Reklama

Reklama

Válečník

  • Česko Musa Válečník (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roku 1375 na území veľkej Čínskej ríše panuje totálny vojnový chaos medzi jednotkami znesvárenej mongolskej dynastie Jüan a čínskej dynastie Ming. Keď zajmú diplomatov zo susedného kórejského kráľovstva Coryo, obvinia ich zo špionáže a vedú do vyhnanstva. Ak chcú deviati kórejskí bojovníci ešte niekedy uvidieť svoj domov, musia vykonať záslužný čin - oslobodiť unesenú čínsku princeznú z dynastie Ming, aby jej cisársky otec im umožnil návrat do vlasti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Tak a je to tady. Korejci natočili válečný velkofilm. Smutný příběh korejských velvyslanců, kteří putují Čínou a snaží se se ctí vrátit domů, plný naturalistických bojových scén. Kvůli reálnosti záběrů dokonce herci opravdu dobývali a chránili pevnost. Jak příběh plyne, tak je zajímavé sledovat vývoj postav. Pustil jsem si pár scém česky a maďarsky. Maďarský dabing byl k mému překvapení velmi dobrý, když si odmyslím tu příšernou řeč, a český jako tradičně v křeči. Doporučuji film o filmu a dokument o filmových tricích. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Historický film se vším všudy, a jelikož je to typicky asijské, pro Evropana ještě s čímsi navíc. To něco je z rodiny psychologie, řečeno suchými slovy "vědy". Není nad poslání sledované z hloubi duše, obzvlášť když ho zachytíte se všemi dopady, ať už jsou kladné či záporné. Vývoj hrdinů holt chce svůj čas, a právě díky této charakterové genezi je víc než dvě a půl hodiny trvající pouť korejských válečníků za přežitím a jejich generála za ctí a slávou, tak výjimečná. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je to fakt dobrej film, ale presto jsem byl mirne zklamanej. Ty tolik probirane uzasne bojove sceny a litry krve, zas tak uchvatny nebyli. Jo jsou pekne natoceny se spoustou silnejch momentu, ale zas az tak krvavy mi to neprislo a misty je strih zbytecne zbesily. Z postav jednotlivejch bojovniku me zaujali jen ctyri, general Choi, kterej byl proste cool, otrok Yeosol, kterej bych rek ze umel nejlip ze vsech bojovat a navic se celou dobu tvaril dost tajemne, lukostrelec Jinlip, kterej toho moc nenakecal, nikam se nehnal, ale jakmile se dostal k luku zacal slusnej masakr, a nakonec poskok generala, kterej mel cool mec. Co se tyce Ziyi Zhang, tak ta zrovna nak skvele nehrala, prislo mi, ze se furt tvarila pekne otravene a nasrane. Hlavni problem filmu je podle me zbytecna delka, pribeh valecniku na uteku je sice pusobivej, ale aby moh trvat dve a pul hodiny a misty nenudil by musel bejt scenar vic promakanej a hudba, ktera je misty prumerna a misty naprosto debilni a srazi tak zazitek z bitev by musela bejt o mnoho lepsi. Ale i pres vsechny vytky je to skvelej valecnej film se spoustou nezapomenutelnejch okamziku. Horsich 5*. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Není co vytknout, Musa Válečník je perfektní historický film se vším všudy. Protože ho natočili Korejci, tak není třeba se bát nějaké cenzury, naopak. Spousta usekaných hlav a končetin a proudy krve potěší všechny své příznivce. A Zhang Ziyi je potěchou pro oko. Škoda jen špatného dabingu, protože bylo evidentní, že postavy mluví jak korejsky, tak čínsky. Dabing toto však nerespektuje, všechny postavy mluví česky, a proto je konflikt mezi národy rozmělněn. Raději si sežeňte originální verzi. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Kórejská produkcia sa po dlhom čase uviedla s historicko-vojnovým veľkofilmom vo veľmi pozitívnom svetle a najmä úrovňou spracovania zaskočila aj mňa. Z histórie ázijských dynastií toho veľa neviem, takže sa mi často plietli, našťastie historické fakty neboli hlavným zdrojom príbehu. Príbeh je už klasikou v tomto žánri, navyše príbeh o odvahe a iných ľudských cnostiach si aj popri neskutočnom náreze akčných scén zachováva svoju hĺbku a myšlienku. Občas trošku povrchné a monotónne, sentimentálne scény (nebolo ich veľa) nie vždy prispeli k atraktivite. Každopádne ale vojenské sekvencie mazali všetky negatívne dojmy a záver bol skvelý. 80%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • V době svého vzniku byl snímek považován za jeden z vůbec největších filmových počinů tehdejší jihokorejské kinematografie. Rozpočet uvolněný produkční společností k výrobě přesáhl veškeré tehdejší filmové projekty. A s více jak dvěma miliony prodaných lístků, stal se v roce 2001 snímek celkově osmým nejvýdělečnějším jihokorejským snímkem. Filmoví tvůrci se pokusili co nejvěrohodněji napodobit nejenom zaznamenanou historickou událost, která měla neblahý vliv na tehdejší politickou pospolitost mezi čínskou vládnoucí dynastií Ming a korejskou vládnoucí dynastií Goryeo, ale také tehdejší vojenskou výzbroj, válečné zbraně či chování jednotlivců. Ve filmu je zřetelné, že každá národnost, počínaje Korejci, konče Číňany a Mongoly, mluví vlastním dialektem s co nejvěrohodněji napodobovaným přízvukem. (Conspi)
  • Scény, kdy šíp probodne vojáka, se točily pomocí speciálního triku, tzv. infografie. Nejprve byla natočena scéna, ve které vybuchují nálože s umělou krví, a následně se v počítači doanimovaly šípy. (dinamit_1)
  • Scéna, ve které je otrok probodnut oštěpem, byla natočena s umělým silikonových tělem. Při jeho výobě musel herec vydržet 8 hodin v silikonu, než dosáhl správné konzistence. (dinamit_1)

Reklama

Reklama