Reklama

Reklama

Lukostřelci

  • Jižní Korea Choejongbyeongki hwal (více)
Trailer

Zrodila se legenda. Akční historický velkofilm s propracovanými bojovými scénami. Za válečných let druhé invaze Mandžuů do Koreje roku 1636 se Nam-Yi a jeho malá sestra Ja-In stanou svědky popravy svého otce a sami jen náhodou uniknou smrti. Když oba vyrostou, z Nam-Yi je skvělý lukostřelec a Ja-In se chystá na svatbu. Uprostřed obřadu je ale napadne horda nájezdníků a Ja-In je unesena přímo ze své svatby. Mandžuové ji prodají knížeti Dorgonovi, v jehož službách je jeden z nejlepších střelců, velitel a elitní bojovník Jyu Shin-Ta. S ním a jeho vojskem se bude muset Nam-Yi utkat, bude-li chtít sestru zachránit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Pokud přetrpíte příšernou korejskou digitální bestii, která byla totálním šlápnutím vedle, přežijete pár nelogičností a zmatený začátek, máte rádi svištění šípů a věříte, že tím šípem lze na dost velkou vzdálenost přetnout tětivu, může být pro vás Válka šípů solidní jednohubka. Výhodou může být pro diváka ze zdejších končin fakt, že tu málokdo zná dějiny Mandžuska a tak i kdyby byl celý film naprosto historicky mimo, nikdo to nepozná. Kdekdo však pozná, že na čtvrtkilový šíp by byla potřeba spíš menší balista než obyčejný luk, aby doletěl tak daleko. Úplně by stačilo, kdyby film disponoval stopáží kolem 90 minut, oprostil by se od zbytečných politicko-kulturních námětů, neměl ty rádoby ohromující blbosti (protože obyčejné šípy jsou naprosto dostačující) a soustředil se hlavně na luční a šípovou akci. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: CJ Entertainment // Počet premietajúcich kín v USA: 16 // Otvárací Víkend USA: $24,041 // Už veľmi dávno som nevidel vojnový historický film zameraný na lukostreľbu a musím uznať, že Han-min Kim a Hae-Il Park sa predviedli v naozaj slušnom svetle. Od 40 minúty sa film dostava do nepretržitej akčnej naháňačky, pri ktorej 122 minútová stopáž úplne stráca význam, pretože film vtiahne diváka do deja skôr, ako si to vôbec sám uvedomí....... 80% ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Znova Kórejci, znova skvele...Menej známy, ale skvelý film, ktorému na csfd opäť chýba trailer. Úvod výborný, potom prichádza menší útlm, chvíľu trvá kým film naberie tempo, ale po prepade osady prichádza poriadne oživenie. Šípy lietajú jedna radosť a naháňačky po lesoch sú miestami priam adrenalínové. Mám rád film, kde lukostrelci dostávajú priestor a tu je im venovaný takmer celý film. Je asi nemožné nespomenúť si v súvislosti s týmto filmom na veľmi podobne ladené Gibsonovo Apocalypto, až na to, že tam šípy nelietali. Scéna s tigrom ma potešila, ale úroveň trikov mohla byť lepšia. Digitálny tiger sa veľmi nevydaril. Ostatné triky i akčné scény boli výborné a keď sa zvykne hovoriť, že akčný film je tak dobrý, ako dobrý je záporák, tak tu bol výborný. Akurát som sa nedozvedel ako vyrobiť tak kvalitný luk a šíp, ktorý preletí skrz smradľavých Mandžuov...80%. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Tleskám, tleskám, po možná trochu slabším začátku (ale stále nad průměrem) se to skvěle rozjede a střídá se "relax" tempo (rozuměj: nikdo neumírá) s výborně zpracovanými akčními scénami. Vše to skvěle vypadá a zní a tak 2 hodinka uteče celkem rychle a hlavně příjemně. Mínus akorát za toho CGI tygříka, na druhou stranu to však bohatě vyvažuje doslova krásný konec. Možná trochu nadhodnocených 5* Korea opět válí! ()

cachina 

všechny recenze uživatele

Tento akční historický snímek má své klady a zápory. První polovina filmu moc nezaujme (alespoň mě ne). Příliš očividně hraje na divákovi city. Bezbranní vesničané, ženy a děti jsou nemilosrdně zabíjeni a týráni. Záběr na mrtvé dítě v náruči své mrtvé matky apod. Najdeme zde i klišovité motivy (tomu se ale film nevyhne po celou dobu) typu syn vidí popravu svého otce a touží po pomstě. Druhá půlka filmu je ale zajímavější. Mění se sice v typickou nahánečku uprostřed lesů, ale má neskutečné tempo. Šípy tu létají ze všech možných i nemožných stran. Tvůrci se snaží jakoby napodobit západní tvorbu. Při akcích je použita rozklepaná kamera, spousta střihu, zpomalené i zrychlené záběry. Děj je velmi jednoduchý a předvídatelný. Když se ale dostanete přes první půlku, čeká vás poměrně příjemná akční jízda. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama