Reklama

Reklama

Válečník

  • Česko Musa Válečník (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roku 1375 na území veľkej Čínskej ríše panuje totálny vojnový chaos medzi jednotkami znesvárenej mongolskej dynastie Jüan a čínskej dynastie Ming. Keď zajmú diplomatov zo susedného kórejského kráľovstva Coryo, obvinia ich zo špionáže a vedú do vyhnanstva. Ak chcú deviati kórejskí bojovníci ešte niekedy uvidieť svoj domov, musia vykonať záslužný čin - oslobodiť unesenú čínsku princeznú z dynastie Ming, aby jej cisársky otec im umožnil návrat do vlasti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Silný, nezapomenutelný zážitek, bohužel poněkud zazděný prapodivně přepáleným závěrem - a dost to celé kazí ten Marty Stu s kopím - Yeo-sol mezi všemi těmi sice šablonovitými, ale tak nějak uvěřitelnými a zemitě bytelnými postavami působí jako otravný rozevlátý spratek, který přišel "ukrást show" - a navíc je zahraný tak bezkrevně, až to skoro bolí (sorry, pane Jung). 8/10 ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Tento korejský historický film je ambiciózní, hrdý a patetický. Korea vždy stála ve stínu Číny a Japonska, a přesto si vedle těchto gigantů dokázala uchovat svoji národní identitu a vlastní státní útvar. Korejská historie v konfrontaci s Čínou musí být hrdinská a vlastenecká. Ctižádostivý filmový opus nás přenáší do čtrnáctého století k počátku formování základu nové dynastie, která zemi vládla až do japonské okupace. Po výpravné a kostýmní stránce je Válečník pestrobarevný a vtahuje nás nestrojeně a přímo do tajuplné oblasti odlišného kulturního prostředí. Je odvážný a vznešený, jak se na správný vlastenecký film patří. Největší prostor je dáván urputným bojovým scénám a zběsilému vraždění. S postupem času vice a více vadí ten nabubřelý patos gest, podbízivě vydírá, samolibě se shlíží v zrcadle a marnivost čeká na obdiv. Naštěstí není oddané hrdinství jedinou rovinou, jsou zde i pochybnosti, strach, zoufalý boj o život, platonické vzplanutí i lidská hrdost. Hlavní postavou příběhu je tichý a nedoceněný korejský bojovník Yeo-sol (zajímavý Woo-seong Jeong) v nezištné obětavosti při ochraně cenného nákladu. Vše v počátku nárokování osobní svobody. Hlavní ženskou postavou je unesená čínská princezna Bu-yong (půvabná Ziyi Zhang) v urozeném chování strachu, ochoty a rozmarnosti. Tam, kde jde o život, vyplouvá mnoho zlomyslných slov na povrch. Důležitou postavou je seržant korejské bojové jednotky Jin-lib (sympatický Seong-gi Ahn), moudrý a zkušený voják, který drží naděje na přežití pro napadené. Výraznou postavou je rozpolcený generál korejské skupiny Choi Jung (pozoruhodný Jin-mo Joo), odhodláním a osobním zaujetím nahrazuje neúčinné vedení a zachraňuje vlastní čest. Z dalších rolí: spolehlivý a obětavý podplukovník korejské jednotky Ju-myeong (příjemný Yong-woo Park), veselý a ustrašený Du-chung (Hae-jin Yoo), další odvážní korejští vojáci v schizofrenní situaci strachu a odvahy Ga-nam (Jeong-hak Park), Ha-il (Seok-yong Jeong), Ji-san (Doo-il Lee) a Dan-saeng (Yeong-mok Han), či tvrdý i čestný generál devastující mongolské armády Rambulhua (zajímavý Rongguang Yu). Je to film, který zaujme a občas i potěší, ale celkově nemůže nadchnout pro svou nadměrnou nafoukanost a patetické budování pietního pomníku národní slávy. ()

Reklama

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Čtyři a půl hvězdičky za další skovst mezi asijskými filmy. Tak jako většina podobně laděných snímků to není rozhodně podívaná pro každého a v rámci žánru jsem možná viděl už lepší kousky, přesto tomu absolutně nemám co vytknout. Překrásné záběry z čínsko-mongolské pustiny, nádherný epický příběh, jenž ani přes rozsáhlou stopáž nenudí, parádní bojové scény a navrch ještě jako vždy okouzlující Ziyi Zhang. A závěr je skutečně dost drsný. Žádný kýčovitý happy end a to se cení... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Z Korey k nám přišel velice hodnotný a zajímavý historický válečný velkofilm, který zaujme hlavně příběhem pro nás poučným a těžko dostupným, ale přesto plným klišé, které se zobrazí v plné kráse v emocemi burcujícím závěru. I tak jsem se slušně bavil a nutno dodat, že ačkoliv historie ve filmu příliš není, bitvy jsou ztvárněny opravdu velkolepě i když chvílemi docela hekticky, ale dokáží přivodit tu pravou atmosféru na bojišti. --- Jen ten kdo se o to pokusí, zahlédne šedivou mlhu, která ho zavede domů. ()

meave 

všechny recenze uživatele

Kto očakáva poetický príbeh ako bol Hrdina bude sklamaný. Válečník je bojový film s množstvom krvi /ktorá by stačila aj na tri podobné filmy/, zbraní a špiny. Nechýba múdry vojvodca, udatný vojak a krásna žena. Ku cti scenáru slúži, že charaktery jednotlivých hrdinov nie sú prvoplánovo jasné a tak nič nie je vopred dané. Jemne naznačený príbeh lásky a prekvapivý záver iba potešia. Bojové scény sú však natočené príliš zblízka a nastrihané zmätočne – preto *** a ¾ . ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Scéna, ve které je otrok probodnut oštěpem, byla natočena s umělým silikonových tělem. Při jeho výobě musel herec vydržet 8 hodin v silikonu, než dosáhl správné konzistence. (dinamit_1)
  • Herci i kaskadéři prošli čtyři měsíce před natáčením tvrdým bojovým výcvikem, aby výsledné scény vypadaly co nejautentičtěji. A tak aby byla scéna dobývání pevnosti, v níž během natáčení klesly teploty až zamrzlo i moře, pomocí žebříku co nejvěrohodnější, rozhodli se dokonce herci bojovat doopravdy. Akce a pády jsou proto filmovány bez triků. Přinejmenším jednou se to ale nevyplatilo jihokorejskému herci Woo-seong Jeong (Cold Eyes (2013), Scarlet Innocence (2014)), který při natáčení specifické scény upadl a poranil si koleno. (dinamit_1)
  • Scény, kdy šíp probodne vojáka, se točily pomocí speciálního triku, tzv. infografie. Nejprve byla natočena scéna, ve které vybuchují nálože s umělou krví, a následně se v počítači doanimovaly šípy. (dinamit_1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno