Reklama

Reklama

Americký pouliční bojovník

(neoficiální název)
  • USA Miami Connection
Trailer

Obsahy(1)

Píše sa rok 1987. "Nindžovia na motocykloch" posilnili svoje postavenie v obchode s narkotikami na Floride a zbavujú sa každého, kto sa odváži pobehovať po ich trávniku. Medzinárodná bojovná rocková kapela Dragon Sound má toho dosť a vydáva sa na cestu za svojským druhom spravodlivosti. Keď Mark (Y.K. Kim) a ďalší členovia skupiny nenaháňajú plážové krásky alebo nespievajú svoj hit "Against the Ninja", operujú v drogovom podsvetí Miami. Zničenie dílerov, opitých cyklistov, vražedných nindžov, celej generácie zločincov, kokaínových zásob a celej Miamskej spojky (Miami Connection) si bude vyžadovať každú kvapku ich krvi a odvahy, ale príslušníci Dragon Sound nepoľavia, kým nedosiahnu cieľ svojej cesty. (nessbeal)

(více)

Zajímavosti (8)

  • Navzdory názvu se film odehrává v Orlandu, ne v Miami. (HellFire)
  • Originální negativ filmu byl zničen při řádění hurikánu Charley v roce 2004. Distribuční společnost Drafthouse Films musela film zrekonstruovat pomocí dostupných materiálů, což vysvětluje, proč jsou v některých částech filmu jasně viditelné artefakty a jindy je obraz čistý. (HellFire)
  • Většina herců byla studenty Y.K. Kima, který vlastnil řetězec škol taekwonda. (HellFire)
  • Všichni motorkáři ve filmu jsou skuteční a místo honoráře dostali zaplaceno pivem. Na premiéru jich přijelo několik stovek. (HellFire)
  • Film byl původně uveden do osmi kin v Orlandu. Y.K. Kim zaplatil milionovou produkci, reklamu a distribuci z vlastní kapsy. (HellFire)
  • Y.K. Kim byl svého času místní hvězdou a floridské úřady a policie mu tak umožnili filmovat kdekoliv bez povolení. (HellFire)
  • Policisté, kteří přijedou na místo bitky dvou gangů, jsou skuteční strážníci. Jeden z nich byl tak nervózní, že mířil pistolí přímo na srdce svého kolegy. (HellFire)
  • Po finančním selhání v kinech a vlně kritiky film prakticky upadl v zapomnění až do roku 2009, kdy Zack Carlson, programový vedoucí kina Alamo Drafthouse Cinema v Austinu, našel 35mm kopii filmu na eBay. Carlson nikdy předtím o filmu neslyšel, ale rozhodl se ho koupit za 35 amerických dolarů. Když o rok později film promítl, prakticky přes noc stal kultovní klasikou. Následovala další promítání, tentokrát před zaplněným sálem. Kino na tento popud kontaktovalo Y.K. Kima s žádostí o odkoupení práv na distribuci. (HellFire)

Reklama

Reklama