Reklama

Reklama

Lukostřelci

  • Jižní Korea Choejongbyeongki hwal (více)
Trailer

Zrodila se legenda. Akční historický velkofilm s propracovanými bojovými scénami. Za válečných let druhé invaze Mandžuů do Koreje roku 1636 se Nam-Yi a jeho malá sestra Ja-In stanou svědky popravy svého otce a sami jen náhodou uniknou smrti. Když oba vyrostou, z Nam-Yi je skvělý lukostřelec a Ja-In se chystá na svatbu. Uprostřed obřadu je ale napadne horda nájezdníků a Ja-In je unesena přímo ze své svatby. Mandžuové ji prodají knížeti Dorgonovi, v jehož službách je jeden z nejlepších střelců, velitel a elitní bojovník Jyu Shin-Ta. S ním a jeho vojskem se bude muset Nam-Yi utkat, bude-li chtít sestru zachránit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

animario 

všechny recenze uživatele

Vydařená a poutavá historická akce. Robin Hood je proti ostrostřelci Nam-Yimu skautík ze Zelenýho údolí. Pomalejší první polovinu střídá dynamická honička v půli druhé, šípy lítají ve zběsilým tempu, kořist se stává dravcem a Nam-Yi kosí jednoho přísně vyhlížejícího mandžua za druhým. Choejongbyungki Hwal je trefa do černýho. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dobré, ale na Legolasa to nemá. Nie som fanúšik šikmích očí, ale keď za tou veľkou mlákou točia len samé komiksy, musel som zasurfovať sem. A celkom sa oplatilo. Podarila sa výprava, či dobová atmosféra a na oko to vyzerá fajn. Síce je to podla mňa zbytočne dlhé, ale inak si vás Lukostrelci dokážu získať. Akcia tu ma hlavné slovo a je rozhodne na čo pozerať a čo strieľať. 80% - 4* ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,STALO SE TO BĚHEM OKAMŽIKU. BYL TAM A NAJEDNOU DOČISTA ZMIZEL. A ŠÍPY ZAČALY ZNOVU LÉTAT. VYLÉTALY Z NAPROSTO NEMOŽNÝCH ÚHLŮ. PRÝ MLUVÍ NAŠÍM JAZYKEM. A ŽENE SE ZA KRÁLOVSKOU STANDARTOU“..... /// Miluju filmy, kde svištěj šípy (protože to v místnosti vždycky udělá takovýto ,,vžžžžžum“...)! Tož, včíl už jen k tomu zvuku fláknout nějakej příběh... Nájezd Madžuů a vyplenění vesnice udělá z Nam – yia už podruhý uprchlíka. Teď je ale starší a tak může těm sviním předvést, proč se nevyplácí srát se mu do soukromí... Ten úvod je dlouhej. Když nesvištěj šípy, tak je jen o vybíjení bezbrannejch vesničanů. (Umyjte ji!) Těším se, že mi to vynahraděj.... a po hoďce je to tady! Kladnej hrdina se smyslem pro čest kroutí ty svoje ,,třísky“ a já už dlouho takhle nikomu nedržel pěsti – natož pak lítajícímu dřevu! Tempo super a najednou stojej ti dva proti sobě, na rozlehlý pláni fučí větry, i já vodhaduju jejich směr a sílu, a úplně jsem zapomněl dejchat (a málem tak umřel....), protože VÍTR SE NEODHADUJE, TEN SE MUSÍ PŘEMOCT! Super dobrodružství, kam na to ty kluci korejský furt choděj...? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Místo: „Hynku! Viléme!! Jarmilo!!!“ řvu: ,,ROBINE (Hoode)! VILÉME (Telle)! LEGOLASI (synu Thranduila)!“ 2.) Zjistím, že běhat po lesích s lukem je stejně zábavný, jako s čímkoliv jiným. 3.) Thx za titule ,,petkaKOV“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ ** ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina se s lukem ohání jako Legolas. Každá scéna, ve které ho popadne, je proto odměnou za protrpěný zdlouhavý začátek a nekonečně uslzené melodramatické tragédie. Finální třetina je konečně velkolepá, nepřátelé tahají za tětivy stejně hbitě jako kdyby tiskli kohoutky poloautomatických pušek a šípy sviští mezi stromy stejně smrtonosně jako kulky. Prostě takový asijským Rambo s lukem. 7/10 ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Tleskám, tleskám, po možná trochu slabším začátku (ale stále nad průměrem) se to skvěle rozjede a střídá se "relax" tempo (rozuměj: nikdo neumírá) s výborně zpracovanými akčními scénami. Vše to skvěle vypadá a zní a tak 2 hodinka uteče celkem rychle a hlavně příjemně. Mínus akorát za toho CGI tygříka, na druhou stranu to však bohatě vyvažuje doslova krásný konec. Možná trochu nadhodnocených 5* Korea opět válí! ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama