Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

S čistým jměním přesahujícím 60 miliard dolarů je Warren Buffett vskutku zcela výjimečným miliardářem. Dnes šestaosmdesátiletý legendární investor stále žije ve skromném příbytku v Omaze a i nadále se sám vozí každé ráno do kanceláře, odkud řídí Berkshire Hathaway, čtvrtou největší akciovou společnost na světě. Ovšem ještě překvapivější než Buffettův prostý životní styl a skromná povaha je jeho příkladné morální založení. Stejné zásady slušného chování a bezúhonnosti, které mu pomohly vydělat jmění, ho přiměly rozdat značnou část majetku v největší dobročinné akci všech dob. Dokument v režii uznávaného filmového tvůrce Petera Kunhardta mapuje proměnu ctižádostivého, čísly posedlého chlapce z Nebrasky, v jednoho z nejbohatších a nejuznávanějších lidí na světě – a zachycuje hrdiny, kteří mu na jeho cestě pomohli. (HBO Europe)

(více)

Recenze (13)

Marze 

všechny recenze uživatele

Průřez Buffettovým životem a pár jeho jednoduchých zásad skupování levných podniků. Je zmíněna kauza Salomon. Nevím jestli obchodování s akciemi je nějak užitečné. Nyní si za své peníze bude moci najmout soukromou ošetřovatelku, která o něj bude jako o ležáka pečovat. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Celkem jsem se bála, že to bude celé o investování. Ale opak je pravdou, je to vytvořeno hodně lidsky a příjemně. ()

Reklama

Silverstone 

všechny recenze uživatele

Je příjemné zjistit, že i ti nejbohatší lidé mají srdce a smysl pro humor. Warren Buffet začínal jako malý kluk doslova od nuly, ale svým svědomitým přístupem to dotáhl až tam kde je dnes. Dokument v podstatě nahlíží pod pokličku jeho soukromého života a kromě investování a cestě k penězům ukazuje jeho rodinný život a rozsáhlé charitativní projekty. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Warren Buffett není z lidí, které obdivuji, snad proto že má hodně společného s finančnictvím, které se mi - díky studiu na ekonomické vysoké škole - hodně zprotivilo. Snímek "Becoming Warren Buffett" ale funguje dobře jako pohled na tuto osobnost a to základní se zde dozvíte. Nic víc mi ale film nedal. ()

Luke8 

všechny recenze uživatele

Řekl bych podprůměrný dokument, veden stylem óda na W. Buffetta. Čekal jsem mnohem víc. Hlavně z ekonomické a odborné stránky jsme se dozvěděli úplné hovno, snad jen to, že jako investor skupoval levné akcie malých podniků a sázel na to, že poroste hodnota a při své genialitě a píli ("čtu 6h denně") se z něj tímto způsobem stal nejbohatší člověk na světě. Hodně naivní pohádka, ani slovo o konexích (až na nějaký náznak vztahu s Gatesem), obchodování s interními informacemi atd, prostě nic... Motto celého dokumentu je, že Bufet nikdy v životě nikoho nepojebal a se všema to myslel jen dobře, nevím no, podle mě ta dnešní realita vypadá trošku jinak... Je to takové strojené, s touhle představou dnes vletět mezi ty dravce, tak to nedopadne moc dobře, podle mě se to úplně minulo účinkem, je to slabé ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama