Reklama

Reklama

Touha tančit

  • angličtina A Will to Dance
všechny plakáty

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh Margit, starší židovské paní z Prahy, která nás provádí důležitými místy svého života a vypráví poprvé o svém životnín tajemství vlastní dceři a vnučce. Vztah mezi třemi generacemi je podroben zkoušce. Je to příběh zakázané lásky mezi Margit a nacistickým vojákem za druhé světové války. Příběh manželství, lásky a tajemství, které bylo před rodinou skryvanc aby se zabránilo hrozbě nepřátelských úřadů té doby. (Doc Alliance Films)

(více)

Recenze (3)

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Dokument, ktorý nevysvetľuje nič. Chýbala mi tam vsuvka oboznamujúca ideu filmu. Margit Jelinková, žena túžiaca chodiť do spoločnosti a tančiť. Vynahrádza si to, čo jej v mladosti chýbalo. Manžel vojak Wehrmachtu, ktorý prežil a nakoniec ušiel z amerického zajatia s názorom, že Američania nie sú žiadni vojaci. Najviac u mňa rezonoval nezáujem dcéry a vnučky o svoju mamu a babku. Absolútna absencia citu zo strany dcéry, nevedela, že jej otec bol Nemec ani bližšie informácie o mame z obdobia koncentračného tábora, ale tieto údaje som sa nedozvedel, skoro žiadne, ani ja. ()

raroh 

všechny recenze uživatele

Dokument o Margit Jelínkové, která přežila Terezín. Do značné míry konfrontace jejích životních hodnot a hodnot dcery a vnučky. Režiséři a kameraman se práce ujali nápaditě a nesklouzli k plačtivému dojímání. Ve filmu je poměrně dlouhý čas vidět i má kolegyně z Památníku Terezín Ludmila Chládková. ()

Reklama

Reklama