Reklama

Reklama

Ve snímku z dílny Roara Uthauga se ocitáme ve fiktivním světě nehostinné krajiny, kterou už deset let ohrožuje mor. Divákům tento snímek nabízí epicky rozsáhlé akční filmové dobrodružství a vypráví příběh devatenáctiletého děvčete, které se po zabití celé rodiny dostane do rukou zločinecké skupiny společenských outsiderů. Brzy však zjistí, že v jejich společnosti ji čeká osud horší než smrt, a tak se pokusí s pomocí mladšího děvčete z tábora utéct. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (120)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jako je to paráda, to jednoznačně!! Ale je to takovej "malej" film, na který si asi po měsíci už moc nevzpomenu. I když mluví všichni o "survivalu", trochujsembyl zklamán, protože survival mívá tradičně většinou hodně pomalé vyprávění a svojí houstnoucí bezvýchodnou situací drtí diváky... Ne, že by to bylozavedené pravidlo, ale u většiny kousků to tak vždycky bylo. No nic, tady máme rychlý "survival". Je to hodně akční a děj se valí kupředu jak lavina. Špičková hudba dokresluje už tak drsně "nasranou" honičku po severské přírodě a krátké klidné momenty střídají rychlé a dynamické scény. To bylo super. Partička herců fajn. Jen ta krátká stopáž, sakra už tak to bylo na mne až moc rychlý a když to bylo v nejlepším, byl konec ... Kdyby ... ano nemám rád kritikovo slovo "kdyby", ale tady si jej neodpustím... Kdyby do party hrdlořezů přidali tvůrci takaspoň ještě dva zabijáky, celý děj by se mohl krásně nastavit o 15 min a rozhodně by to u mě bylo na 4*. Ono to vlastně je tak dobré, že mi bylo líto, že to není delší, protože jsem si to fakt užíval ... ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Hmmm takže "survival" - pre tých čo doposiaľ nepoznali význam slova = snaha o prežitie. Áno sympatický kratučký film plný naháňačiek, kde zbojníci naháňajú dve dievčatá. Samozrejme to skončí dobre. Dobro a spravodlivosť zvíťazí. Oceňujem krásny exteriér, v ktorom sa film natáčal skaly hory vodopády, Akurát kostýmeri si veľmi záležať nedali. Kožené legíny, do akých obliekli zbojníčku Dagmar, určite napasujú do 13. storočia, v ktorom a dej filmu odohrával. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dlouho sem neviděl tolik klišé a rutinních filmařských postupů jako v tomhle Norském hraní si na Marshallova Centuriona.Od zabití rodiny malé Signe to jede v neuvěřitelně předvídatelné lajně: útěk/hon/ (teď sem si řikal, že musej určo najít vopuštěnej dům, kde budou dvě kostry v posteli a přijde tam nějaký lovec a bum :D ) /kecání/přepadení/opět útěk/ (řikal sem si, že jediná možná záchrana je útes a pád do řeky ááá bum :D ) a finální bitka.Přesně jak sem si příběh nalajnoval po 5. minutách promítání, tak přesně taky film probíhal.Uthaug už v Ledové Smrti dokázal, že umí moc hezky vykrádat a kopírovat slavné americké bijáky, které sice zručně, leč bez vlastní invence převede na filmové plátno v severském podání.Záhadou je, že stejně jako Ledová SMrt to prostě celé docela funguje, stopáž je přiměřená takže nestíhá nudit, obsazení je sympatické, příroda nádherná, Ingrid Bolsø Berdal je neuvěřitelná mrdka a vražda smrt zabití nekompromisní.Kdyby Uthaug přidal 15 minut nějakých akčnějších scén a přidal více osobitosti a překvapení ( třeba kdyby SIgne sežrala Frigg ) mohlo se jednat o nadprůměrný kus.Takhle to je jen další Norský jednohubec na uzívané pondělní ranko.59%. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Zlým jazykem bych mohl říct že se jedná o standardní akční béčko, jež se žánrovým souputníkům vymyká pouze dobou a místem děje. A měl bych vlastně pravdu. Jenomže je to skvěle obsazené, po celou dobu napínavé a o život hlavních hrdinek máte oprávněné obavy. Nepřehlédnutelný ženský element a absence příliš černobílých charakterů (ani hlavní krutá vražedkyně není krutá pro nic za nic) stojí rovněž za pozornost. Několikrát jsem si vzpomněl na Stopaře či Centuriona a ti mi přišli přeci jen o něco lepší. 60%. ()

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Jak zde již někteří podotkli, tohle by se spíše hodilo do nějaké doby po apokalypse lidstva, než do čtrnáctého století, ale budiž. Co mi však vadí více, je naprostá nerealističnost toho, co se zde nakonec odehrává. Pravděpodobnost toho, že by jedna dospívající dívčina byla schopná zlikvidovat bandu hrdlořezů se zkrátka rovná nule. Přitom to mohla být vskutku parádní podívaná. Počáteční zápletka i úžasná severská příroda skýtala nepřeberné množství možností, kam se příběh mohl nakonec ubírat, leč nestalo se. Nicméně koukatelné to určitě je a díky relativně krátké stopáži, to má i slušné tempo. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Na začátku filmu Signe (Isabel Christine Andreasen) vyřezává do přívěsku na krk runu "Othila", která znamená dědičnost či dědictví. (WolfIssen)
  • Kristian Espedal, který hraje lukostřelce Grimma, je také známý jako Gaahl, bývalý zpěvák norské black metalové kapely Gorgoroth. Od roku 2008 v kapele nepůsobí. (hladass)

Reklama

Reklama