Reklama

Reklama

JFK

(pořad)
  • Česko JFK: Rubyho motiv (více)

Obsahy(1)

Pořad zkoumá, proč Jack Ruby 24. 11. 1963 zastřelil muže obviněného z atentátu na Kennedyho, Lee Harveyho Oswalda. Pořad obsahuje šokující původní záběry. (oficiální text distributora)

Recenze (3)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Veľmi solídny, pomerne objektívny dokument, ktorý (NE)priamo (NE)prepája Jacka Rubyho s vraždou Kennedyho, pričom jeho hlavnou podstatou, je vyšetriť vraždu Lee H. Oswalda, keďže Rubyho tvrdenia o motíve, že nechcel, aby Jacqueline trpela počas súdneho procesu, vyznievajú fakt trápne a môže im veriť len úplný idiot. Na týchto starších dokumentoch sa mi veľmi páči jedna vec. Že ďaleko viac poukazujú na osobu Carlosa Marcella, vysoko postaveného člena mafie, ktorý mal mať podľa mnohých svedectiev práve Rubyho, ale aj samotného Oswalda pod palcom. Strašná škoda, že bol Earl Warren taký hlúpy kokot a odmietol prevoz Rubyho do Washingtonu, kde chcel vypovedať pred celou Warrenovou komisiou, aby údajne podľa jeho vlastných slov, povedal úplnú pravdu, keďže je jediný, čo pozná pozadie celého prípadu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument, který nám dokonce dopřeje přesnou rekonstruci vraždy pana Oswalda jistým panem Rubym přímo na místě činu. Dokonalost je násobena nejen výpovědma očitých svědků, například policisty který vyváděl Osvalda ven z policejní stanice, ale i záběry všech TV stanic co měli své kamery na místě. Každá byla trošku jinde a tak se nám nabízí záběry snad ze všech možných úhlů. V jednom případě je dokonce záběr do Rubyho tváře přesně v okamžik výstřelu, bohužel není příliš detailní, takže přizvaný expert na lidský chování nemůže určit zda-li se jedná o předem naplánovanou chladnokrevnou vraždu a nebo spontální čin. Dokument neopemene snad žádný detail a já jsem po jeho skončení jednoznačně přesvědčen, že vražda Lee Harveye Oswalda se povedla jen díky shodě mnoha okolností a naprosto nemohla být nikým naplánována a posléze takto zrealizována. Jeden argument za všechny, Jack Ruby ještě 15 minut před vraždou byl ve vedlejší ulici a posílal své dceři peníze (zdokumentováno a ukázano ) a kdyby si Lee neřekl policii o svetr, což zapřičinilo zdržení 10minut, nikdy by se s Osvaldem nepotkal ! Síla ten osud, co ? ()

Reklama

ChillThomas 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku dávám, za některé nové záběry z věznice, co se týče obsahu velká mizérie a desinformace. Když v dokumentu co si hraje na seriozní zmíní, že sám Jack Ruby zabil Oswalda kvůli pomstění za Jacqueline a to nejlepší, že nikdy v životě nebyl součástí spiknutí a ani se o tom nikdy nezmínil, jen jednal ze svého přesvědčení ..Opravdu to dokument myslel vážně?? Videí a výpovědí je mnoho například: v březnu roku 1965 sám Ruby na krátké tiskové konferenci říkal: "Everything pertaining to what's happening has never come to the surface. The world will never know the true facts of what occurred, my motives. The people who had so much to gain, and had such an ulterior motive for putting me in the position I'm in, will never let the true facts come above board to the world." When asked by a reporter, "Are these people in very high positions Jack?", he responded "Yes." [„Svět se nikdy nedozví pravdu o atentátu: jinými slovy, moje pravdivé motivy...naneštěstí mě ti lidé, kteří tím tolik získali a kteří měli silný motiv mne dostat do této situace nikdy nedovolí, aby skutečná pravda spatřila světlo světa, "Když se zeptal reportér, "Jacku jsou tito lidé ve vysokých pozicích ?", Odpověděl: "Ano."] ... Video tohoto projevu .. http://www.youtube.com/watch?v=we2eucWXqjg. Je toho daleko více kolem Jacka Rubyho, například příčiny jeho smrti, která přišla hned po 3 letech od vraždy Oswalda.Co dokázalo další vyšetřování? O Tippitovi je navíc známo, že udržoval styky s mafií, zejména pak s lidmi z okruhu Jacka Rubyho, který se znal i s Oswaldem,, ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama