Reklama

Reklama

13. komnata - Série 4 (2008) (série)


13. komnata Yvetty Blanarovičové (S04E25)

(epizoda)

Obsahy(1)

Známá herečka se musela vyrovnávat s životními zkouškami v podobě ztrát blízkých. Yvetta Blanarovičová zdědila po předcích srbochorvatského původu snědou pleť, tmavé vlasy a oči. V dětství ji kvůli tomu občas pokládali za cikánku. Byla odlišná, navíc už v jedenácti letech natočila první film, účastnila se recitačních a pěveckých soutěží.
Otec v rodině nefungoval, matka jako zdravotní sestra byla pořád v práci a o Yvettu se hodně starali starší bratři. Zvlášť dobře si rozuměla s Karolem, který byl o dva roky starší než ona.
Karol se věnoval parašutismu a to se mu, bohužel, stalo osudným. Když mu bylo sedmnáct, zabil se při seskoku, protože se mu neotevřel padák. Otec nepřišel ani na pohřeb, druhý bratr byl v té době na vojně. Tragická událost poznamenala Yvettin život, cítila se na tu bolest sama, zároveň měla strach o mámu.
Yvetta pak odešla na konzervatoř do Prahy, i když se jí stýskalo po mamince a po Slovensku. Už ve třetím ročníku školy začala hrát v Realistickém a později v Národním divadle. Dušan Klein ji obsadil do filmu „Kdo se bojí, utíká", Zdeněk Troška do snímku „O princezně Jasněnce a létajícícm ševci".
Yvetta si vzala za muže Pavla Tomana z Černého divadla, narodil se jim syn Matyáš, po pár letech se rozvedli, ale zůstali přátelé. Yvetta hledala nový vztah, nemohla se vyrovnat s absencí otce, s kterým se mezitím úplně přestala stýkat. Žila s mladším mužem, muzikantem. V době před natáčením pořadu 13. komnaty se rozešli.
Druhý bratr odešel do cizineckých legií. Když se vrátil, onemocněl rakovinou a zemřel.
O dva roky později přišel Yvettě mail od nevlastní sestry Saši z otcova druhého manželství, že otec je vážně nemocný a umírá v nemocnici. Ještě ho se sestrou zastihly živého a mluvily s ním. Druhý den zemřel. Od té doby se Yvetta a její maminka se Sašou začali stýkat. Yvetta říká, že jí odešel otec a bratři a vrátila se jí sestra.
Průvodkyní pořadem je moderátorka Šárka Kubelková. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 6/10 Efekty 6/10/// +poutavé, dojemné, smutné -nedozvěděl jsem se moc o jejích filmech, je tu málo záběrů z natáčení (i když o tom by byl asi jiný pořad)/// Iveta mluví ve svých filmech (seriálech) tak dobře česky, že mi ani nedošlo, že je slovenka. Ale o to nejde, důležitější je, že nám v tomto pořadu zdělila (a nutno říct, že krásně a poutavě) svoje životní osudy./// Celkmem 70%/// ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Yvatta Blanarovičová je patrně krásnější teď než před dvaceti lety. Má tak jednu skvělou vlastnost, s lety skutečně zraje jako víno a snad to platí i trochu pro její duševno. ()

Reklama

Rodriguez 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Yvettka měla v mládí peklo na zemi. Pro svou snědčí pleť, kterou díky matčině původu dědičně získala, byla ustrkována. Dnes již prvotřídní přední divadelní a filmová herečka září na nebi a jde z jedné role do druhé. 60% ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama