Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zavedla mě do rohu a pak mě donutila jít za hranice svých možností. Nechala mě čelit absolutnu: lásce, obětování, citlivosti, opuštění. Posunula mě, proměnila mě. Proč mě nikdo nevaroval? Proč o tom nikdo nikdy nemluvil? Radostná událost je intimním pohledem na mateřství, upřímně a bez tabu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Narya89 

všechny recenze uživatele

Velice příjemně a realisticky vyprávěný příběh. Tentokrát jde o příběh relativně obyčejného života, hlavně těhotenství a vztahu, nicméně o to lépe je to zachyceno a o to větší je rozdíl mezi tímto francouzským snímkem a hollywoodskými romantickými blbostmi, v kterých se vyskytuje jedno klišé za druhým.Louise Bourgoin mě ve filmu příjemně překvapila a narušila i genderové stereotypy o ženě, která žije jen pro otěhotnění a péči o děti a vztahy, atd... ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Začátek tohoto snímku byl naprosto kouzelný. Dorozumívání se pomocí názvů DVD v půjčovně? Brilantní, romantické, vtipné a hlavně originální. Abych se mohla pobavit ještě více, tak vzhledem k mé chabé znalosti francouzštiny, jsem si u většiny titulů musela film stopnout a vyhledat překlad, ale stálo to rozhodně za to (škoda, že titulky k filmu to neobsahovaly). Díky filmu jsem si taky vzpomněla na Zarafu (její neteře/synovci to sledovali v telce), že už ji mám v počítači dlouho a ještě ji neviděla... čili merci beaucoup. Sama jsem nevěděla, že mě čeká takové příjemné překvapení, když jsem si snímek pouštěla, a musím říct, že je to na 4-5*. Ale na tu 5* to není. Je to nádherné vyprávění točící se kolem "radostné události" narození nového človíčka. Není to ale jen o tom, snaží se ukázat (a musím uznat že velmi zdatně, s citem a nenuceně) část života jednoho páru, od seznámení až po první velkou krizi, jejich pocity, reakce, lásku, porozumění, trpělivost (ale i nedostatek empatie). A k tomu s řadou vtipných scén. Například nezapomenu na scénu, jak byla po porodu a teď tam lékař pozval stážisty a všichni se jí čučeli do rozkroku, jak se jí hojí jizva po nastřižení a dokonce si to fotili... jak zvířátko v kleci. Takových snímků více prosím! :) ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Lehce a přirozeně odvyprávěné zamyšlení nad láskou, zrozením, odpovědností a rozdílu mezi dvěma a třema... a taky o úloze ženy a muže a radostné události v jejich životech, která se občas může prezentovat s uvozovkami. A o pokusech obnovit spojení s místy symbolizujícími vlastní střed, který však narozením potomka nenávratně ztrácíme... ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Rozhodně bych tento snímek neoznačila za "komedii", spíše za reálný náhled do života mladého páru, který se rozhodne mít dítě. Mladá dvojice, která, jak tu už zaznělo, není moc okoukaná působí realistickým dojmem a jejich "vášeň" mezi nimi přímo "vylézá" z filmu, je hlavním tahounem celého filmu. Pokud se na film bude dívat nějaká žena, která buď má své dítě, tak se nejspíše v mnoha scénách pozná a pokud se bude na film dívat žena, která dítě nemá, ještě to nejspíše na několik let odloží :) Film nemá být podle mého názoru určitým odstrašujícím příkladem, ale znázorněním reality, která není ve filmu zas až tak přitažená za vlasy. Nejedná se o "americký" film, tudíž zde není přemíra přeslazených scén, ale život se vším všudy :) ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Pavlínka9 zcela vystihla moje pocity z tohohle filmu. Nesmělé začátky, první náznaky, první pusa, první milování. On, ona a ono - zatímco první chvilky vypadají, jako že následujích devět měsíců (a dalších dvacet let) bude všechno báječné, realita je jinde. Oba jsou zaskočeni, překvapeni. Tenhle francouzský pohled Remiho Bezancona mi vyhovuje. Jeho smysl pro humor je mi blízký a to, jak zachycuje mezilidské vztahy, mě zkrátka přitahuje. Ústřední dvojice funguje výborně: ona těžká intelektuálka, on prodejce v dvd půjčovně; jejich následný vývoj se mi líbil. No a Pio Marmaï je fakt sympaťák. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o filmovou adaptaci románu Eliette Abecassis. (claudel)

Reklama

Reklama