Reklama

Reklama

Epizody(16)

V této verzi na romantickou klasiku Toma Hankse se výřečný hostující student probudí z komatu v těle snoubence své učitelky. (Netflix)

Recenze (21)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Pohodový seriálek, který zcela ovládl vždy sympatický a okouzlující Yu Gong, skvěle mu sekunduje Lee Min-jung (Cyrano Agency, Midas) a neztratí se tu ani Suzy. Hlavní trojúhelník si vede herecky skvěle, dobře fungují i podpůrné a vedlejší postavy. Jak to už bývá korejským zvykem komediální rovina časem více ustupuje dramatické, romantické složce, ale vše tady funguje jak má. Nejen to, humor není vůbec trapný, nebo nějak zastydlý, kulturní narážky na Turgeněva, ruskou literaturu a kulturu obecně, Star Wars, Akta X, Mission Impossible atd. Skvělá scénaristická práce! Sestry Hongovy prostě ví, jak na to. K tomu si připočtětě jako plus vynikající hudební podkres s návykovými melodiemi. Jenže bohužel jednu chybku na kráse to má, poslední dva díly jsou jako finále slabé, spíše repetitivní Navíc chápu, že některé diváky mohlo zmást, co si mají o vyřešení celé situace myslet, ale ať už to byl lapsus zeshora, nebo nepochopený autorský záměr Big zůstává jednou z nejlepších sérií loňského roku, ke které se stojí za to i vrátit. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Kvôli Gong Yoo a jeho hereckému výkonu sa to oplatí pozrieť (či lepšie povedané, preskočiť na jeho scény), ešte sa mi páčil vzťah KKJ a GDR ("What time is it? It's 10:10. For me, it was 10:10 all day"), ale inak nič. Bizarne zvolená hudba pre scény, akurát pre pár scén bol dobre použitý soundtrack. Nezachránili to ani referencie na popkultúru, ktoré mi prišli skôr nútené než prirodzené. Totálne blbá hlavná ženská postava, vedľajšie postavy takisto utrpenie - dve mrchy a ostatné postavy také nijaké. Jednanie postáv bolo často iracionálne, no aj napriek často vyskytujúcej sa iracionalite, som sa veľa-krát pristihla v slzách (možno to ale bolo od celkovej únavy). Hlavná pointa o zázraku nebola dovysvetľovaná, pričom stopáž dramy je príliš dlhá a príbeh sa iba vliekol. A koniec je čisté fiasko, vtrepané do posledných 10 minút, kde nám ukazujú irelevantné scény, pričom jedna z kľúčových postáv je úplne vynechaná. ()

Reklama

Georgiana 

všechny recenze uživatele

Big, tak toto je pro mě korejská seriálová perla. Kolikrát má člověk chuť pustit si něco celé od začátku?! Každá postava je ve mně nesmazatelně zapsaná, protože každá scéna, vtip mě odrovnal. Všichni byli bezvadní; rodina hrdinky /její bratr XD, "America!"/, učitelský sbor /pan učitel rovná se pro mě "Růže" XD/, Ma Ri z Ameriky atd. Někdy jsem vřískala až do roztrhání bránice. /Hmm a americké sitcomy? Kdeže ty loňské sněhy jsou?!/ Min-jung Lee byla skvělá a Yu Gong? Ten ve mně asi už navždy zůstane v roli Kang Kyung Joona, teenagera. Kdyby přede mnou někdy vystoupil tímto způsobem, tak nebudu mít problém mu nevěřit! On to prostě byl kluk s tělem třicátníka XD. /Už jen ty pohyby, ksichty, chování, myšlenkové pochody... XD/ Bylo tu zároveň tolik dojemných situací, které v tom komediálním prostředí pak vyzněly mnohem silněji než ubrečené dorama od začátku až do konce.. Na 16 dílů nadprůměrně nadupanej seriál, žádný pocit protahování. Od herců přes scénář, OST, prostředí,.. bylo to prostě geniální. Druhá třetina krásně gradovala a vše se stávalo napínavější a silnější. (...) 19. 11. 2012 Po vyprchání maximálního nadšení mírně přehodnocuji posledních pár vět. Je pravda, že to režisér udělal fikaně, aby se mělo o čem diskutovat, ale máte pravdu, šlo to ukončit líp, šikovněji... Musím uznat, že to někoho fakt může zklamat. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Opět seriál s odbytě realizovanou výměnou těl a trpící syndromem slabých vedlejších postav. Nicméně hlavní dvojka je zábavná a sympatická, takže se všechny ty zmatky a city vznikající v souvislosti se záměnou duší dívá poměrně příjemně, ač divák samozřejmě ví, jak to celé skončí. Bohužel jak už to tak bývá, neduh jisté prázdnoty co se událostí týče se opět dostavuje, na 16h se zde děje příliš málo věcí a přichází stereotyp, to věčné škádlení ústřední dvojice začne být únavné, okoukané až nudné a další obsah prakticky chybí. A aby se plytký děj dostatečně natáhl, postavy se v závěrečných dílech chovají dost nelogicky, prostě klasika. Pokud jde o Suzy a její hlavní vedlejší úlohu, tak s výjimkou filmu Dorihwaga opět musím konstatovat, že jako herečka předvádí bídný výkon a moc nechápu, proč je v herecké oblasti tak aktivní. Resp. chápu – nevypadá špatně (ale neokouzlila) a proslavila se zpěvem, to však zárukou hereckých schopností není a ta holka patří mezi průměr či spíše podprůměr. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Scénáristky ségry Hong se opět vyznamenaly. Big vás okouzlí nadprůměrným humorem, řadou dojemných scén i atmosférou s kapkou fantasy. Jak už bylo řečeno, Yoo Gong tu předvádí neskutečné herecké výkony. Troufnu si říct, že je to dost možná jeho nejlepší role vůbec. Min Jung Lee vedle něj nijak extra zazářit nemohla, ale rozhodně obstála. Vedlejší role mají pestré charaktery, takže ani s nimi se divák nenudí. Z toho, co jsem zatím viděla, tenhle kousek patří ke třem NEJ z loňského roku. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama