Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V překladu "Vlčí děti Ame a Yuki". Film je o rodičovské lásce a celkem pokrývá děj třinácti let. Příběh začíná u devatenáctileté Hany, která na vysoké škole potká a zamiluje se do "vlčího muže". Jejich láska je vzájemná a vede až ke svatbě, po které se jim postupně narodí dvě děti, holčička Yuki a chlapeček Ame. Všechno je v pořádku a nikdo nemá o existenci "vlčích dětí" ani ponětí. Když ale Hanin manžel nečekaně zemře, rozhodne se Hana přestěhovat se na venkov, daleko od města, a tam vychovávat své děti. (Moiraine)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (83)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Do brzké tragické události až přeslazeně romantické anime poté sleduje strastiplnou výchovu dvou dětí (všetečné, energické Yuki a bojácného, uzavřeného Ameho) hodnou maminkou, která dře jako mezek, přesto neztrácí nakažlivě pozitivní přístup. Takto přirozeně, civilně, "ze života" se obyčejné rodinné radosti i starosti nepodaří podat 95% hrané produkce! Co na tom, že tatínek byl "něco jako vlkodlak" a ratolesti se tak mohou libovolně měnit ve vlky? Vážně jsem uvažoval o páté hvězdičce, jenže to lehce dramatické, táhlejší závěrečné "rozloučení" mě, na potvoru, tolik nesebralo. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Rozpačité dojmy z tejto japonskej rozprávky. Asi mi chýba kontext, no prišla mi veľmi zvláštna a párkrát sme sa s priateľkou pri pozeraní prichytili pri určitom "wtf" momente s podtitulom: To smáď tí autori nemyslia vážne. Vlčie deti nebudú mojim obľúbeným animovaným filmom. Mal pekné momenty, no je až príliš zvláštny. ()

Reklama

Firebug 

všechny recenze uživatele

Krásně civilně podaný příběh s fantasy námětem, který ale netvoří středobod vypravování. Je to vlastně celkem jednoduché rodinné drama o ovdovělé matce, která se snaží postarat o své děti. To, že se dítka mohou docela spontánně měnit ve vlčky můžete zpětně chápat jako metaforu všeho možného. Od politicko-rasové segregace, až po hledání vlastní sexuální identity. Během snímku ale nic takového neřešíte a necháváte se unášet koktejlem krásy a krutosti, lásky a nenávisti, radosti a zoufalství. Prostě život, znáte to... :-) Skvělé 4*. Audiovizuální zpracování je perfektní! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Film, který jsem viděl nadvakrát, protože poprvé jsem ho po pár minutích vypl, protože jsem byl přítomností romantiky a vlkodlaka zároveň natolik vyděšen, že sem nemohl pokračovat. Pak se mi dokonce podařilo dokonale zapomenout, že tenhle film existuje, tak jsem si ho znovu stá... Pořídil a díky za to, ono to totiž naštěstí není vůbec špatné, vlkodlakům navzdory. Záběry na malé chlupáče byli roztomilé, děj docela zajímavý... Ale ne natolik, aby zamaskoval lehkou rozvleklost děje a ne ve všech fázích příkladnou atmosféru, která mohla být tu tísnivější, tu zas laskavější, nebo melancholičtější, naštěstí je ale závěr, ač očekávaný a nijak nepřekvapující, natočený zdařile a z předchozího děje si bere jen to nejlepší. PS: tohle anime má nejúchvatnější záběr na lišku všehomíra. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Ten uvod je sialeny. Niekde medzi vazne mienenymi scenami velkeho odhalenia povodu chalana, medzidruhovou erotikou a ulovenym bazantom za zvukov tklivej hudby som myslel, ze pozeram na nejaky spin off Twillightu. Alebo parodiu nan. Po akoze mrazivej a tiez neskutocne zabavnej scene smrti jedneho hrdinu som si bol isty, ze to nemoze brat vazne a niekto si tu robi srandu. V tomto style to este chvilku pokracovalo a uz som bol zmiereny s tym, ze Batman a Robin dostal animovanu konkurenciu. Naozaj som nevedel v sebe udrzat smiech pri caznych scenach. Potom sa to vsak zlomi a niekedy od prekrasnej sceny, ked sa chlapec pyta, preco su vlci stale zaporaci to chyti spravnu naladu a odkryje sa jeden vynikajuci film o tazkostiach dospievania vychove inych deti. Je tam hromada silnych scen aj feel good nalady. Preto je strasna skoda, ze tych prvych zhruba 20 minut je tak teroristickych. 8/10 ()

Galerie (51)

Reklama

Reklama