Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je prosinec roku 2007. Celý svět čeká na osvobození dvou rukojmích Revolučních ozbrojených sil Kolumbie (FARC), Clary Rojas a jejího syna, který se narodil v zajetí. Jenže chlapce před několika lety odložili partyzáni u chudého farmáře... Prostý kolumbijský farmář José Crisanto se zaplete do vysoké politiky, když mu partyzáni předají nemocné dítě, aby se o něj staral. Crisanto ho ve strachu o jeho život zaveze do nemocnice. Tam mu ho odeberou sociální pracovníci a umístí ho do pěstounské péče. Chlapcova totožnost je odhalena až po třech letech, kdy se partyzáni pro chlapce vrátí. Crisanto má tři dny na to, aby našel syna unesené političky Clary Rojas. (Cinemax)

(více)

Recenze (28)

Aky 

všechny recenze uživatele

V zemi, kde armáda, partyzáni a povstalci mají plné huby vznešených ideálů, za které je třeba bojovat, aby se žilo lépe, se žít nedá. Aspoň ne normální život, kdy se beze strachu spí, jí a vychovávají děti. Velmi sugestivní drama, které z člověka tahá emoce, aniž se zdánlivě příliš namáhá. Prostě popisuje: tak to bylo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už jsem si zvykl na to, že Cinemax občas představí dost drsný realistický film ze života, o kterém nemám ani páru. Tady ten je přesně takový, vyprávějící příběh z daleké Kolumbie. Jednoduchý, upřímný, pravdivý a dost krutý příběh. Holt život takový občas ale je a já jsem rád, že jsem zrovna tento film mohl vidět. Člověk si hned uvědomí jak na tom v rámci sebe sama je a jak by mohl být... ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Sám už ani přesně nevím, kolikátý je to film s Louisem v hlavní roli. Tentokrát ne jako despotický manžel, ani nehodný soused, či nezaměstnaný povaleč. Teď jako chudý rolník, který nám pomalu a hlavně herecky přesvědčivě vypráví svůj příběh. Příběh o tom, že není nikdy tak hrozně, aby nemohlo být ještě hůř, což tady platí dvojnásob, nebo možná ještě víc. Bez něho by to byl jen veskrze průměrný film, s jeho bravurním výkonem nemůže být moje hodnocení nižší. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ja som seriozne čakal nejaku krutú guerilsku vojnu, prestrelky, presuny, výcviky, nejaka brutalita, kokain a podobne. Čo som dostal? Nejakú pičovinu a columbijskych ciganoch, maju milion detí, putovali kade tade, furt niečo zhanali, nemali čo jesť, trapili sa, deti plakali, starý šaman klial a pocitovo to malo pol dňa. Jeden hudobný motív ťahajúci sa celý film, ziadna akcia, ziadna prestrelka, proste chuujovina, ktorá ma obrala o čas a nič mi nedala, aj ked to bol skutočný príbeh. 1 z 5 ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Někdy si říkám, že po takovém množství filmů s podobnou tématikou už moje city otupí, ale opak je pravdou. Je mně pokaždé smutno, když vidím, čím vším si musí procházet lidé a rodiny v jiných zemích, kde není klid a asi nikdy nebude. Svět je v tomhle směru hnusné místo k přebývání a je jen malá naděje, že někdy to bude lepší. Myslím, že velkým plusem, který tomuto příběhu podle skutečnosti přidal hodně na síle, je bezesporu Luis Tosar. Někdy přemýšlím o tom, jak se herci cítí a přemýšlí například o této roli Crisanta a jeho rodiny, kterou mají hrát, ve svých drahých sídlech a teplech svých domovů. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Kolumbii. (Terva)

Reklama

Reklama