Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh jedné americké rodiny, která se záhy po přestěhování do jihovýchodní Asie ocitne uprostřed státního převratu. V krajině, kde každý cizinec je okamžitě zatčen a popraven, se zoufale snaží dostat na bezpečné místo. (A-Company CZ)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (357)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych Ouvena Wilsnů brala jako teplýho ňuňana, co léta v Hul-Mi-Údu úspěšně tají svojí 4% orientaci, ale jako komediálního šášulu, co většinou hraje veselý blby ho beru rozhodně a tak jsem byla mírně skeptická, jak se projeví v roli tatíka, co chrání svoje tři blány. Jo vím, že kdysi už nějaký to vochomejtání s akčním žánrem měl, ale nic extra tehdy nepředvedl, asi jako když chcete luxusní blonďatou kurvu s mírama 90-60-90 a místo ní dorazí kapučínová Aranka 100-120-150 ze čtvrtý cenový. Jenže tentokráte mě mocně šukoval, jelikož do role vklouznul jak pornoherec do pindy a já mu to fakt hltala jak mlsná coura semeno. Navíc neni žádnej kapitán Amerika a tak mu prdel zachraňuje agent 007 ve výslužbě a to velmi dobře, jelikož kromě Ouvena prdele zachrání ještě lasturu jeho starý, kterou se chystal zrajtovat svojí ŽŽ (žlutou žížalou) nadrbanej Laosan s mačetou. Ono vůbec tam kluci asijský sekaj do všeho co jen kdákne émericky a tak se můžete těšit na krev, mrtvolky a hlavně kurevsky dost akce. Všechno se totiž zesere hodně rychle a tak nehrozí zbytečně natahovanej začátek. Kdepak tenhle film je prostě jako bezva děvka - Za prachy co do ní vrazíte, mrdá na předehru a rovnou Vás začne kouřit. A to se vyplatí. Ponaučení na závěr : NESER (SE) LAOSANŮM DO VODY, PYČO ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NEVÍME KDE, ALE NEJDEME TĚ! A AŽ TĚ NAJDEME, ZABUJU TĚ!“ /// V blíže nespecifikovaný zemi, kde vymalovanej klikyhák rovná se písmeno, dojde k převratu. Taťka, mamča + dvě holčičky maj na kahánku. Všichni víceméně čekáme, že strejda Brosnan bude mít řešení, jak je z tý šlamastyky dostat. Jenže Pierce už není co bejval, takže thriller o rodině, která zažívá thriller vodtáhnou spíš taťka s mamkou. Povedlo se jim napětí (tvůrcům, samozřejmě). Když zdrhá rodinka, vždycky se z toho dá hodně vytřískat. A když ste šikovný, tak se ani nemusíte uchylovat k debilitám, jakože parchant zdržuje, stará zdržuje… Snažej se to vomezit. Parchant se hold nebude chovat jako inženýr (i když znám inženýry…). Politickej podtext ospravedlňuje, že bílej kosí barevný, takže i tohle by mohlo zaujmout. Celkem dlouho je to sympatický, ale asi po hoďce to tak nějak nemá čím překvapit. Což se vlastně ani nedalo čekat, takže buď spokojenej že to neprudí (a že barevní… ale no tak…). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že trénovat hod parchantem do dálky, má smysl! 2.) Můžu porovnat, jestli je v prdelákově lepší zdrhat před tsunami nebo revolucí. 3.) Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie, hlavne čo sa týka Owena Wilsona, ktorý sa mi už akosi podvedome spája s B. Stillerom a uletenými komédiami. Tu mi však dokázal, že vie zahrať aj vážnejšiu rolu, ba musím priznať, že bol dokonca mimoriadne presvedčivý. Vo filme vlastne dejovo nejde o nič svetoborné, je to tzv. priamy ťah na bránu, v tomto prípade išlo len o to, zachrániť krk sebe a svojej rodine, nič viac. Film má naozaj šialené tempo, akcia s nepretržitým napätím štartuje už po pár minútach a bez prestávky núti diváka strachovať sa o hlavné postavy až do samotného konca. Niekedy je to vážne ťažké, pretože čo sa týka rodinky, je to jedna veľká sympatia, hlavne obe dcéry, tie si získajú diváka takmer okamžite, najmä tá mladšia. Veľká spokojnosť, na nadpriemer toho dobrého bohato stačí. 75/100 ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak nečekal jsem, že uvidím někdy Wilsona v survival dramatu a obstál na jedničku !!! Honba za přežití rodiny, před vraždícími maniaky v asijských uličkách má strhující tempo. Wilson si nehraje na žádného hrdinu, pouze se snaží chránit svojí rodinu, což se mu nakonec podaří i díky skvělému Brosnanov, který to kosí jako v Bondovkách. Film dokáže strhnou hlavně díky tomu, že působí realisticky, syrovým dojmem a pořád se děje nějaká vyhrocená akce. Kdo chce drsný napínák na večer, tak je Převrat správná volba......8/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Koncept aky tvorcovia zvolili mi pripomenul Spielbergov War of the Worlds. Len z pohladu ustrednej sympatickej rodinky tu nesledujeme invaziu mimozemstanov ale mensi prevrat v krajine stvrteho sveta. Prva hodina je neskutocne napinava a nonstop sa nieco deje. Bohuzial v druhej polovici filmu tempo zvolni a scenaristom dôjde vynaliezavost, takze napinave chvile vystriedaju klise sceny ake sme uz videli v inych filmoch a miestami su podané dost otravne. Tiesnivu atmosferu kedy sledujeme utek rodinky zo sialenych situacii narusa Brosnanova postava, ktory sa raz za cas objavi, aby v poslednej chvili nasu milovanu rodinku zachranil. Jeho postava je neskutocne zabavna a bud mal byt film natoceny z jej pohladu ako klasicky spionazny akcny film alebo ju mali uplne vyskrtnut lebo pôsobi rušivo. Nakoniec este musim pochvalit technicku stranku. Na film za 5 mega to vyzera neskutocne dobre a vypravne. Vysledkom je film s originálnou zapletkou, ktory vdaka famoznej prvej hodine stoji za to napriek tomu, ze v druhej polovici mu dôjde dych a napaditost. 6/10. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Nie je presne jasné, v akej krajine sa film odohráva. Vo filme je možné nájsť viacero náznakov niekoľkých vzájomne susediacich krajín. Rebeli jednaj rozprávajú aj v thajčine aj v khmérčine, niektoré značky a nápisy sú v khmérčine, niektoré sú zase v barmčine. (Real Tom Hardy)
  • Filmovalo sa predovšetkým v Thajsku, Kambodži a záverečné scény aj vo Vietname. (MikaelSVK)
  • Možný dôvod zmeny názvu filmu z pôvodného "The Coup" (v preklade prevrat), je práve to, že rok po natáčaní v Thajsku v krajine nastal prevrat. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

15.05.2012

Tak to asi těžko, ale i on bude čelit brutální vojenské síle v jihovýchodní Asii. Konkrétně v akčním thrilleru The Coup, který podle scénáře svého bratra Drewa natočí John Dowdle (oba jsou podepsaní… (více)

Reklama

Reklama