Reklama

Reklama

Písečný muž

  • Švýcarsko Der Sandmann (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Filatelista Benno má rád pořádek, Beethovena a krásné ženy. Jeho sousedka Sandra sní o kariéře zpěvačky, po nocích ho ruší hlasitým zpěvem ve svém baru a je neúspěšnému dirigentovi vůbec trnem v oku. Jednoho rána najde Benno ve své posteli písek. Když zpozoruje, že písek trousí on sám, změní se jeho dosud spořádaný život v naprostý chaos. Den ze dne se z něho sype více písku a brzy hrozí, že se celý rozpadne. Jakmile Benno zjistí, že právě Sandra je klíčem k záchraně, začíná zoufalý závod proti času... Písečný muž je moderní pohádka se špetkou černého humoru o síle proměny a odvaze ukutečnit tajné sny. (Das Filmfest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

Figu 

všechny recenze uživatele

Pozitivně hodnotím pouze délku filmu a nápad, nic víc. Zpracování příběhu kostrbaté, herecké výkony směšné a laciné, hudba průměrná... Fabian by se mnou někdy klidně mohl jít do drůbežárny oklovávat zrnka, pač na jeho orlí sosák se nedotahuje ani ten můj. Nicméně veliký frňák velkého ducha značí, hňupéééé! Možná mému mírnému hněvu dopomohlo i sedm škopků co se ve mě koupalo, jenže aspoň díky nim mě ten film tolik nesral! 40% ()

Axi 

všechny recenze uživatele

Mám naprosto rozporuplné pocity! Film byl natolik šílený a psycho, že mi ruka sama od sebe naťukala 4 hvězdy, ani nevím jak... Místy jsem neudržela smích, což je co říct (natvrdo jsem vyprskla smíchy a málem se udusila vodou) a jindy to bylo zase vážné až to vedlo k zamyšlení, sem tam smutek a beznaděj a nakonec i úsměvné milé momenty :-) První polovinu filmu se snažíte pochopit, o co vlastně přesně jde - tedy pokud si předem nepřečtete info o filmu, což nemám ráda, protože to pak není žádné překvapení či přemýšlení... Za mě zajímavá blbůstka, od které jsem původně nečekala vůbec nic. ()

Reklama

kinghome 

všechny recenze uživatele

Kdo by si kdy pomyslel, že Švýcaři natočej skvělou netradiční "romantickou" komedii? Já si myslim, že moc lidí to nikdy ani nenapadlo a doteď si myslej, že to je píčovina, Omyl! Peter Luisi vymyslel naprosto nereálnej příběh o chlápkovi, ze kterýho prostě opadává písek a funguje to kurevsky skvěle! Benna musíte už od začátku nenávidět a přejete mu jen to nejhorší a postupem času... se to vůbec nezmění. Prostě to je svině největšího kalibru. Pořád jen nadává, naváží se do ostatních a je to zlý chlapík. Postupem času zjišťuje proč z něj opadává písek a jak se to dá zastavit. Celej film se náramně bavíte a někdy i litujete Sandru, která od Benna dostává takovou čočku. Jen škoda toho americkýho konce, ale tak, byla to romantická komedie, tak se to dalo čekat. Jinak ale příjemný překvapení 83% ()

ariari odpad!

všechny recenze uživatele

bože, zaujalo ma, že to bolo od prvého vzhľadu kdesi v prvej tretine filmu, keď mi pri varení  niečo v telke zaplo nudné a desivo technicky dodrbané.  Romantiky a humoru asi ako keď pozorujete leštiča stále tej istej topánky . Tak priblblo švajčiarska štvrtotriedna nuda, že som ostala pobúrená pri pohľade, aké hodnotenia tu táto arcistupidita z dôb inscenácií 80tych rokov, ale bez akejkoľvek emócie disahla.  ZLatá česká kinematografia. Z tých desať minút, ktoré som vydržala pozerať išlo také teplo, ako v pitevni.  Holt švajčiari nech sa hrabú v bankových číslach a ako trpaslíci Mordoru nech zhŕňajú polovicu svetovej produkcie peňazí, ale filmový priemysel? NIKDY!!!! ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

SPOILERY Pořádně domyslet scénář a dotáhnout ho, tak je to podle mě fakt dobrý. Ten důvod, proč se z něj sype písek, se dá odhadnout celkem rychle, ale pořád jsem čekal nějaké pozadí za tím vším a hlavně jsem pořád čekal, že se to bude líp vyvíjet. K tomu závěru se to totiž posouvá divně, jestli k té holce celou dobu něco cítil, tak proč se to projevilo až na poslední chvíli? Proč když se odhalilo, že písek se z něj nesype když je upřímný, se z něj nesypal ve chvíli, kdy jí nadával? To se do ní zamiloval zničehonic nebo šlo o to, aby se zamilovala ona do něj? Změnil se teda k lepšímu nebo z něj zůstalo stejné hovado i po tom všem? Přece jenom, u klavíru zase nadával. A ten konec jsem moc nepochopil - byl to happy end nebo to mělo symbolizovat, že umřeli oba dva a ona s ním zůstala v těch snech? Navíc i ty postavy samy o sobě mohly být líp představené. Jinak to ale funguje fakt celkem slušně, kamera je povedená, má to podmanivou atmosféru, pár věcí pobaví -ale i tak to dokáže být v určitých chvílích správně vážné, ten námět se mi taky líbí a dost se mi líbí, že ačkoli to mělo asi malý rozpočet, tak i tak si s tím Luisi dokázal skvěle vyhrát. Jen škoda těch mínusů, no... Lepší 3* ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama