Oskar
Prehistorický film "pro ta naše děcka", potácející se ve staropanenské schizofrenii pruderie a podprahové erotiky. Pokud je na něm dnes něco zábavného, jedině snad bezděčně komická zadní projekce za surfujícími teenagery, které navíc hraje skupinka opruzených třicátníků. Podobnost s Pomádou, kterou zmiňují kolegové, asi není náhodná. Pomáda se neodehrávala ani tak v 50. letech jako ve filmové iluzi 50. let, jak je podobné kousky zobrazovaly. Pokud si dobře vzpomínám, pomádová Sandy je dokonce kýmsi posměšně oslovena Sandra Dee, což je jméno zdejší protagonistky. A že byla Olivia Newton-John uhnětena do podoby jejího klonu, je zřejmé na první pohled. 20%(3.1.2008)
baaaja
Přesně tak, zlatá dobrá Pomáda, u ní mi ty scény aspoň nepřišly tak směšný... tohle bylo vážně slabý a celkem o ničem. Ale čemu jsem se vážně musela smát, tak to bylo zachycení toho, jak celá ta banda výrostků serfovala na vlnách, připomnělo mi to tu scénu ze Starců na chmelu, jak tam na konci ty dva zamilovaný spolu běží někam "kupředu do života" - zpětná projekce na pozadí je prostě zpětná projekce :D(4.1.2007)
.maggie.
Film jménem Gidget (=girl+midget) jsem neviděla v nějaké přiblblé televizi, ale přivedl mě k němu dokument Riding Giants, kde se doslova praví: "Když se podíváte na historii surfu, všechno musíte posuzovat, jestli to bylo před Gidget nebo až po ní. Navzdory expanzi Nolla a dalších surfařů z Waimea Bay to byla 15-letá naivní holka z Kalifornie, toužící po vlnách na Malibu, která udělala ze surfingu mainstreamovou záležitost. Před Gidget v roce 1959, bylo na světě méně než 5000 surfařů. V roce 1963, to byly možná 2 milióny. Po uvedení filmu Gidget zažil surfing ohromnou proměnu." Načež následovala kratičká střihová ukázka z filmu, kde si patnáctiletá blondýnečka neustále odhrnuje ofinku z čela, a její nadšený výkřik: "Surfing is out of this world. You can't imagine the thrill of the shooting the curl. It positively surpasses every living emotion I've ever had!" Načež následuje legrační zadní projekce a další popisy toho, jak moc nesmyslně je ve filmech z padesátých a šedesátých let surfování předváděno, zcela proti fyzikálním zákonům:-) Přesto ale, pokud jde o mě jako o diváka, mám raději nedokonalý film, než sebelepší dokument. Zprostředkovat nadšení a feeling a lásku k surfu se tomuhle filmečku daří dobře a celkem roztomile:-) Jen škoda menší druhé poloviny stopáže filmu, která se už věnuje výhradně první lásce Gidget.(16.2.2011)
codeas
Když jsem to pustil v televizi, nejdříve jsem myslel že je to pomáda. Poboné typy postav, stejná stylizace, akortá ten děj mi trochu neseděl. Není to špatný, ale na Pomádu to nemá ;)(2.1.2007)