motocykloch" posilnili svoje postavenie v obchode s narkotikami na Floride a zbavujú sa každého, kto sa odváži pobehovať po ich trávniku. Medzinárodná bojovná rocková kapela Dragon Sound má toho dosť a vydáva sa na cestu za svojským druhom spravodlivosti. Keď Mark (Y.K. Kim) a ďalší členovia skupiny nenaháňajú plážové krásky alebo nespievajú svoj hit "Against the Ninja", operujú v drogovom podsvetí Miami. Zničenie dílerov, opitých cyklistov, vražedných nindžov, celej generácie zločincov, kokaínových zásob a celej Miamskej spojky (Miami Connection) si bude vyžadovať každú kvapku ich krvi a odvahy, ale príslušníci Dragon Sound nepoľavia, kým nedosiahnu cieľ svojej cesty. (nessbeal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

mr.twizta 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodne debilni osmdesatkova mlaticka, ktera meni zapletku co deset minut. Vsecky klasicke propriety jinak pritomny - pitome dialogy, cheesy muzika, nejake ty kozy, legracni umrti a samozrejme kupa fightu. Celovecerni reklama na taekwondo s bizarni hudebni zapletkou a zcela nepochopitelnym hlavnim hrdinou. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Filmové osmdesátky a devadesátky prostě musíte milovat. Kdy jindy se filmy točily jednoduše z lásky k filmu bez ohledu na výdělečnost? Miami Connection je toho jasným příkladem. Chlápek, co si o sobě myslí, že je ten nejlepší taekwondo bojovník na světě, si natočil film o kung-fu. Příběh? Cosi cosi kokain. Cosi cosi válka mezi kapelami. Cosi cosi pouliční gangy. Cosi cosi motorkáři. Cosi cosi zlý bratr, který nechce, aby jeho sestra chodila s chlápkem. O to tady nejde, všechno přímočaře směřuje k tomu, aby si všichni dali do držky. Miami Connection je jedním z těch velmi mála filmů, které se tváří velmi drsně, ale v jádru veškerá snaha působí komediálně (Představte si scénu, kdy policie přijíždí na místo, kde se poprali dva gangy. Policajti vystoupí z auta a odehraje se následující – špatně nadabovaný – dialog: „Kam se všichni poděli?“ „Nevím.“ „Vypadá to na další gang.“ „V každém případě musíme tyhle gangy vyhnat z Floridy.“ „Máš pravdu.“ „Vypadněme odsud.“ Konec scény.). Vůbec nepomáhá, že většina dialogů je velmi cheesy nebo spolu postavy mluví zády ke kameře, z čehož je ihned patrné, že veškeré dialogy jsou předabovány. Nebo že stříhač absolvoval pouze základní školu, takže na sebe nic nenavazuje. Nebo že všichni herci jsou neherci. Pokud tedy hledáte akční komediální film, Miami Connection může být tím pravým ořechovým. ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem přesně potřeboval najít. Zapadlý 80's klenot, který má koule velké jak přezrálé manga z Lídlu. MIAMI CONNECTION je naprosto odzbrojující svéhlavá akce, která funguje hlavně díky tomu, že ji coby propagaci taekwoonda natočil floridský mistr Y.K. Kim ve spolupráci se svými studenty. Díky tomu vznikla naprosto "srdcařská" (pardon, tohle slovo nerad používám, ale tady nelze jinak) záležitost, která ohromuje a těší svojí absolutní upřímností. Mimochodem v jakém jiném filmu uvidíte partu zapálených taekwondistů, kteří pro zábavů hrají v geniální white funk kapele Dragon Sound bojovat s gangem MOTORKÁŘSKÝCH ninjů. Nikdy! ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Film kterej je naprosto ikonickej díky klasicky osmdesátkovejm tropům. Hlavní hrdinové jsou rocková kapela složená ze všech barev včetně japíka, bubáka a pár bělochů která bojuje proti zločinu, jmenovitě proti motorkovýmu gangu ninjů kterej po nocích mlátí lidi a krade jim kokain kterej pak prodává za pomoci jinýho gangu maskáčovejch drsoňů kterýmu šéfuje Sharlto Copley, nebo aspoň jeho identický dvojče. Do toho si přidejte naprosto špičkovej soundtrack na kterým se podílel Jon McCallum, tvůrce hudby např. do tromácký klasiky Surf Nazis Must Die, a k tomu naprosto šíleně přestřelený bitky a máte o zábavu postaráno. Navíc Y.K. Kim má luxusní angličtinu který se nejde nesmát :)) Film má celkem bláznivej střih takže je naprosto normální že hlavní postavy na ulici mlátí asi 30 zmrdů načež to uprostřed tý řežby střihne do příjezdu hlavních hrdinů domů a tomu jak si jdou dát sprchu. Neni to tak absurdně blbý jako třeba Samurai Cop (ačkoliv to k tomu má často nakročeno) takže je vidět že aspoň někdo ze štábu se snažil. Palec nahoru. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Y.K.Kim který se podílel na scénáři a na režii pochopitelně si dopřál co nejvíce prostoro pro sebe,jak bojových scénách tak i pro dialogy. Písně jsou super a naprosto pecková syntezatorová hudba. Bitky jsou pěkné,ale aby dva členové skupiny zabili tak deset nijnů jen dvěma kopy,které nebyly kdoví jak rychle provedené se mi zdá i na béčko slabé. Jestli jste se smáli v Americkém ninjovi 5 jak malej kluk nakopával ninji dostane se vám něčeho podobného. Jinak rvačky na ulicích s gangy jsou fajn. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • Originální negativ filmu byl zničen při řádění hurikánu Charley v roce 2004. Distribuční společnost Drafthouse Films musela film zrekonstruovat pomocí dostupných materiálů, což vysvětluje, proč jsou v některých částech filmu jasně viditelné artefakty a jindy je obraz čistý. (HellFire)
  • Y.K. Kim byl svého času místní hvězdou a floridské úřady a policie mu tak umožnili filmovat kdekoliv bez povolení. (HellFire)
  • Po finančním selhání v kinech a vlně kritiky film prakticky upadl v zapomnění až do roku 2009, kdy Zack Carlson, programový vedoucí kina Alamo Drafthouse Cinema v Austinu, našel 35mm kopii filmu na eBay. Carlson nikdy předtím o filmu neslyšel, ale rozhodl se ho koupit za 35 amerických dolarů. Když o rok později film promítl, prakticky přes noc stal kultovní klasikou. Následovala další promítání, tentokrát před zaplněným sálem. Kino na tento popud kontaktovalo Y.K. Kima s žádostí o odkoupení práv na distribuci. (HellFire)

Reklama

Reklama