Reklama

Reklama

Zmizení Eleanor Rigby: Ona

  • Česko Zmizení Eleanor Rigbyové: Ona (více)
Trailer

Obsahy(1)

Režisér a scenárista Ned Benson natočil najednou dva filmy vyprávějící jeden a ten samý příběh, příběh dvou mladých lidí, Conora a Eleanor. Prožívají opravdovou lásku a štěstí. Společný život a radost z něj ale nečekaně protne osobní tragédie, na kterou nebyli a ani nemohli být připraveni. Jejich do té chvíle pevný vztah se v tom okamžiku hroutí. Conor a Eleanor na stejnou událost reagují pro ně nečekaně odlišným způsobem. Jsou zmatení, cítí se být druhým nepochopení a opuštění. Ztrácí schopnost pochopit jeden druhého. Ve snímku Zmizení Eleanor Rigbyové: Ona, pozorujeme Eleanor, která se snaží překročit trosky zničeného vztahu a svým odchodem z něj najít sama sebe a ztracenou životní rovnováhu. Ve filmu a zároveň tomtéž příběhu, Zmizení Eleanor Rigbyové: On, věnovaném především subjektivnímu pohledu Conora, sledujeme jeho usilovnou snahu spojit se s Eleanor, překonat vzájemné odcizení a společně obnovit jejich dříve tak intenzivní lásku. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (89)

swamp 

všechny recenze uživatele

Druhá půlka dvojfilmu The Disappearance of Eleanor Rigby, a to z pohledu Eleanory (Jessica Chastain). Její zhlédnutí mi nepřineslo žádné rozuzlení (hlavně co se týká formy). I když mi JEJÍ verze přišla o něco lepší, stejně nevidím v tomto konceptu žádný hlubší význam či smysl. Beru to tak, že oba snímky by měl divák zhlédnout za sebou (což jsem udělal), ale vedlo to jedině k tomu, že u stejných scén (ač se v některých detailech lišily) jsem se většinou po chvíli nudil. Ale jak už jsem zmínil v předchozím komentáři, herecké výkony jsou na tak vysoké úrovni (v této "verzi" bych vyzdvihl ještě skvělou Violu Davis), že i tak oba filmy stojí za zhlédnutí, už pro jejich zvláštní chladnou atmosféru. All the lonely people... Where do they all belong? ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Tato verze se mi líbila asi trochu více. Linka s vysokoškolskou učitelkou byla povedená a ty nejemotivnější scény byly zanechány z verze On. Při jednom dialogu tady jsem však měl husí kůži a spadla mně čelist, jak jsem se s ním ztotožnil. Nicméně je asi opravdu důležité podívat se na oba filmy, podle mě by samostatně příliš nefungovaly. ()

Reklama

higuain 

všechny recenze uživatele

Nejlepší verze. Viděl jsem jí jako první a nesouhlasím s četnými výroky, že bez jeho verze ta její nedává smysl. Ano, je trochu složitější se v ní orientovat, ale to celkovému zážitku spíš přidává, protože je třeba přemýšlet nad souvislostmi a není čas nudit se u scén, které už byly (jen z trochu jiného úhlu pohledu) viděny. Jessica Chastain definitivně přestupuje do pozice jedné z mých nejoblíbenějších hereček, tenhle film svým výkonem táhne a krade si ho pro sebe, bez ní by ty emoce Eleanořiny postavy nefungovaly ani z poloviny. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Jestli Benson náhodou holkám nenadržuje ! Varianta příběhu prozářená rodinným zázemím a dalšími osobními kontakty, která není jen otrockým překlopením Jeho verze, ale přináší i potřebná oživení a lidské detaily tu v neexhibujícím pojetí kulminují do samotného konce. Kampak asi dojde verze THEM ? ... Ale kde se jen všichni ti osamělí lidičkové berou ? ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Společně s Chlapectvím se pro mě stalo Zmizení Eleanor Rigby (a hlavně právě tento její díl) vrcholem festivalu ve Varech. Bensonovi se povedlo natočit krásný, hluboce lidský a tragicky romantický film, jehož dvě verze se dokonale doplňují, aniž by jedna druhou vykrádaly nebo opakovaly již vyřčené. Co se hereckého obsazení týče, pak Jessica Chastain jasně dominuje nad Jamesem McAvoyem, a to překvapivě v obou variantách příběhu, a stejně tak obsazením vedlejších rolí Benson této variantě dopřál poněkud štědřeji (nic proti BIllu Haderovi v roli Conorova parťáka, ale Viola Davis v roli profesorky i rodičovské duo Huppert-Hurt jsou prostě jiná herecká liga...). Každopádně Ona by nebyla ničím bez Něj, takže doporučuji vidět obě varianty a těším se na příležitost zhlédnout verzi společnou, která měla být na KVIFF původně uvedena. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama