Reklama

Reklama

Zkušenost exorcisty

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2011, 17 min

Obsahy(1)

FilmZÁPAS je monologem P. Vojtěcha Kodeta, líčícího svoji zkušenost s dušemi uchvácenými zlou mocí. Snímek proložený citacemi ze spisku Raula Salvucciho stojí na promluvě, jež se výhradně týká zapovězeného tématu exorcismu. Pouze chůze mezi stromy spojuje kněze s vnějším světem, který je na chvíli tichý a mírný, bez pokušení a posedlosti. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Recenze (5)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Primárně jde o obsah, na formu se v tomto případě nedívám. Bylo-li záměrem něco sdělit, pak se to povedlo na výbornou. Režijní práce mě v tomto případě absolutně nezajímá. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pro většinu lidí tohle povolání patří do hororů, ne do dokumentů. Jenže si ho filmaři nevymysleli a ti lidé vskutku žijí. Jestli to nezapadá do něčího pohledu na svět, může zůstat u strkání hlavy do písku. Režisérovi stačily promluvy dotyčného kněze v detailu, aby s tímhle málem natočil dost přesvědčivý snímek. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Takové povrchní řeči. Jako věřící se domnívám , že jde o psychózy jako třeba schizofrenie. Na diváky většinou působí, když se někomu celý život hromadí v nevědomí vytěsněné obsahy a exorcista to propíchne. Zvukové hysterické efekty bývají velké. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Obsahově zajímavé a střízlivě pojaté kontroverzní téma se sympatickým protagonistou. Potíž tkví v tom, že stravitelná je jen zvuková stopa, dívat se na to nedá. Amatérská práce s kamerou (někdo nám tady objevil zoom a nebojí se ho použít), roztřesené a otravně zpomalené záběry (zřejmě v duchu „co bych tam tak mohl vrznout, abych vypadal jako umělec“) a jako vrchol tvůrčí bezradnosti jsou některé pasáže černobílé (protože je to takové jako originální, víme…). Inu, co by na VOŠ bylo odsuzováno, je na FAMU aplaudováno. ()

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno