Reklama

Reklama

Tri medveďa

Animovaný / Krátkometrážní / Pohádka / Muzikál
Sovětský svaz, 1958, 10 min

Režie:

Roman Davydov

Předloha:

Lev Nikolajevič Tolstoj (kniha)

Obsahy(1)

Marně babička napomínala Varvarušku, aby nechodila do lesa. Varvarušku les lákal a navzdory zákazu si tam šla hrát. Netrvalo dlouho a zabloudila. Náhoda ji přivedla do chaloupky tří medvědů. Varvaruška ochutnala ze všech talířků, poseděla na všech židlích, vyzkoušela všechny postýlky až v nejmenší z nich usnula. Jaké bylo její překvapení, když se probudila a kolem ní stáli tři medvědi. Jaké bylo překvapení medvědů, když přišli domu a viděli, jak v jejich chaloupce Varvaruška hospodařila. Vyděšené Varvarušce nezbývá, než se pokusit medvědům utéct a najít cestu z lesa zpátky k babičce. Pohádka je natočena na motivy pohádky L. N. Tolstého. (Jezinka.Jezinka)

(více)

Recenze (2)

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Krásná loutková adaptace klasické pohádky, bohužel se zlými medvědy. Nedivím se ale, že byli naštvaní - taky by se mi nelíbilo, kdyby se mi někdo vloupal do baráku, sežral mi večeři a ještě rozmlátil nábytek. Operní pojetí mi nevadilo, přestože jsem nerozuměla ani slovo. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Varvaruška neposlechla babičku a šla do lesa, jsouc dívka pitomá, orientace neznalá, zabloudila. Divák už v tu chvíli doufá, že nesympatická hrdinka zemře vyčerpáním. Tři medvědi zatím makají v lese, tatík medvěd kácí stromy, maminka medvědice sbírá maliny na koláč, malý medvídek se snaží seč je aspoň nepřekážet. Do jejich domečku mezi tím dorazí Varvaruška. Proleze celý domeček, rozvrže všechny židle, nejmenší zhuntuje, načne jídlo všem domácím, medvíděti nenechá v mističce ani zaschlé zbytky. Medvěd z hodin se na to kouká nevěřícně, divák taktéž. Pak se vrhne ničit postele, což se jí v krátké chvilce daří, v poslední postýlce usne. Medvědi po návratu domů utrpí kulturní šok. Malý medvídek pláče hlady a navíc si nemá kam lehnout, protože postel mu okupuje ta malá lidská zrůdička, co se před ulehnutím ani nezula. Varvaře se podaří rozzuřeným medvědům uniknout a babička, místo aby jí seřezala, že by si týden nesedla, ji objímá a oprašuje. Lev Nikolajevič evidentně měl něco proti medvědům. ()

Reklama

Galerie (12)

Reklama

Reklama