Reklama

Reklama

Válečník

  • Česko Musa Válečník (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roku 1375 na území veľkej Čínskej ríše panuje totálny vojnový chaos medzi jednotkami znesvárenej mongolskej dynastie Jüan a čínskej dynastie Ming. Keď zajmú diplomatov zo susedného kórejského kráľovstva Coryo, obvinia ich zo špionáže a vedú do vyhnanstva. Ak chcú deviati kórejskí bojovníci ešte niekedy uvidieť svoj domov, musia vykonať záslužný čin - oslobodiť unesenú čínsku princeznú z dynastie Ming, aby jej cisársky otec im umožnil návrat do vlasti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Death 

všechny recenze uživatele

Vyborny valecny film. Naprosto skvele a realisticky(misty az brutalne) udelane boje (nektere zbrane opravdu stoji za to:)). Pribeh o lasce, pratelstvi a odvaze. Je sice fakt, ze dej neni slozity-mozna az prilis jednoduchy-ja se ale nenudil. 5* i za ten konec, ktery by v Americe urcite natocili jinak(pak by to ale nemelo to kouzlo). Dukaz, ze nejen Amerika umi tocit velke valecne filmy-skoda jen te male pozornosti, ktera byla filmu venovana. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Musa má téměř vše, co by měl správný historický velkofilm mít. Vhodnou skladbu hrdinů, od tvrdého a zásadového generála, tajemného reka mistrně ovládajícího kopí, moudrého lučištníka, divokého vousáče ohánějícího se se svou sekerou, až po krásnou princeznu. Vojevůdci v čele mongolských hord nechybí charisma a bojovníky z Korya nemilosrdně pronásleduje s cílem získat mingskou princeznu stůj co stůj. Řeže jsou líté a poutavě natočené, se značným smyslem pro krvavý detail. O velké, těžké zbraně, skrz naskrz probodaná těla a usekané končetiny tu opravdu nouze není. Obrazová stránka působí krásně a epicky rozmáchle. Jen hudba trochu pokulhává, místy mi připadala k drsnému historickému filmu se nehodící. Směrem ke konci Musa trochu ztrácí na síle a nedokáže již tolik strhnout jako v první polovině. To nic nemění na faktu, že je to jeden z nejpůsobivějších historických válečných filmů, na který může kupříkladu takové Království nebeské jen obdivně zhlížet z prachu nehostinné izraelské pouště. ()

Reklama

Laxik 

všechny recenze uživatele

Kdo je vůbec v tomto (super)hrdinském eposu oním válečníkem? Snad bývalý otrok a největší bijec, jakého kdy Korea spatřila? Nebo generál, který sice bojuje obstojně, ale jemuž by strategické schopnosti i Xerxes záviděl? Třetím v nabídce je hrdinný kapitán, mistr lučišník, kterého všichni berou jako největší autoritu. Tohle dilema bych nechal stranou a vrhnul bych se rovnou na film samotný. Já miluju poetiku asijských filmů o bojovém umění, ale tady až na šikmé oči a fajn asijskou hudbu nebylo východní filmové krásy ani za mák. Což pro mě znamená zklamání. Bojové sceny se fakt povedly (když opomenu nadlidský výkon pana kopí, který jsem mu střídavě věřil a střídavě ne), krev v nich stříká, umírají hlavní i vedlejší postavy, ... Ale co ty herecké výkony? Pár z herců tam vážně přehrává o sto sedm (o sto šest nestačí). Tohle se filmu dá ale odpustit, kupa amerických "hitů" to má podobně, takže je nasnadě, zda dát tři nebo čtyři hvězdy. Naštěstí je tady velké klišoidní a kýčovité finále s debilními obrázky na jednoho umírajícího Korejce za druhým, na opakující se jev, kdy bojovník zachraňuje stařenku/dítě/mnicha/dosaďte si sami, a konečně superdojemný závěr jak jinak podbarvený nějakou tou asijskou pop odrhovačkou, která kazí i ten dojem z pěkného soundtracku. Stojí za to vidět, ale nemá cenu to vyhledávat nebo dokonce vidět víckrát. ()

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Historický film takových rozměrů a kvalit, jakých už dlouho žádný hollywoodské produkce nedosáhl. Je vidět, že obyvatelé Asijského kontinentu si váží svých dějin mnohem více, než je tomu v západním světě. Skvělé vykreslení děje doprovází perfektní hudba a herekcé výkony, které zasluhují nemalou pochvalu. K dokonalosti však i přesto krůček chybí. 8/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je to fakt dobrej film, ale presto jsem byl mirne zklamanej. Ty tolik probirane uzasne bojove sceny a litry krve, zas tak uchvatny nebyli. Jo jsou pekne natoceny se spoustou silnejch momentu, ale zas az tak krvavy mi to neprislo a misty je strih zbytecne zbesily. Z postav jednotlivejch bojovniku me zaujali jen ctyri, general Choi, kterej byl proste cool, otrok Yeosol, kterej bych rek ze umel nejlip ze vsech bojovat a navic se celou dobu tvaril dost tajemne, lukostrelec Jinlip, kterej toho moc nenakecal, nikam se nehnal, ale jakmile se dostal k luku zacal slusnej masakr, a nakonec poskok generala, kterej mel cool mec. Co se tyce Ziyi Zhang, tak ta zrovna nak skvele nehrala, prislo mi, ze se furt tvarila pekne otravene a nasrane. Hlavni problem filmu je podle me zbytecna delka, pribeh valecniku na uteku je sice pusobivej, ale aby moh trvat dve a pul hodiny a misty nenudil by musel bejt scenar vic promakanej a hudba, ktera je misty prumerna a misty naprosto debilni a srazi tak zazitek z bitev by musela bejt o mnoho lepsi. Ale i pres vsechny vytky je to skvelej valecnej film se spoustou nezapomenutelnejch okamziku. Horsich 5*. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Herci i kaskadéři prošli čtyři měsíce před natáčením tvrdým bojovým výcvikem, aby výsledné scény vypadaly co nejautentičtěji. A tak aby byla scéna dobývání pevnosti, v níž během natáčení klesly teploty až zamrzlo i moře, pomocí žebříku co nejvěrohodnější, rozhodli se dokonce herci bojovat doopravdy. Akce a pády jsou proto filmovány bez triků. Přinejmenším jednou se to ale nevyplatilo jihokorejskému herci Woo-seong Jeong (Cold Eyes (2013), Scarlet Innocence (2014)), který při natáčení specifické scény upadl a poranil si koleno. (dinamit_1)
  • Scéna, ve které je otrok probodnut oštěpem, byla natočena s umělým silikonových tělem. Při jeho výobě musel herec vydržet 8 hodin v silikonu, než dosáhl správné konzistence. (dinamit_1)
  • Scény, kdy šíp probodne vojáka, se točily pomocí speciálního triku, tzv. infografie. Nejprve byla natočena scéna, ve které vybuchují nálože s umělou krví, a následně se v počítači doanimovaly šípy. (dinamit_1)

Reklama

Reklama