Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Synovec francouzského krále Jindřicha III. si má v roce 1577 brát dceru španělského šlechtice a král vyšle svého dvořana Pic Saint Loupa do Španělska. Má odtamtud přivést nádherné šaty. A tady nastanou problémy: ve Španělsku řádí inkvizice a návrh šatů pochází od Maura, dvořanův voňavkář je Žid, kadeřník homosexuál a sekretář protestant, který chce pomstít Bartolomějský masakr hugenotů. Tedy na cestu do Španělska ne zrovna nejlepší sestava. Všichni jsou ve Španělsku v nebezpečí života. Absolutní korunou komedie je fakt, že otec nevěsty je inkvizitor v Cordobě! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Richard768 

všechny recenze uživatele

Skvelé kostýmy. Ale že by v 16. storočí počúvali techno? A na spestrenie programu módnej prehliadky pokus o atentát na kráľa - len tak mimochodom, akoby nič. Zrejme ide o zámerné miešanie dobových reálií s prvkami a názormi zo súčasnosti. Dej je chvíľami vtipný, chvíľami vážny. Občas aj trochu nezáživný, ale z celkového pohľadu tento príbeh stojí za pozretie. Vadili mi lacné a povrchné snahy o moralizovanie (napr. prejav o tolerancii na inkvizičnom súde alebo posledná scéna - narážka na slobodu s otrokmi v podpalubí). Páčilo sa mi netradičné predstavenie hercov na záver. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Historický film o dôležitosti tolerancie v priebehu vekov a predovšetkým dnes. Kombinácia drámy a komédie, ale najmä nonstop konverzačka v pestrých gýčových farbách. Najväčším kladom filmu je fakt, že si neortodoxnú partičku chtiac nechtiac postupne obľúbite, i keď sa tomu možno budete na začiatku brániť. Neprávom neznámy film, ktorý má na druhú stranu aspoň to šťastie, že si ho môžeme pozrieť v televízii. Zabitý čas to pre väčšinu divákov, najmä tých liberálne mysliacich, určite nebude. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+1* trailer mě nalákal na ztřeštěnou výpravnou nekorektní komedii a bohužel se mi moc netrefila do vkusu. Nikdo nemůže namítat, že jsem se nesnažil, když jsem se dopředu vzdělal z historie, abych znal souvislosti událostí a jednotlivých společenských vrstev a byl v obraze. Asi to pomohlo, ale stejně jsem se po čase začal ztrácet v ději a přestal se bavit, i přesto že prostoru pro zábavu tam bylo až až, i když se občas už opakovala. Útrpně jsem to dokoukal a můžu případné zájemce odradit... své diváky si ale určitě taky najde.... jako vše. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Pro tři hvězdičky jsem se rozhodl až poté, kdy osvobození zajatci na lodi vykřikovali, že plují do svobodné Ameriky a v podpalubí dřímali veslaři - galejníci... Příběh delegace, která měla dovézt prince Fridricha na svatbu do Sevilly a zároveň ušít pro princeznu svatební šaty. Delegace, v níž byli dva homosexuálové (to je v dnešním "moderním" filmu už trochu zprofanované), katolík, hugenot, Žid a muslim. Zdálo by se dobrá nosná myšlenka, které by člověk zatleskal. Dogma o jediné správné pravdě a morálce, reprezentující španělskou zkostnatělou aristokracii, proti obhajobě svobody vyznání i jednání. Jenže se mi zdálo, že těch pět různých "vyznání" bylo až příliš a vyznělo lacino. Ale občas se objevily dobré vtipy, například návštěva krále u krejčího ve chvíli jeho průjmu, postava ohyzdné panny nevěsty nebo letící hlava jejího krutého tatínka... Jen co jsem vzpomněl. Ty taky tu trojku zachraňují. I herecky to byl všední průměr... ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Perfektní zápletka. Pošlete do inkvizicí ovládaného Španělska přitepleného módního návrháře, k tomu přidejte další dva buzíky, z nichž jeden je dokonce žid a aby to nebylo málo, doplňte tu heretickou sebranku ještě mohamedánem a protestantským teroristou. Film bohužel jakoby hledal sám sebe a nevěděl kterou cestou se vydat. Osciluje někde mezi bláznivou komedií a užvaněnou nudnou divadelní inscenací založenou na dialozích. Ty bláznivé momenty mi byly mnohem bližší a je škoda, že tvůrci nešli více do extrému. Scéna s výbuchem a ustřelenou hlavou neměla chybu. Na druhou stranu má film i určitou hloubku a ukazuje jak hrůzostrašně směšné bylo stíhání kacířů. Naprostým vrcholem je pak úplný závěr filmu s černými otroky na palubě lodi plující do té skvělé svobodné Ameriky. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama