Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Berlín. Současnost. Letní den, v němž minuty rozhodují o lásce, životě a smrti. Lole a Mannimu je něco přes dvacet a jsou milenci. Manni pracuje jako kurýr pro pochybného překupníka s auty. Poslední akce však nedopadne podle plánu. Vletí v metru do náruče revizorům a ztratí igelitku se 100.000,- DM, které si má šéf za dvacet minut vyzvednout. Zoufalý Manni volá Lole. Co si počít? Když ty peníze nesežene, zemře. Lolin mozek pracuje naplno. Má dvacet minut na to, aby sehnala sto tisíc, dvacet minut na záchranu Manniho života. Lola vyrazí z domu do ulic Berlína vyběhat sobě a Mannimu život, sehnat nějak někde sto tisíc. Lola běží ne jako, ale o život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (662)

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Německé filmy většinou nebývají můj šálek kávy. Výjimka však potvrzuje pravidlo. A v mém případě jsou to filmy Toma Tykwera a Lola rennt obzvlášť. Paradoxně se jedná dokonce o jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec. Viděla jsem ho nejméně 5x a pokaždé mě ty tři osudové příběhy bavily stejně jako poprvé. Vždy napjatě pozoruji každý krok červenovlasé Loly a přes všechny ty nezdary se těším na ten třetí zasloužený šťastný konec a závidím, protože bych sama občas v životě potřebovala více pokusů. :)) ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Výborně natočený, na to, kolik stál, i technicky dokonalý, ale jinak na můj vkus příliš plytký pokus o adrenalinovou jízdu, ve kterém Franka Potente běhá, aniž by se zapotila (asi používá kvalitní deodorant, který deaktivuje potní žlázy), křičí na každého tak, až křišťál praská a snaží se sehnat sto táců pro svého ňoumovitého boyfrienda, který si neuměl pohlídat ani blbou tašku z penězma. Bylo to fajn, jednou... víckrát už mě ale tenhle maraton zabalený do 82 minut do svých spárů nenaláká. Promiň, Lolo. ()

Reklama

ajuska 

všechny recenze uživatele

Originální filmová jízda. Výborný námět, spousta skvělých režisérských nápadů, spád a ideální délka. Film, který rozhodně nenudí, dokáže vtáhnout do děje a potěší mnoha zajímavými invencemi, například animovanou sekvencí, trefnými prostřihy nebo velmi zkratkovitými příběhy lidí v okolí. Nevidím důvod, proč by si tenhle snímek nezasloužil plné hodnocení. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu mě nejvíc baví jeho dynamika – pohyb kamery, běh Franky Potente, moderní soundtrack. Tak trochu problém je v tom, že lidé od Tykwera chtějí další podobné filmy, ale je to právě Lola, která se z jeho filmografie nejvíce vymyká. Tak mu to snad vydrží, protože flákat další filmy podle tohoto mustru by nebavilo ani jeho, ani mne jako diváka. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto som videl na letisku nad ránom vo viere, že ma to naštartuje do nového dňa a naladí. Ja som skoro u tohto nezmyslu zaspal. Neskutočná paródia na kinematografiu. Príbehovo nezáživné a ten nemecký ksicht, na ten sa nedalo dívať. Experiment s rôznymi typmi záveru je zaujímavou myšlienkou, ale tu tak zle pretavenou, že to nemalo šancu na úspech. Predovšetký sú hlavné postavy nesympatické a divák sa nemá šancu stotožniť. Predstavte si, že pozeráte ukrutne nudný príbeh a prajete si, aby čo najskôr skončil. A tu sa takýto a ten istý príbeh opakuje dokola. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (22)

  • Slepá žena, která půjčí Mannimu telefonní kartu je matka herce, který Manniho hraje, Monika Bleibtreu. (don corleone)
  • Když Lola (Franka Potente) běží poprvé, přebíhá ulici, následuje blízký střih a je vidět, že tričko má vyhrnuté. Po dalším střihu Lola odbočí do další ulice a je vidět, že tričko má shrnuté. (Mydlivoj)

Související novinky

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno