Reklama

Reklama

Last Exile: Ginjoku no Fam

(seriál)
  • Japonsko ラストエグザイル-銀翼のファム- (více)
Japonsko, (2011–2012), 8 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Hrají:

Aoi Júki, Ai Kajano, Aki Tojosaki, KENN, Džunko Noda, Fumiko Orikasa, Mijuki Sawaširo, Maaja Sakamoto, Majumi Asano, Momoko Saitó, Nao Tójama, Nobuhiko Okamoto (více)
(další profese)

Epizody(21)

Obsahy(1)

Volné pokračování seriálu Last Exile z roku 2003. Vracíme se zpět na "Modrou hvězdu", tedy Zemi, která ale jen málo připomíná dnešní svět. Tisíce let po globální katastrofě jsou zemské póly převrácené, Egypt je pod sněhem a kdesi na břehu bývalého Středozemního moře žijí v kolonii nebeští piráti, kteří se živí tím, že zajímají vzducholodě okolních států a pak je rozprodávájí na součástky. Mezi ně patří i 15letá pilotka Fam a její stejně stará navigátorka Giselle. Zatímco v okolním světě se rozhořívá válka mezi rozpínavou federací Ades a nezávislým královstvím Turan, obě dívky sní hlavně o tom, že jednoho dne nastane mír a ony budou se budou moci zúčastnit Velkého závodu, jakéhosi symbolu přátelství mezi národy.
Stejně jako v původním seriálu i zde se divák dočká mnoha leteckých soubojů, vzdušných bitev, obřích vzducholodí s neobvyklým designem, politických intrik a odhalování dávných tajemství. Hned v prvním díle se překvapivě vrací na scénu Dio Eraclea a lze prozradit, že není jediným starým známým z první série, který se objeví. (Karmin)

(více)

Diskuze

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

Můžete mi prosím někdo vysvětlit (stručně), co se v tomto seriálu vůbec děje? Týden co týden se na to snažím koukat, ale nemám nejmenší ponětí. Prozatím jsem došel k závěru:

Jsou tři strany. Červení, Modří a Ledoví. O Ledových (Glacies) se dovídáme až u cca 12. dílu. Červení a Modří proti sobě bojují. Modří jsou myslim Turan a Červení Anatorey? Každopádně pořád na sebe útočí a nikam se to neposouvá. Fam Fam Fampapárupam se mezitím raduje s Gisel a lítá a s mikro lodí vždy chytne nějakou gigantickou loď, kterou pak dá do šrotu a všichni ji za to zbožňují. Červení pak uvězní princeznu Modrých. Ta se s nimi nakonec spojí a vyhladí nějaké Modré město. To nas*re její sestru, která se jí rozhodne zabít. (Fam Fam Famfrpál zas brečí, ječí a vzteká se, jako každej díl. Gisel je jak myš - jako každej díl). Fam s mladou Modrou objeví Shinigami loď, kde chvíli jsou a uklízí jim tam. Červení je však napadnou a Shinigami jdou ke dnu. Malá skupinka s Fam, Gisel a malou Modrou se objeví u Ledovců. tam se zkamarádí s Ledovou kočkou. Ta jim však nerozumí jediné slovo. Poté, co je zas napadnou Červení se vrací a malá Modrá sbírá všechny síly na zničení Červených. Mezitím však v Červeném sídle se malá Červená na popud své rádkyně rozhodne, že zabije svého Červeného generála (bílovlasého Luskyniu), protože sám zabíjí až moc... Malá Červená se spojí s malou Modrou a také s Ledovou kočkou a chtějí zabít Červeného generála. Ledová Kočka, která milovala mladou Modrou ji najednou nenávidí, protože velká Modrá zničila jejich Ledové území...

|| Pokud to mám aspoň trochu dobře, budu rád... Jinak jsem se v tom totálně epizoidním a de*ilním ději ztratil...

Reklama

Reklama