Reklama

Reklama

Ruhr

(festivalový název)
Německo, 2009, 120 min

Obsahy(1)

James Benning se více než čtyřicet let zaměřuje na zachycení a pozorování míst a času. V dlouhých minimálně střihaných záběrech odhaluje své vize a úžasy nad jevy, krajinami a lidmi a to především v USA. V roce 2009 poprvé odložil 16mm kameru, vzal do ruky digitální a odjel do německého Porúří, odkud pocházeli jeho rodiče. Vznikla studie krajiny a její provázanosti s lidskou činností. Obrazy pocházející jakoby z jiných světů, a přitom pevně ukotvené v "každodenní realitě". Obrazy znepokojující a uklidňující zároveň. (Fresh Film Fest)

(více)

Recenze (2)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ne, Benningovi ty vážně dlouhé záběry nefungují a ani fungovat nemůžou. A tady mě to dost zklamalo. Obsah láká na obrazy "jakoby z jiných světů", jenže těch obrazů je tu dohromady, za celé dvě hodiny asi 7 a jeden z nich trvá celou půlku filmu, překvapivě ten záběr patří mezi nejzajímavější, ale sledovat ho hodinu? To snad ne... Pak se mi líbí ještě záběr na tunel (můžete vidět v galerii) a pak tam byla asi ještě jeden. Ruhr má málo obrazů, z toho skoro polovina do sebe něco má, ale těch obrazů je tak zoufale málo... Je to záživnější než 13 jezer, ale i tohle je dost slabý Benningův počin... Vážně dlouhé záběry (8 minut a víc) fungovali opravdu jenom v Ten Skies, ale tam hrají oblaka a tím to je zajímavé, ale to už jsem zmiňoval u 13 jezer. Příště si dám od Benninga zase něco okolo hodiny a půl, kde bude jeden záběr trvat dvě a půl minuty. 2* ()

Související novinky

Fresh Film Fest uvede v Praze téměř 100 filmů

Fresh Film Fest uvede v Praze téměř 100 filmů

15.09.2014

Přes 90 celovečerních a krátkých snímků, které nejsou běžně v kinech k vidění, zajímavé filmové osobnosti od nás i ze zahraničí, a řadu doprovodných akcí nabídne program 11. ročníku mezinárodního… (více)

Reklama

Reklama