Reklama

Reklama

Kon-Tiki

  • Velká Británie Kon-Tiki (více)
Trailer

Nor Thor Heyerdahl a jeho Kon-Tiki, světoznámý příběh nebezpečné plavby v roce 1947 do Polynésie. Film vypráví o přípravě cesty, ale hlavně se koncentruje na plavbu samou, na neuvěřitelné dobrodružství, které ovlivnilo historii a změnilo názor na skutečné osídlování Polynesie. Film zatupoval Norsko na řadě festivalů.
(Film+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (363)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl napsat něco ve smyslu, že je Kon Tiki naprosto parádní dobrodružný snímek s norským Ryanem Goslingem, jenomže koukám, že se tu tím ohánějí všichni přede mnou! V tomto komentáři tak o Ryanu Goslingovi nepadne ani slovo. Navíc se na uživatele pravý Ryan Gosling šklebí z mé ikonky... No, nevadí! K pětihvězdí to dotáhla úchvatná hudba a nenucený režisérský minimalismus, který ze snímku paradoxně dělá asi nejepičtější evropské drama. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Je pekné, že Škandinávci si spomenuli aj novodobú časť svojej histórie a po nespočetných vikingských námetoch nám servírujú tento skvost. Film, kopírujúci skutočné udalosti jednej (dnes už nie až tak známej) odvážnej expedície. Veľmi dobre napísané, najmä prvá časť filmu, ktorá sa ešte neodohráva na mori, ma dokázala strhnúť, zaujať postoj k postavám a začať fandiť tejto bláznivej posádke pri dokazovaní nemožného. Druhá časť je rozhodne zaujímavá, s posádkou prežívate každú vlnu, no striedavý rytmus tempa je trošku uspávajúci. Od dobrodružstva na mori som teda čakal viac, aj keď tvorcovia na druhej strane nemohli porušiť pravidlá historických faktov a spraviť z toho prvoplánovú hollywoodsku drámu. Ale inak oceňujem najmä hercov, ktorí vyzerali akoby na tej plti tie tri mesiace naozaj strávili a hrali skutočne precízne, kamera a vizuál celkovo úchvatný. Veľmi príjemne strávené dve hodinky. 85%. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Příběh jednoho z nejpozoruhodnějších lidí 20.století vypráví o tom, jak Thor Heyerdahl přeplul 4300km Tichého oceánu na dřevěném voru, aby dokázal, že Polynésie byla osídlena z dnešního Peru namísto dříve chybně označované Asie. Abych byl přesnější, film je mixem dvou Heyerdahlových cestopisů (Ve znamení Kon-Tiki a Fatu Hiva, ze které je do příběhu zasazených jen ale několik scén). Až při sledování filmové podoby jsem si naplno uvědomil, jací blázni a milovníci dobrodružství tito lidé museli a musí být, kniha to nedokázala. Snímek je natočen poměrně "líbivě", došlo tedy ke spoustě vynechávek (například popis konstrukce a stavby unikátního voru). Mazec a plnej na závěr roku. Ještě doporučuju oscarový dokument z roku 1951, který je složen z autentických záběrů. Krásně vám dokreslí detailní technické ohraničení k emocím z filmu. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Nemohl to být dokument, protože originální dokument, za který Heyerdahl dostal Oscara, se překonat nedá. Na to, co se udělat dalo, to dopadlo dobře. Působí to věrohodně, jen občas tvůrci možná až nerealisticky tlačí na pilu. Čímž neříkám, že to je špatné. Koukatelný, kvalitní film podle skutečné události a pro současné publikum. ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to více než Trosečník, když už tak mám srovnávat s podobnými filmy na moři. A přeju Norsku takto velkolepý film a případně Zlatý Glóbus i Oscara. Asi by nemělo smysl točit tento film jinak než s ambicí zabodovat na mezinárodním poli. Jasně, že je poznat, že New York je nakreslený. Občas i moře, řekla bych. Ale posádka odpovídala mým představám o Seveřanech ze 40. - 50. let minulého století. Thor byl ovšem mimořádný šílenec, do života rozhodně ne. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (22)

  • Natáčanie prebiehalo vo vodách Tichého oceánu a vo vodnej nádrži umiestnenej na Malte. (ito7)
  • Udáva sa, že žralok veľrybí môže dorásť do dĺžky 20 m, pričom najdlhší exemplár mal 13,7 m. Tvorcovia nadelili tomu filmovému až 25m, aby vyzeral hrozivejšie. (ito7)

Související novinky

Orlando Bloom se vrací k pirátům

Orlando Bloom se vrací k pirátům

19.08.2015

Ano, k těm z Karibiku. Představitel Willa Turnera se totiž objeví v pátém díle úspěšné blockbusterové série, který ponese název Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales. Jack Sparrow s tváří… (více)

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

22.06.2014

Legendární producent Jerry Bruckheimer (Mizerové, Skála) už nedělá primárně pro studio Disney. Po několika finančních zklamáních (Princ z Persie, Čarodějův učeň, Osamělý jezdec) mu nebyla obnovena… (více)

Bruckheimerovi se Piráti 5 vymykají z rukou

Bruckheimerovi se Piráti 5 vymykají z rukou

12.08.2013

Jak jinak, může za to Osamělý jezdec. Největší komerční průšvih letošního léta čelí ztrátě v odhadované výši 160 – 190 milionů dolarů. Kvůli tomu teď šéfové studia Disney dávají pořádný záhul Jerrymu… (více)

Reklama

Reklama