Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tento film vypráví inspirující příběh jedné ženy, která se stala jednou z nejvlivnějších spisovatelek na světě. Sledujte její začátky, coby skromné holčičky s obrovskou fantazií, později podivínské puberťačky, nevyjímaje hlubokou bolest, kterou zažila, když ztratila svou matku, až po zrození fenoménu Harryho Pottera, když jí bylo jen něco přes dvacet. Příběh také vypráví o bouřlivém prvním manželství Rowlingové, jak se stala matkou a následném rozvodu, který ji přivedl až na společenské dno. Musela vyžít ze státní podpory a vyrovnat se s tím, že jeden vydavatel za druhým odmítal vydat její román … A nakonec fenomén jménem Harry Potter, který se stal světovým bestsellerem. Zajistil JK Rowlingové zasloužené místo v literární i kulturní historii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

R´Hell 

všechny recenze uživatele

Jasně, že jsme se u filmu usmívali, protože jsme všichni věděli, jak to dopadne. Sám o sobě by televizní film jako tento nijak nevybočoval z průměru, to by ale nesměla být hlavní hrdinkou žena, jejíž příběh táhne sám za sebe. J K Rowling obdivuhodně šla za svým snem, v dobrém i ve zlém, a tak vrátila fantazii i těm, kteří si mysleli, že ji nikdy neměli. A to mě přimělo zavřít mé kritičtější oko a nechat se unášet příběhem jejího života, natočeným snad trochu povrchně, aby divák věnoval dostatečnou pozornost HP indíciím, ale přece jen poutavě, citlivě a nebulvárně. A to se cení. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Poppy Montgomery - (Joanne K. Rowling) +++ Emily Holmes - (Diane Rowling) +++ Antonio Cupo - (Jorge Arantes) +++ Janet Kidder - (Anne Rowling) +++ Madison Desjarlais - (Joanne Rowling 17) +++ Andy Maton - (Christopher Little) +++ Aislyn Watson - (Joanne Rowling at 8) +++ Paul McGillion - (Pete Rowling) +++ Hudba: Jeff Toyne +++ Produkcia: Ronald Gilbert +++ ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele

Film ktorý má v sebe silné emócie ajkeď je rutinérsky natočený. Sedela by sem veľkolepejšia výprava pod dohľadom skúseného režiséra, no chápem že sa nachádzame v TV produkcii. Tým pádom ide o silný nadpriemer, inšpiratívny a ako stvorený na relax. V rýchlosti ma ani nenapadne veľa filmov ktoré sú takto jednoduché a zároveň krásne. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Bolo zaujímavé vidieť v tomto krátkom zostrihu priebeh života spisovateľky, ktorá stvorila ten najfantastickejší svet, a to svet Harryho Pottera. Myslela som, že pôjde o rýdzo dokumentárny náhľad so skutočnou autorkou, no moje počiatočné obavy z toho, že Rowlingovú hrala iná herečka, sa po chvíli rozplynuli, pretože jej Poppy Montgomery bola vizuálne veľmi podobná. Tak ako veľa iných slávnych umelcov, aj ju sprevádzala nepriazeň osudu a všeobecná nedôvera v schopnosť napísať bestseller a presadiť sa. V tejto chvíli môžem len ďakovať za to, že sa jej to podarilo, pretože ona si to skutočne zaslúžila. Tak obsahovo bohaté, univerzálne a magické knižky predsa nemáme na pultoch kníhkupectiev každý deň. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Oproti nedávno viděné "Temple Grandinové" daleko méně zajímavý životopisný snímek o ženě, jejíž finanční situaci a možná i život, zachránila kniha o malém kouzelníkovi jménem Harry Potter. Film zpracovává těžký životní příběh, který by se mohl stát každé druhé ženě (smrt matky, problémy ve škole, zpackané manželství, finanční krize) s tím, že v tomto případě vše skončí královským happy endem. Milovníky knižní nebo i filmové předlohy "Harryho Pottera" možná pobaví řada narážek na vznik jejich oblíbeného hrdiny, ale mě přišlo, že všechny tyto indicie jsou do filmu vloženy vyloženě násilně a ruku na srdce, J. K. Rowlingová mi nepřijde natolik zajímavá, aby o ní musel být natočen film. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama