Reklama

Reklama

Touha tančit

  • angličtina A Will to Dance
všechny plakáty

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh Margit, starší židovské paní z Prahy, která nás provádí důležitými místy svého života a vypráví poprvé o svém životnín tajemství vlastní dceři a vnučce. Vztah mezi třemi generacemi je podroben zkoušce. Je to příběh zakázané lásky mezi Margit a nacistickým vojákem za druhé světové války. Příběh manželství, lásky a tajemství, které bylo před rodinou skryvanc aby se zabránilo hrozbě nepřátelských úřadů té doby. (Doc Alliance Films)

(více)

Recenze (3)

raroh 

všechny recenze uživatele

Dokument o Margit Jelínkové, která přežila Terezín. Do značné míry konfrontace jejích životních hodnot a hodnot dcery a vnučky. Režiséři a kameraman se práce ujali nápaditě a nesklouzli k plačtivému dojímání. Ve filmu je poměrně dlouhý čas vidět i má kolegyně z Památníku Terezín Ludmila Chládková. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Dokument, ktorý nevysvetľuje nič. Chýbala mi tam vsuvka oboznamujúca ideu filmu. Margit Jelinková, žena túžiaca chodiť do spoločnosti a tančiť. Vynahrádza si to, čo jej v mladosti chýbalo. Manžel vojak Wehrmachtu, ktorý prežil a nakoniec ušiel z amerického zajatia s názorom, že Američania nie sú žiadni vojaci. Najviac u mňa rezonoval nezáujem dcéry a vnučky o svoju mamu a babku. Absolútna absencia citu zo strany dcéry, nevedela, že jej otec bol Nemec ani bližšie informácie o mame z obdobia koncentračného tábora, ale tieto údaje som sa nedozvedel, skoro žiadne, ani ja. ()

Reklama

Reklama