Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh jedné americké rodiny, která se záhy po přestěhování do jihovýchodní Asie ocitne uprostřed státního převratu. V krajině, kde každý cizinec je okamžitě zatčen a popraven, se zoufale snaží dostat na bezpečné místo. (A-Company CZ)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (357)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Owen Wilson s rodinkou, čistými úmysly a čistou vodou vs. východoasijská agresivní kavárna.. De facto zombie film, kde nemrtvé nahradili rozhořčení občané toužící po krvi zahraničních vykořisťovatelů. Výsledný dojem z jinak svižného survivalu negativně ovlivňují tři věci. Plačtivý majitel odporného frňáku, způsob nasnímání a skutečnost, že Dowdle nenabídl více scén typu akt tichého milosrdenství při průjezdu mopedem mezi rebely. Ocitnout se jako cizinec u státního převratu a mít pár bloků od hotelu ambasádu a hranice sousední země, kde můžete požádat o azyl, tomu se říká štěstí. Z prdele klika je pak to, že jako deus ex machina dvakrát sestoupí okoralý 007 Brosnan a jako člen „něčeho jako britská CIA“ začne konat uvědomělé dobro. Škoda, že na jeho místě nebyl Ben Stiller, zasmál bych se častěji. Tajně doufám v pokračování, kdy se Owen prostřílí pro rýžovar a ztraceného plyšového medvěda.. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Občas je takhle dobré využít služeb třeba v RegioJetu nebo jim podobným a pustit si během dlouhé cesty i něco z jejich nabídky. Tenhle film tak nějak unikl mé pozornosti v době svého vzniku, ale když se nudíte, je dobré sáhnout i po něčem, o čem vůbec nic nevíte. Asijské země mě lákají už dlouho, ale některé z nich jsou dost nestabilní (stejně jako ve Střední či Jižní Americe) a je lepší se jim raději vyhýbat. Turisti a hlavně běloši jsou trnem v oku nejen některým Afričanům nebo Arabům. Boj o přežití čtyřčlenné rodiny byl místy vážně zajímavě natočený. Hlavně prostřední pasáž s úprkem z hotelu, masakru lidí, atd…Je tu ovšem i dost věcí nelogických, při kterých si budete plácat po čele. Owen Wilson podal slušný výkon a jen škoda, že Pierce Brosnan nedostal více prostoru. Akční nářez se sice nekonal, ale lepší průměr si tento film určitě zaslouží. 60% ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nad mé očekávání perfektní thriller, kterému prakticky nic nechybí. Jihovýchod Asie s sebou přináší nezaměnitelnou atmosféru, herecké výkony záporných postav jsou až autenticky mrazivé, přičemž vůbec špatný není ani Owen Wilson. Pierce Brosnan se svoji role zhostil dokonale a pokaždé, když se na scéně objevil, byl No Escape o stupeň výš. Příběh o snaze přežít je značně působivý, patřičně napínavý a sleduje se takřka se zatajeným dechem. S postupem času jsem měl navzdory pár nelogičnostem čím dál tím větší pocit, že si tento počin zaslouží plný počet hvězdiček. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tenhle film, měl slušný potenciál. A co měl hlavně - byl dobrý a uvěřitelný příběh. To, že se nadnárodní korporace snaží vytěžovat zemičky třetího a čtvrtého světa, to se ví. To, že to sem tam někomu uvědomělejšímu z místních vadí se ví většinou taky a to, že se občas někde v Asii semele nějaký ten puč slýcháváme ve zprávách. Příjezd Owena s rodinkou do nového působiště byl tedy velmi uvěřitelný. Uvěřitelný byl i převrat a smrt místního zřejmě zkorumpovaného premiéra. Samotný útěk byl natočen dobře, jenže od půlky to začalo skřípat. Jednak došlo příliš často k tomu, že lotři se příliš dlouho rozvažovali nad stiskem kohoutků a také se na scéně objevuje Bond ve výslužbě s Kenny Rodgersem... Rodinka mně místy těžce iritovala, hlavně některé jednání holčiček. A těch romantických vyprávění z porodní síně mohli diváka rovnou ušetřit. Musíte si říci - to jsou holt Amíci... Závěrečná bitka, kdy všechno vyřeší rozzuřená tygřice bránící svá mláďata i vlídná náruč komunistické rudé armády mi smázla počáteční spokojený úsměv ze rtů. Takto mohu říci jen, že to bylo originální (i když mi to sem tam pravda připomnělo Nakatomi plazza) a dobré, nikoliv výborné. Tři vodovodní potrubní závity. * * * ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

No Escape dokáže zaujmout jednoduchou, ale údernou zápletkou, ve které se po chvilce začne neúprosně a nezastavitelně zdrhat o život. Skvěle to funguje hlavně v úvodu, no postupem času se divákův zájem o další děj vytrácí díky dvěma důvodům. Prvním je kolovrátkoidní scénář, který se posouvá jen minimálně, druhým je totálně otravná Wilsonova famílije, kterou bych sám žduchl ze střechy při první příležitosti. Plusem jsou Dowdleho hororové zkušenosti, díky kterým se alespoň krví nešetří, ale nějaké Rko taky nečekejte. Na jedno podívání OK. 60% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Geograficky má děj filmu nejblíže ke Kambodži, jehož hlavní město Phnompenh je po řece Mekong skutečně nedaleko Vietnamských hranic. (Tillia)
  • Možný dôvod zmeny názvu filmu z pôvodného "The Coup" (v preklade prevrat), je práve to, že rok po natáčaní v Thajsku v krajine nastal prevrat. (Real Tom Hardy)
  • Filmovalo sa predovšetkým v Thajsku, Kambodži a záverečné scény aj vo Vietname. (MikaelSVK)

Související novinky

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

15.05.2012

Tak to asi těžko, ale i on bude čelit brutální vojenské síle v jihovýchodní Asii. Konkrétně v akčním thrilleru The Coup, který podle scénáře svého bratra Drewa natočí John Dowdle (oba jsou podepsaní… (více)

Reklama

Reklama