Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Toňa a Paquita bydlí a pracují jako služebné u aristokratické rodiny Gonzales-Duboisových v Panamě. Po dlouhou dobu s nimi rodina zachází jak s onucemi a špatně je platí. Pohár jejich trpělivosti pomalu přetéká, zneužívání a nulový respekt rodiny již nehodlají snášet. Zatímco panstvo plánuje odjezd na nákupní víkend do Miami, Toňa a Paquita uskuteční vlastní plán, Gonzáles-Duboisovi zajmou ve vlastním domě a požadují velké výkupné. Po sérii výslechů a zesměšňování je odhaleno nečekané rodinné tajemství - domácnost Gonzáles-Duboisových je přes okázalé vystupování bankrot. Vše co mají jsou pouze dluhy. Ale Toňa s Paquitou zašli už příliš daleko, z tohoto bodu není návratu... (HBO Europe)

(více)

Recenze (5)

Icefist 

všechny recenze uživatele

Tak si můžu odškrtnout na pomyslnym seznamu, že už jsem viděl film z Panamy. Ovšem vzápětí dodávám, že nechci nikdy víc. Má to bejt komedie, ale i vzhledem k zemi původu jsem z toho měl pocit telenovely. Zápletka nic moc, díry ve scénáři, herecké výkony takové, že možná i já se spolužáky jsme v sextě na gymplu odehráli divadelní představení líp a to vše proložené hudbou à la Eva a Vašek. Zaujaly mě tu jen dva momenty: a) lustr, b) viz oblíbená část. Gratuluji všem, kdo tohle nemusel vidět. 30 % Oblíbená část- prohlížení videokazety v obchodě ()

freddy 

všechny recenze uživatele

S Panamou jsem se ve filmu setkal pouze jednou, a to sice díky filmu "Agent z Panamy", u nějž si ale nejsem vůbec jistý, jestli se vůbec v Panamě natáčel, ale rozhodně se tam odehrával skoro celý děj. Proto jsem byl velice zvědavý na panamský film "Šance". A jsem rád, že film jako takový příliš nezklamal, naopak by se spíše dalo říci, že i mírně příjemně překvapil. Po dějové stránce to byl lehce stravitelný film, u kterého netřeba přemýšlet, po stránce herecké film skrz naskrz průměrný, kdy nikdo vyloženě nevyčníval, ale ani nekazil. A co je hlavní a u komedie asi to nejpodstatnější, nechyběly zde scény, u nichž jsem se královsky pobavil. Například scéna s uražením zubů za pomoci kulečníku nebo scéna s přerážením nosů byly hodně vtipné, stejně jako scéna prohlížení kamerového záznamu v obchodě a následný rozhovor v kavárně: "Moje dcery jsou děvky, můj manžel má sex s naším zahradníkem, já jsem 40letá ženská závislá na finanční pomoci od rodičů a můj syn bude potřebovat hromady psychologů, aby se srovnal se vším, co viděl." "No, mohlo to být i horší." "Vážně? A co mohlo být horší než je tohle všechno?" "No... Taky jste se nic z toho nemusela dozvědět." Myslím, že není víc co dodat, po komediální stránce je tenhle film povedený a o to zde jde především. Celkově tedy uděluji lepší tři hvězdy. ()

Reklama

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Jako ochutnávka jihoamerický filmografie to nebylo zlý. Několikrát jsem se zasmál, protože člověk prostě musel těm služkám fandit. Je to spíš televizní formát, a na filmu je to znát, ale neotřelý prostředí a celkem zajímavej scénář stačily v pohodě na 50%. ()

Naki 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velmi vtipný film, který mě svou kvalitou příjemně překvapil. Dobře vymyšlený příběh se dvěma služkami, které se nebojí postavit se svým zaměstnavatelům a pěkně násilně si říct o peníze. Dokonce se i pojistili před policií a mřížemi jedním velmi kvalitním videem.. :D ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama