Reklama

Reklama

La cara oculta

  • Kolumbie La cara oculta (více)
Trailer 1

Španělský dirigent Adrian pobývá pracovně v Bogotě, kde si pronajal spolu s přítelkyní Belén velký osamělý dům. Belén od něj kvůli jeho nevěře odejde, Adrian však rychle nachází náhradu v servírce Fabiene. Ta se k němu dokonce nastěhuje a záhy objeví, že se v domě ozývají podivné zvuky. Po Belén začne jako po zmizelé pátrat policie, brzy se však ukáže, že s jejím odchodem od Adriana to bylo trochu jinak. (lola3121)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (639)

verbal 

všechny recenze uživatele

Jeden se sice k tomu musí prokousat čtyřiceti minutami zasrané, červené knihovny, ale poté mu kartely neservírují na stříbrném podnose luxusní lajnu originálního matroše, ze které mu příjemným překvapením zduří sliznice. Čerstvý, neotřelý závan z kokainových polí, který ukazuje, že k ukojení bohatě stačí dvě ploché cigošky a jeden slizký dirigent. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Poněkud zvláštní kolumbijský snímek. Rozjezd je dost pomalý. V podstatě se první polovinu filmu nic zajímavého nestane. Pak ale nastane onen zvrat a věci naberou pořádný spád. Dirigentu Adrianovi se ztratí přítelkyně. Po nějaké době se s tím srovná a najde si novou. Stále ale neví, jestli ta původní žije nebo ne. Dál zůstává v nejistotě. Víc asi nemá smysl prozrazovat. Herečky jsou jinak docela šikovné a je tam i temná atmosféra. :) "Tak otevři!" ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Adaptace hned tří přísloví za blbost se platí, příležitost dělá zloděje a... a jmenovat i to třetí by bylo příliš velkým spoilerem. Výtečná práce s hudbou a hravé pohrávání si se žánrovými klišé, které poněkud ztrácí na působivosti tím, že autoři vyloží karty na stůl přeci jen poněkud brzo. Což má za následek, že jednotlivé zvraty v závěrečné třetině jsou čitelné dlouho dopředu. Na druhou stranu nutno uznat, že jsou zároveň i jediným logickým důsledkem toho, jak se po celou dobu ty výtečně prokreslené; a silně nesympatické; postavy chovají čili ani tak nejde o žádný velký problém, jen to zbytečně ztrácí na údernosti. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Amdrés Baiz / Predloha: Hatem Khraiche / Príbeh: Arturo Infante | Hudba: Federico Jusid | Produkcia: Andres Calderon, Andrés Fernando Calderón, Cristina Conti | Distribúcia: 20th Century Fox, Fox | Štúdio: Avalon, Cactus Flower, Dynamo, Fox Internation Productions | Rozpočet: 2,6 miliónov $ | Tržby: ? $ || Asi najatmosferickejší film, ktorý som tento rok videl. K dokonalosti mu chýba veľmi málo. Možno je to tým, že je úplne iný, než všetko naokolo. Je inak natočený, zrežírovaný a hlavne, zahraný. Musí sa vidieť. 85% | Blu-Ray, THX, ES DTS | ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Mám rád komorní filmy o málo postavách. Třeba jako v tomto případě o třech. Problém je, že nemám rád filmy o dementech. A tady jsou dementní postavy všechny tři. Základní myšlenka / pointa filmu mi nepřipadala příliš uvěřitelná, zároveň mne ani moc nebavil fakt, že film má v podstatě o půl hodiny míň, protože polovinu filmu divák vidí díky různým perspektivám dvakrát. Takže ve finále i vzhledem k hodnocení a nadšeným komentářům dost silné zklamání... Chtěl-li bych si přivlastnit komentovací schéma kolegy Fr, tak jediný důvod, proč film shlédnout, je vaše touha přidat se do fanklubu Martiny Garcíi, který o členy nouzi nemá, jak si to tu člověk pročítá. Já si však tuhle kolumbijskou pipku klidně ujít nechám... 50% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Filmové jméno hlavní hrdinky Belén (Clara Lago) v překladu ze španělštiny znamená "betlém", případně lze jméno v návaznosti na filmovou skutečnost přeložit jako "šlamastyka" či "potíž". (herr_carter)
  • Alterntívnymi názvami filmu sú aj Bunker či Inside. (MikaelSVK)
  • Film si okrajově pohrává s událostmi po druhé světové válce, kdy někteří nacističtí vůdci uprchli do zemí Jižní Ameriky, včetně Kolumbie. Ve scéně v bunkru, když Belén (Clara Lago) otevře skříň, je vidět bývalá nacistický uniforma se svastikou. (AloeB)

Reklama

Reklama