Reklama

Reklama

Pawel nedávno dosáhnul 30 let a žije se svým otcem Zygmundem. Společně dováží second-handové zboží ze severu Francie na jih Polska. Na zpáteční cestě z jedné z „obchodních cest“ je Pawel šokován odhalením fotografie svého otce na přebalu polských bulvárních novin. Vedle jeho jména je titulek „zrádce“. Zygmund, hrdina v boji proti totalitě a uznávaný člen pracovního hnutí „Solidarnosc“ z 80. let, je nyní náhle obviněn, že byl tajným informátorem komunistického režimu s krycím jménem KRTEK. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (20)

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Poláci mají v poslední době dobrý koule, a uměj točit. Nejen film. Ale i pivo. A tenhle film, je natočenej jako dost dobrý pivo. Ne že by mě vyloženě bavil. Ale je prostě dobrej. Jako jsou dobrý polky. Asi. Nebo cikánky. Jako černý. Ne že by polky byly černý. Černý jsou vzrušující. Uměj zahřát. A tenhle film zahřál. Vy jste neměli cikánku ? Ani jinou Černou ? No doprdele..Tak to asi nevíte co mám na mysli.. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho trochu něco jiného i dle obalu jsem se domníval, že půjde o kriminální thriller s politickým podtextem, ale dostalo se mi víceméně komorního dramatu jedné rodiny, jež se vyrovnává se stíny minulosti. Poláci to i tak zvládli opět s přehledem a ještě do toho zakomponovali i Francouze. Borys Szyc a Marian Dziedziel podali výborné výkony, které byly po zásluze odměněny některými oceněními. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Rodinná dráma s politickým pozadím, ktorá utečie ako voda. Poľské vyrovnávanie sa s komunistickou minulosťou má podobné črty ako to naše. Tiež tam bolo veľa eštebákov, tiež ich je asi veľa doteraz v politike, ale nie je vždy isté, či tá spolupráca bola dobrovoľná, či nedobrovoľná, alebo len nastrčená. Tento film zahmlieva pravdu až do konca, aby prišiel s prehnaným rozuzlením. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Až zas bude Hřebejk točit o české minulosti, ať si pustí tenhle film o vině a nejistotě, minulosti ovlivňující současnost. Jednoduše, drsně, jasně. Uvěřitelně. Postavy nejsou žádná paka jako z českých filmů, není nutné si vypomáhat emigrantem a rvát sem kulervoucí scény z Národního muzea. Syrové a prosté drama, založené na vztazích, uvěřitelných charakterech, prokreslenosti postav i prostředí a na tématu samotném, pojatém z vnitřního pohledu hrdinů. K tomu přispívá i minimalistická hudba a nevtíravá kamera, která dovedně využívá zimní exteriéry. Poláci prostě tu filmařinu umí. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Krtek ,který byl na můj vkus zakopanej hluboko v zemi. Drama, kde hrají prim dva hlavní herci na které se prostě dobře kouká a snímek nijak nedramatizuje nemožné.Bohužel se v tomhle snímek spíše sune a nenabídne nic moc.Prostě jen čekáte,kdy syn Pavlík najednou těm pomluvám na svého otce začne více věřit a tím spadla opona.Pak už jen běžná formalita vydírání,ale to už máme v samotném konci.Žádná hitparáda to není.Sleduje se to dobře,ale absolutně nic moc svěžího do "komoušského" spektra nepřinese a do toho rodinného to velký dráma taky ne.55% ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama