Reklama

Reklama

Akční příběh soustředící se na zraněného člověka, který překročí hranici do Mexika s několika miliony dolarů v hotovosti a má v plánu užívat si důchodu v Acapulcu. (Listeroman)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkovej příběh a tak není nic extra. Hloupá gangsterka o ničem. Gangsteři byly hrozně trapný. Dále se mi na filmu nelíbil divnej blikavej střih, zvlášní práce s kamerou. Ale jinač mě zaujal hlavní hrdina Adkins, kde aspon předvedl pár slušných soubojů, bylo zde pár přestřelek a výbuchů. Hudba průměr. Trohcu to byla i komedie, tak jsem se párkrát zasmál no. Ale stačí se na to podívat jednou a bohatě, bohatě to stačí. S odř.ušima hodnotím 50% = *** ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Špatný, moc špatný střih. V akčních filmech by se na ně mělo dbát více, protože mohou naprosto zkazit dojem z celé akce. Výstřel do těla, kde se v dalším záběru objevuje jen čistá košile, tohle mi přijde skutečně jako ukázka velmi špatné filmařiny. Jako kdyby jim nestálo za to přetočit i poměrně jednoduchou, statickou scénu, která by měla mít svoje celkem silné vyznění. Je to prostě odfláknuté. Hraje se na efekt, nakopnutí si letí vzduchem a obraz se pěkně zpomaluje, když dojde na sex, tak je to také něžné, protiklad k akci, ale zároveň také překvapivě intimní. Dobré, ale čekal bych něco víc vášnivého. Navíc se divím tomu, že se zde neobjevila ani jedna žena nahoře bez. Jako kdyby se tvůrci akčních filmů rozhodly, že tohle už by bylo trochu moc. Nevím, já si zase říkám, že by to ten snímek alespoň příjemně oživilo, protože jinak tu toho moc není. Scott Adkins očividně nebude můj oblíbený akční hrdina, pořád mi přijde celkem jalový. Takový lepší vyhazovač z nočního klubu, který si sem tam nechá rozbít hubu, aby nevypadal jako Superman. Film je malinko koncipován jako moderní western, kde se věří na údery pěstí i kulek, v centru je jeden chrabrý hrdina, který není úplný klaďas, ale má nějakou tu minulost, no a kolem je navíc spousta Mexikánů, kteří jsou samozřejmě za záporáky. Tedy ne ti obyčejní lidé, ale vůdci. Šestiraňáky zde také najdeme, když už jsme u toho. Krev stříká do všech stran, ale nějak to celé postrádá duši. Je to jako "Desperado" bez vtipu a dobrých hlášek, "Desperado" bez zapamatovatelného titulního hrdiny. Jako ve správném westernu se ale na konci celé městečko přidává na stranu toho prašivého Gringa, aby ukázalo, že už si nenechá diktovat od těch mexických šmejdů. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/01/divosi-10-years-divoka-stvoreni-lets.html ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jo, je to stylistická blbůstka. Ale mně se to líbilo. Sólo pro Scotta Adkinse a Mexiko (zde Bulharsko) rozhodlo a tak přihazuju čtyři hvězdy do banku. Je to jako ve starých Vinnetůovkách, kdy Divoký západ, resp. území Apačů-Meskalerů simulovala jugoslávská Plitvická jezera. Dnes Američani film z Mexika natočí v Bulhrasku za 7 miliónů. Kdo to ale poznal? A že jde vlastně jen o doušek vody nebo odjezd autobusu? To je docela fajn zápletka. Složitý příběh by jen přidal více a více žvanění a to by byl už pohřeb úplný. Mně to vážně stačilo takhle. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Akční pitomina s vypatlaným scénářem, plným těch nejstrašnějších žánrových klišé,která naprosto zazdívá bojový potenciál Adkinse,kterej drtivou většinu stopáže jenom střílí a režisér jeho vedením jen dokazuje,že Adkins prostě nemá charisma,neumí hrát a hlavní roli neutáhne. Film z odpadu vytahuje jasné sebeparodování a občas jasný odskok ke komedii ( těžko říct jestli to je úmyslná komedie,nebo neúmyslná parodie ) a jasné vykrádání dalšího Rodrigueze,ale Roberta a jeho filmu El Maricahi a Desperado,ať už stylizací,hudbou , kozatou latinoameričankou + střihové kopírování Tarantína a vůbec tak nějak celkově je to zasazený do Grindhouseu. Což vlastně dělá jediné film zapamatovatelným ještě se slušným náporem headshotů a pořádné Rkové krve a kdyby býval nebyl režisér úplný kokot a kameraman se střihačem kreténi s parkinsonem a v půlce filmu vás brutálně nebolela z toho zběsilýho střihu hlava,možná by to dávali i v kině,třeba v Mongolsku a Číně. 35% . ps: že se jednou dočkám časů,kdy bude ve filmu Adkins hlavní hvězda před Christianem Slaterem, sem vážně nečekal. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No tak já osobně vidím El gringa jako průměrnej počin. Je tu snaha přijít z něčím novým a dokonce bych řekl i pokus o vytvoření jakési kultovní postavy, ale skončilo to tak na půl cesty. Adkins jako amík co ukradne prachy drogovýmu bosovi a skončí v Mexiku v zapadlý díře u hranic, kde na něj nikdo ani nenachčije kdyby hořel je celkem v pohodě. Občas zahláškuje, předvede i něco ze škály svých výkopů a dalších bojových schopností. Bohužel to trochu zabíjí to divný technický zpracování. Zkrátka v některých bitkách a přestřelkách není skoro nic vidět a to je škoda. Slater jako záporák potěší, ale že by měl bůhvíjakou roli se teda říct nedá. Prostě není to film se kterým bych měl nějaký problém, dívat se na to dá, ale průměrnost z toho kouká úplně po všech stránkách. Fakt tu není nic co by z toho dělalo něco jako nezapomenutelný dílo. Za mě 55% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení filmu probíhalo v okolí Baton Rouge a Sofie. (Segrestor)
  • Jméno hlavní postavy (Scott Adkins) v celém filmu sice nezazní, ale hned v úvodní scéně je vidět jeho policejní odznak se jménem Johnny Smith. (Heroine)

Reklama

Reklama