Reklama

Reklama

Na divoké vlně

  • USA Chasing Mavericks (více)
Trailer 2

VOD (1)

Patnáctiletý Jay Moriarty zjistí, že legendární Mavericks, jedna z největších mořských vln na světě, skutečně existuje a nachází se jen kousek od jeho domova v Santa Cruz. Jeho snem je vlnu zdolat. Je ochotný tomu obětovat volný čas i školu. Po dlouhém přemlouvání přesvědčí místní legendu Rickyho Hestona, aby ho začal trénovat. Ten už po prvních hodinách výcviku pochopí, že v Jayovi je skrytý obrovský potenciál. Mezi Jayem a Rickym se postupně vytváří neobyčejné přátelství. Aby Jay dokázal pokořit Mavericks, musí nejdříve absolvovat tvrdou fyzickou i psychickou přípravu. Pak se může i on stát legendou pro další generace surfařů… (TV Nova)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (266)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film má své problémy. Je možná až moc přemýšlivý, moc se zaměřuje na neakční aspekty příběhu. Toho surfování zde mnoho není. Musíte se přenést přes spíše konverzační pasáž, abyste se dostali k vrcholu, ale já si myslím, že právě to sbližování Frostyho a Jaye stojí za to. Nejde jen o surfing, ale jde i o vztahy mezi lidmi. Ze surfování se nakonec dozvíte celkem dost, ale rozhodně ne tolik, abyste rovnou mohli skočit na prkno. Film ukazuje, že je to krásný i nebezpečný sport. Stejně tak krásné i smutné jsou osudy lidí, kteří ho dělají. Jay Moriarty je skutečnou postavou, stejně jako všichni ostatní. Jeho osud psal sám život a my se s ním seznamujeme na vrcholu sil, v době, kdy chtěl dokazovat kousky, na které by si netroufl ani starší protřelý surfař. V současné době už jeho sjíždění vln obdivovat nemůžeme. Snímek nám dá odpovědi na všechno a dovíte se o osudu jednoho odhodlaného muže. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí mi napadá pouze jediná věta. Je lepší shořet než vyhasnout, napsal Kurt Cobain v dopise na rozloučenou. V přeneseném slova smyslu je Na divoké vlně právě filmem o téhle jediné větě, o tom, že jsou mezi námi jedinci, kteří prostě shořet musí, cítí to a právě takoví jedinci posouvají hranice lidských možností. Úžasná kamera. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Mořský příboj mě uklidňuje, dobrá hudba uvolňuje, nebezpečí nabuzuje, love story rozněžňuje a podklad skutečnou událostí zvedá adrenalin... I když největším lákadlem pro suchozemce ve mně byl pohled, co nikdy neomrzí, vcelku zaujala vedlejší témata a ani herci nebyli nejhorší, z čehož musím rozhodně vyjmout podezřele se chovající paní Butlerovou, která jakoby se do sportovního dramatu infiltrovala z žánru hororu a bylo jen otázkou času, kdy jí narostou šavlovité tesáky... Ale jinak dobrý... a když říkám dobrý, myslím jen dobrý. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Velice povedený film o surfování. Jay se už jako malý rozhodne věnovat se surfování a následně zdolat jednu z největších vln na světě. Hned úvodní scéna je velice napínavá, no dalších 20 minut jsem měl pocit, že se dívám jenom na záběry ze surfování a nebyl tam žádný příběh. To se ale po půl hodině změnilo a vykvetlo z toho velice slušné drama. Jak Jay tak i jeho učitel Frosty to měli v životě těžké. No oba dva se s tím dokázali vyrovnat. Hrozně se mi líbilo jaký byl Jay milý hoch, snažil se ve všem vidět to dobré, pořád se usmíval. Musím ocenit výkon Jonnyho Wstona, který právě Jaye ztvárnil. A také samozřejmě nesmím zapomenout na skvělého Gerarda Butlera. A také hudba ve filmu je hodně dobrá. Akorát mě dostal úplný závěr filmu, to jsem vůbec nečekal, že Jay takhle skončil. To mi skoro až slza ukápla. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Na "prkně" jsem nikdy nestál, ale stejně na mne tenhle malý komorní film zapůsobil. Upřímně, čekal jsem klasické šablonovité sportovní drama. No a to jsem vlastně i ve výsledku dostal. Jenže Chasing Mavericks má zvláštní kouzlo. Snad za to mohou ty obrovité vlny, příjemné herecké výkony, nebo fakt, že jde o příběh podle skutečných událostí, ale Na divoké vlně na mne opravdu udělalo dojem a i když nejde o nějaké vrcholné dílo kinematografie, tak se mi vrylo do paměti. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Gerard Butler, se při natáčení snímku stal po poranění zad závislý na lécích proti bolesti. Ze závislosti se poté vyléčil. (skinny)
  • Michael Apted se na poslední tři dny natáčení ujal režie, jelikož Curtis Hanson musel film ke konci ze zdravotních důvodů opustit. (josefklimes)
  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporili viac ako 14 000 pracovných miest. (Laslo)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama