Reklama

Reklama

Válečník

  • Česko Musa Válečník (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roku 1375 na území veľkej Čínskej ríše panuje totálny vojnový chaos medzi jednotkami znesvárenej mongolskej dynastie Jüan a čínskej dynastie Ming. Keď zajmú diplomatov zo susedného kórejského kráľovstva Coryo, obvinia ich zo špionáže a vedú do vyhnanstva. Ak chcú deviati kórejskí bojovníci ešte niekedy uvidieť svoj domov, musia vykonať záslužný čin - oslobodiť unesenú čínsku princeznú z dynastie Ming, aby jej cisársky otec im umožnil návrat do vlasti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Čínský film má očividně velkou zálibu v dlouhých historických válečných filmech. Válečník je toho typickým příkladem, možná s trochu menším rozpočtem, ale jinak je velice dobrý a brutální. Násilím se nešetří a v mnohých potyčkách zemře vždy část dosavadních hrdinů. Každopádně režisér nesměřoval k patosu a chtěl vše ukázat celkem realisticky. Jedinou, ale zato velkou, nevýhodou filmu je jednoduchý příběh, který je natáhnutý na dvě a půl hodiny...Jinak ale velmi pohledný historický válečný snímek. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Podarený snímok, aj keď pravdupovediac ma to nejako neuchvátilo. Bojové scény, ktorých je veľké množstvo, sú celkom vydarené a uveriteľné, teda až na pár výnimiek. Ale ku koncu (vlastne aj skôr) začínajú pomaličky nudiť, pretože príbeh, ktorý je sám o sebe dosť jednoduchý, sa nevyvíja žiadnym smerom a celé to pôsobí dosť rozťahane. Taktiež tomu ''pomáha'' aj dlhšia stopáž. Divím sa zvolenému názvu, pretože film nie je vôbec iba o jednej postave. Vhodnejší by bol názov 'Poslovia'. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Kórejská produkcia sa po dlhom čase uviedla s historicko-vojnovým veľkofilmom vo veľmi pozitívnom svetle a najmä úrovňou spracovania zaskočila aj mňa. Z histórie ázijských dynastií toho veľa neviem, takže sa mi často plietli, našťastie historické fakty neboli hlavným zdrojom príbehu. Príbeh je už klasikou v tomto žánri, navyše príbeh o odvahe a iných ľudských cnostiach si aj popri neskutočnom náreze akčných scén zachováva svoju hĺbku a myšlienku. Občas trošku povrchné a monotónne, sentimentálne scény (nebolo ich veľa) nie vždy prispeli k atraktivite. Každopádne ale vojenské sekvencie mazali všetky negatívne dojmy a záver bol skvelý. 80%. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Historický film se vším všudy, a jelikož je to typicky asijské, pro Evropana ještě s čímsi navíc. To něco je z rodiny psychologie, řečeno suchými slovy "vědy". Není nad poslání sledované z hloubi duše, obzvlášť když ho zachytíte se všemi dopady, ať už jsou kladné či záporné. Vývoj hrdinů holt chce svůj čas, a právě díky této charakterové genezi je víc než dvě a půl hodiny trvající pouť korejských válečníků za přežitím a jejich generála za ctí a slávou, tak výjimečná. ()

Death 

všechny recenze uživatele

Vyborny valecny film. Naprosto skvele a realisticky(misty az brutalne) udelane boje (nektere zbrane opravdu stoji za to:)). Pribeh o lasce, pratelstvi a odvaze. Je sice fakt, ze dej neni slozity-mozna az prilis jednoduchy-ja se ale nenudil. 5* i za ten konec, ktery by v Americe urcite natocili jinak(pak by to ale nemelo to kouzlo). Dukaz, ze nejen Amerika umi tocit velke valecne filmy-skoda jen te male pozornosti, ktera byla filmu venovana. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Scény, kdy šíp probodne vojáka, se točily pomocí speciálního triku, tzv. infografie. Nejprve byla natočena scéna, ve které vybuchují nálože s umělou krví, a následně se v počítači doanimovaly šípy. (dinamit_1)
  • Herci i kaskadéři prošli čtyři měsíce před natáčením tvrdým bojovým výcvikem, aby výsledné scény vypadaly co nejautentičtěji. A tak aby byla scéna dobývání pevnosti, v níž během natáčení klesly teploty až zamrzlo i moře, pomocí žebříku co nejvěrohodnější, rozhodli se dokonce herci bojovat doopravdy. Akce a pády jsou proto filmovány bez triků. Přinejmenším jednou se to ale nevyplatilo jihokorejskému herci Woo-seong Jeong (Cold Eyes (2013), Scarlet Innocence (2014)), který při natáčení specifické scény upadl a poranil si koleno. (dinamit_1)
  • V době svého vzniku byl snímek považován za jeden z vůbec největších filmových počinů tehdejší jihokorejské kinematografie. Rozpočet uvolněný produkční společností k výrobě přesáhl veškeré tehdejší filmové projekty. A s více jak dvěma miliony prodaných lístků, stal se v roce 2001 snímek celkově osmým nejvýdělečnějším jihokorejským snímkem. Filmoví tvůrci se pokusili co nejvěrohodněji napodobit nejenom zaznamenanou historickou událost, která měla neblahý vliv na tehdejší politickou pospolitost mezi čínskou vládnoucí dynastií Ming a korejskou vládnoucí dynastií Goryeo, ale také tehdejší vojenskou výzbroj, válečné zbraně či chování jednotlivců. Ve filmu je zřetelné, že každá národnost, počínaje Korejci, konče Číňany a Mongoly, mluví vlastním dialektem s co nejvěrohodněji napodobovaným přízvukem. (Conspi)

Reklama

Reklama