Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veřejnost, média i policie jsou zmateni... čtyři studenti jsou nezvěstní. Osmnáct dní od jejich záhadného zmizení se objeví Liz, která jako jediná přežila. Je však zcela traumatizována a není schopna policii poskytnout žádné informace. Jediné co si vzpomíná je vojenský bunkr, ve kterém strávili zamknuti posledních 18 dní svého života. Nikdo nechápe, jak je možné, že při obyčejném bouřlivém večírku studentů, přišli o život tři mladí lidé... Ani policejní psycholožce Philipe se nedaří událost objasnit. Jak se ukazuje, Liz není schopna spolupracovat. Nerozlišuje fikci od skutečnosti nebo pravdu záměrně potlačuje. Jediné co Philipa pochopí je fakt, že si parta mladých lidí vymyslela kanadský žertík, který skončil tragicky... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (157)

Vicco 

všechny recenze uživatele

Já tleskám a upřímně nechápu ta nízká hodnocení. Temná psychologická hra, rozehraná na pozadí mrazivého příběhu. Příběh má několik verzí - někdo lže, ale kdo, a hlavně, jaký má motiv? Jen škoda, že s průběhem filmu začínalo být rozuzlení víceméně jasné, a spíš než jako šok - jak by tomuto filmu slušelo - přichází v závěru jako potvrzení domněnek, které divák po chvíli sledování získá. Tak trochu lze filmu vytknout i občasné nepochopitelné jednání některých postav v určitých situacích - například arogantní jednání Martina s vyšetřujícími policisty, které vzhledem k jeho situaci tak nějak nedává smysl. Přesto si však film za vývoj příběhu, mrazivou atmosféru a v neposlední řadě za překvapivý konec (ne, nemluvím o rozuzlení, jak jsem napsal výše , to vám dojde už dřív), zaslouží rozhodně víc, než průměrné hodnocení. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Kupodivu docela slušnej thriller, sice bych uvítal, ještě trošku zamotat ten příběh, protože od půlky filmu vlastně film prozradí pointu a jak to vlastně skoro všechno bylo, takže pak je až trošku moc času kdy už většinu věcí víte, ale jinak se mi nápad líbil a zpracování taky. A v některých chvílích má film opravdu hodně dobrou atmosféru, podpořenou slušnými výkony Thory Birch a začínající Keiry Knightley ()

Reklama

wipeout 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa to zase až také nudné nebolo, aj keď už od polovice mohol tušiť ako to vlastne všetko bolo. Jedným z problémov bolo, že v druhej tretine film stratil na napätí kedže som očakával omnoho vyššiu gradácii a využitie hororových prvkov. No film sa uberá úplne iným smerom čo ale ku koncu nie je až tak veľmi na škodu a vôbec sa mi nestávalo, žeby som pozeral na hodinky ako v iných podobných snímkoch ako napr The Cave alebo 9 Hráčov so smrťou. 3,5* ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Britský snímek „Díra“ je thriller, který ke konci už skutečně sahá a noří se do vod hororu, což je pro fanoušky velmi příjemné zjištění. Možná se ke konci i přistihnete že vlastně už možná ani nechcete vědět, co se postavám opravdu stalo. Nijak velké překvapení ale snímek „Díra“ nepřináší, z hlediska scenáristického se vás snaží držet v napětí, což funguje, ale nějaké velké rozlousknutí tam chybí. ()

arkie 

všechny recenze uživatele

Pokus o thriller, má to síce pár dobrých nápadov, ale celý príbeh je zúfalo nedotiahnutý a obsahuje desivé logické ... áno, diery. :) Predovšetkým práca psychologičky - presne na podobné finty, aké skúšala Thora Birch, by mala byť trénovaná. Ale to by potom príbeh nebol "zaujímavý" ... škoda, že toto si scenáristi asi mysleli. Inak je to klišé na klišé ... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo z velké části v Somersetu ve Velké Británii. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy románu "After the Hole" Guye Burta. (Terva)
  • Nick Hamm chtěl tento příběh natočit již v roce 1994. (Terva)

Reklama

Reklama