Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh jedné americké rodiny, která se záhy po přestěhování do jihovýchodní Asie ocitne uprostřed státního převratu. V krajině, kde každý cizinec je okamžitě zatčen a popraven, se zoufale snaží dostat na bezpečné místo. (A-Company CZ)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (357)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Poměrně zdařilá a nekompromisní vybíjená, která svou první hodinku opravdu umí vyvolat nepříjemný pocit z dosti nemilosrdné a bezvýchodné situace a navíc i pobavit nekompromisní akcí.Wilson mi vůbec v akční roli nevadil a možná jsem mu to věřil víc, než to jeho trdlíkování po svatbách nebo na divokým západě.Jenom nechápu, proč když už bráchové Dawni napíšou velice slušný scénář, musí vytvořit hned dvě nesnesitelně otravné holčičky a neustále z nich dělat ty nejluxusnější ufňukaný sráče.Jedno dítě, co by občas brečelo, občas běželo bych přežil určitě víc, než dvě loztomilé plincezny, co fňukají jak se jim chce čůlat, jak musejí papat a jak je bolí tlapičky mezi mačetou rozsekanými zbytky těl nebohých civilistů.Byl to prostě rušivý element a já bych normálně zakázal hrát dětem ve filmech s eRkovým ratingem, páč chci vidět jak nestárnoucí Bond v epizodní, leč působivé roličce ukazuje místnímu rýžožroutovi jak tvrdé mají v hotelu dveře a ne jak se Mickeyho klubík a Hello Kitty potřebujou vychcat.Když ale přežijete ty fakany dočkáte se opravdu působivého akčního filmu, kterých už se moc netočí.Dowdle má našlápnuto parádně a teď už by to chtělo jen vychytat mouchy a přijít s nadupaným hororem.Jo a taky by mě zajímalo, když na konci rodinka zdrhá z nejmenované země do Vietnamu, jestli maj bejt teď lidi nasraný Kambodži, nebo Laosu :) 75%. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Standardní apokalyptická epizoda Živých mrtvých; akorát tedy s Asiaty místo zombíků. Tento dojem je ostatně umocněn televizní výpravou a otřesnými zpomalovačkami. Nemluvě o obsazení celé rodiny. Wilson na "páprdu od vedle, který je okolnostmi nucen najít v sobě macho stránku pro dobro své rodiny" nemá, Lake Bell je nijaká způsobem, že i šedé kancelářské myšky jsou proti ní celebrity z nejzářivějších a o dcerkách "otravné a otravnější" raději ani nemluvě. Což zamrzí dvojnásob, protože čistě po žánrové stránce tomu spád upřít nelze a v několika málo scénách je adrenalin vyšponován způsobem, že nějaký ten gram váhy napětím vypotíte. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Intenzivní napínačka, u které se až stydím, že jsem ji takovou dobu odkládal. Rodina s dětmi se na dovolené v Asii ocitne uprostřed převratu, ve kterém místní loví američany a je to atmosferická jízda jako prase. Potěší áčková herecká hlavní dvojka, přiměřená stopáž, která ani na minutu nenudí, a hlavně všudypřítomná akce, paranoia a zběsilý útěk před násilníky. Jednoduchý, ale krásně funkční celek, jehož nejvetší předností je schopnost přišpendlit diváka do sedačky, a to se mi zas tak často nestává. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Hodně napínavej akční thriller, kde jsou postavy prakticky od začátku až do konce v pohybu a ačkoli je to survival celé rodiny, jedná se o dost syrovou a nekompromisní záležitost, kde nechybí ani detailní popravy, ani házení dětmi ze střechy. Brosnan sice dostává méně prostoru, než bych si přál, ale Owen Wilson velice příjemně překvapil a i když je v xichtě trochu prkenný, tahle role mu padla dobře. V druhé polovině si scénáristé trochu budují oslí můstky a začínají se množit nelogičnosti, ale není to nic, z čeho by se mi otvírala kudla v kapse. A to ani v případě děcek, které podávají velice dobré výkony a jsou přiměřeně otravné. Dokonce i ta pointa nakonec není blbá a na američany docela sebeuvědomělá. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Koncept aky tvorcovia zvolili mi pripomenul Spielbergov War of the Worlds. Len z pohladu ustrednej sympatickej rodinky tu nesledujeme invaziu mimozemstanov ale mensi prevrat v krajine stvrteho sveta. Prva hodina je neskutocne napinava a nonstop sa nieco deje. Bohuzial v druhej polovici filmu tempo zvolni a scenaristom dôjde vynaliezavost, takze napinave chvile vystriedaju klise sceny ake sme uz videli v inych filmoch a miestami su podané dost otravne. Tiesnivu atmosferu kedy sledujeme utek rodinky zo sialenych situacii narusa Brosnanova postava, ktory sa raz za cas objavi, aby v poslednej chvili nasu milovanu rodinku zachranil. Jeho postava je neskutocne zabavna a bud mal byt film natoceny z jej pohladu ako klasicky spionazny akcny film alebo ju mali uplne vyskrtnut lebo pôsobi rušivo. Nakoniec este musim pochvalit technicku stranku. Na film za 5 mega to vyzera neskutocne dobre a vypravne. Vysledkom je film s originálnou zapletkou, ktory vdaka famoznej prvej hodine stoji za to napriek tomu, ze v druhej polovici mu dôjde dych a napaditost. 6/10. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Nie je presne jasné, v akej krajine sa film odohráva. Vo filme je možné nájsť viacero náznakov niekoľkých vzájomne susediacich krajín. Rebeli jednaj rozprávajú aj v thajčine aj v khmérčine, niektoré značky a nápisy sú v khmérčine, niektoré sú zase v barmčine. (Real Tom Hardy)
  • Možný dôvod zmeny názvu filmu z pôvodného "The Coup" (v preklade prevrat), je práve to, že rok po natáčaní v Thajsku v krajine nastal prevrat. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

15.05.2012

Tak to asi těžko, ale i on bude čelit brutální vojenské síle v jihovýchodní Asii. Konkrétně v akčním thrilleru The Coup, který podle scénáře svého bratra Drewa natočí John Dowdle (oba jsou podepsaní… (více)

Reklama

Reklama