Reklama

Reklama

Sword Art Online

(seriál)
  • Japonsko Sôdo Âto Onrain (více)
Trailer 1
Japonsko, (2012–2020), 37 h 59 min (Minutáž: 23–48 min)

Režie:

Jošijuki Fudžiwara, Tomohiko Itó, Manabu Ono, Takaši Sakuma (více)

Předloha:

Reki Kawahara (kniha)

Hrají:

Kóiči Jamadera, Takehito Kojasu, Ken Narita, Tomokazu Seki, Jošicugu Macuoka, Natalie Hoover, Cherami Leigh, Ajahi Takagaki, Tóru Ókawa, Terujuki Tanzawa (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(96)

Videohra díky nové technologii umožňuje ovládání herních avatarů vlastním tělem v reálném světě. Ale má to háček. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (112)

Lettanea 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh sa dá ale mne ako skúsenému hráčovi MMO (rpg, rts, fps) mi tam dosť vecí vadí, hlavne tie "boss fighty". Celkovo je prvá časť vo svete SAO celkom dobrá, je to zaujímavé, rozmanité, farebné a vcelku vtipné. Žiaľ druhá časť Alfheim je dosť veľký bordel, jediné čo to ako tak drží je novo nájdený vzťah so "sestrou". O jednu hviezdu vyššie to (ale len u mňa) vyťahuje vzťah s Asunou, v dobe ecchi harémoviek je takáto láska príjemná zmena. ()

char_t 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

95% za první půlku, 65% za druhou. První část nabízí originální prostředí i příběh, a rozhodně stojí za zhlédnutí. Potěší hlavně perfektně vyvážený poměr akce, dialogů, vztahů... Druhá část trochu vypadá jako na poslední chvíli domyšlený příběh ("Oukej, zní to dobře, ale můžete ještě přidat deset dílů, ať to není moc krátký?"), a veškerá hloubka je ta tam, ale celá tahle nastavená kaše naštěstí netrvá dost dlouho, aby stihla zničit celkový dobrý pocit. Ale druhé sezóny se trochu bojím :-) ()

Reklama

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Na tohle anime mě upozornil můj přítel s tím, že se jedná o naprostou bombu. Dobrá, možná to bomba je, ale na mě působila nepěkně. Naprosto nechápu, jak si může někdo dovolit ve hře, kde je jen jediný zloduch, který všechny vězní, hrát sám bez pomoci. Jak blbý může hlavní hrdina být. Nechápu, proč jsou tam scény čirého štěstí a života, když v té hře jde o život. Důvěryhodnější emoce jdem viděl v realitních show.Proč mu normální holka napsala dopis začínající "Kdyý to budeš číst, pravděpodobně už budu mrtvá." Jak tohole může napsat člověk ve hře, ve které jde o přežití. Když už chteli udělat fantasy anime, tak měli udělat ne ve hře. Jo a ještě něco, umíte si představit, že by asi 200 lidí hned jen tak zemřelo v normálním světě, já osobně nevěřím, že by se s tím společnost nezabývala. Neřikejte mi, že neexistují žádní větci, kteří by je nedokázali dostat zpět ze hry. Jediný důvod, proč jsem tomu dal jednu * je, že tolik nepronikám do gamerství onlinovek. Pokud onlineovky nehrajete, je toto anime možná ztráta času. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál musím prostě rozdělit na dvě části, na první část (1. - 14. díl), kdy se odehrává asi nejlepší část, kdy se pohybujeme ve světě SAO, a druhou část (15. - 25. díl), která se prozměnu odehrává ve světě ALO. Jako hráči MMORPGček se mi samozřejmě tenhle seriál líbí - komu by se nelíbila ona představa virtuálního hraní. Ona první polovina si udržuje správné napětí, díky tomu prvku že jakmile jednou zemře, tak prostě zemře napořád. Navíc zde člověk vidí postupný vývoj od nějakých těch počátků, až k těm vyšším levelům hry. O akci není nouze a ještě k tomu je tu i ta romantika. Druhá část je celkem oproti tý první části zklamáním, protože příběh je hrozně urychlenej. Akce je pořád tak nějak na stejno, kdy je boje jsou rozdílné oproti té první části, ale už tu chybí to napětí té permanentní smrti. I když taková honba za záchranou své milované tomu dává taky určitý tón, tak pořád se jedná o určité klišé (samozřejmě není na škodu). Animace bych řekl je jedna z těch nejlepších jaké mohou být, kdy postavy jsou realisticky vypracované (samozřejmě pokud pominu fantasy prvek druhé hry). Hudební stránka je prostě perfektní, vše přesně sedí, tak jak má. Navíc bych řekl, že se jedná o určitý kompromis, kdy vystihuje atmosféru seriálu a i to, jako kdybychom hráli nějakou hru. Každopádně se těším na druhou sérii. ()

Kicune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je rok 2022, téměř blízká budoucnost. Děcka i dospělí nadále hrají hry – MMO hry, které se ovšem posunuly do roviny virtuální reality. Nasaďte si helmu, ponořte se do fantasy světa a hrajte si na hrdiny. Kdo by to nechtěl minimálně zkusit? „Zábava“ ovšem začíná tehdy, kdy z tohoto virtuálního světa nemůžete zpátky… Hra na hrdiny se mění na hru o přežití. Kirito je jedním z těch, kdo si tu helmu nasadí, a je taky tím, kdo nepropadne zoufalství. Kirito hledá cestu a bojuje až do samého konce. Příběh osamoceného a hledajícího hlavně sebe sama hrdiny se časem mění stejně jako jeho pohled na svět, kdy Kirito poznává dívku a je z toho romance jako hrom. Boj o přežití se stává o to intenzivnější, pokud je na světě někdo, za koho chcete položit svůj život. Je vidět, že tvůrci nás nechtěli unudit klasickým levelováním, ‚farmením‘ apod. a zaměřili děj na milníky, které naše hrdiny vedou k zásadním rozhodnutím. Mimo jiné hráče RPG nebo MMO her potěší propracované detaily a možnosti světa SAO. Anime skvěle šlape až do „finálního“ 14 dílu plného satisfakce a pocitu, že jste viděli zatím nejlepší seriál posledních pár sezon. Poté se ovšem náhle změní v něco, co jste vůbec nečekali. Vážnost, humor i jakási vyzrálost celé série se přemění v nelogičnost, trapnost a infantilnost, což o to víc bije do očí v porovnání s předchozími 14 díly. Je nepochopitelné, co tvůrce vedlo k tomu, aby „druhou části“ celé SAO zabili. Ovšem pokud zjistíte, že stejní tvůrci stáli u vzniku Death Note, pak tušíte, kde je zakopaný pes. Všem doporučuji vidět pouze prvních 14 dílů SAO (za 5 hvězdiček) a nekazit si skvělý zážitek dalšími (2 hvězdičky). Celkem tedy 70% a rozpaky. ()

Galerie (1 093)

Zajímavosti (12)

  • První ze dvou úvodních písní „Adamas“ nazpívala zpěvačka LiSA. Tu druhou „Resister“ nazpívala zpěvačka ASCA. (CarnTheNunya)
  • První ze tří úvodních písní „Ignite" nazpívala zpěvačka Eir Aoi. Druhou píseň „Courage" nazpívala zpěvačka Haruka Tomatsu, která zároveň nazpívala i poslední „Separate Ways“. (CarnTheNunya)
  • Ředitel studia A1-studio, které stojí za vytvořením série Sword Art Online oznámil na anime expu v Los Angeles 2015, že anime bude pokračovat tak dlouho, dokud bude vycházet předloha. (Harroc)

Reklama

Reklama