Reklama

Reklama

Lidožrout vegetarián

  • Česko Kanibal vegetarián (festivalový název) (více)
Trailer 2

Gynekolog Danko Babić působí na první pohled jako sympatický odborník vzbuzující důvěru u pacientek, personálu nemocnice a především u nadřízených. Tato přetvářka mu vychází tak dobře, že je v očích ředitele nemocnice jediným vhodným kandidátem na post primáře rozhádaného oddělení. Ovšem pod rouškou sympatického a kolegiálního doktora se skrývá nelidská hyena, která využívá nejsprostších praktik pro své obohacení. Neštítí se lhát pacientkám, falšovat dokumenty, přehodit vinu za zpackanou operaci na kolegu, provádět nelegální potraty a dělat nejrůznější špinavou práci pro zkorumpovaného šéfa místní policie a mafiánského bosse řídícího ve městě obchod s bílým masem. Postupně ztrácí poslední zbytky morálky, které v sobě měl a za peníze je ochoten udělat i ten nejotřesnější čin. (Balkanfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (21)

tucnakova 

všechny recenze uživatele

První asociace, co se nabízí : jo, jo, je načase začít bourat tohle velký tabu - doktor jako morální opora společnosti a vzor všech cností ( a není to tím, že Babič je z "divokýho východu" - to si nenalhávejme ) - jakto, že mi máme pořád ještě jenom Sovu, Janderu, nebo borce z Ordinace v přerůžovém sadu ?!?! ... "Je tu jen vybraná smetánka - politici, právníci, policisti, doktoři a fotbalisti," pravila dost trefně jedna z postav filmu ... Nikde ani náznak katarze, jenom jízda - a ten konec ... !!! ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Chorvátsky televízny film je určite raritou vidieť, ale odvaha diváka bude odmenená. Príbeh o arogantnej svini ( inak sa nazvať nedá ) je sondou do spoločnosti, ktorá sa potĺka chaosom pri demokratických procesoch v postkomunistickej krajine ( úplatkárstvo, prepojenie mafie s políciou, rasizmus ). Ale primárne tu nejde o politiku, ide hlavne o tú sviňu, ktorá sa neúprosne borí do morálneho a profesného bahna. A tá cesta je niekedy až drásajúca... Film má veľké tempo, v podstate žiadnu medzihru, scény sa v rýchlom slede nabaľujú. Azda by som vytkol v niektorých prípadoch zbytočne tekavú kameru, ale inak som spokojný. ()

Reklama

WUTEN 

všechny recenze uživatele

Chorvatská jízda Branko Schmidta a jeho nelegálních potratů, podle toho názvu jsem čekal že to bude nějaký brutální horor v podobě Srbského filmu. Opravdu je to svižné drama, hlavní hrdina takový na první pohled zahleděný do sebe, toužící po moci a majetku, trochu psychopat. Jestli byl záměr ukázat divákovi na problematiku nelegálních potratů, co potom legální potraty? Vždyť v prvním i druhém případě ukončíte předčasně těhotenství čímž zabijete nenarozené dítě. Tento doktůrek nebyl přece nějaký laik který před nedávném klepal řízky někdy v hospodě v zapadlé díře na konci světa, on je doktor. Celkově atmosféra, spousty černého humoru i když to nebylo adresováno jako vtipy ale jako ukázka naprostého cynismu a lékařské neprofesionality ale párkrát jsem se pobavil. Překvapilo, uteklo to rychle, zasmál jsem se a nakonec trnul hrůzou před koncem. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Tak hele, s tím přirovnáním k Bad Lieutenantovi jsem sem šel já. Ach jo. Každopádně je překvapivé, že navzdory tomu, jak odporné a deziluzivní ze zde vykreslení poměrů v Chorvatsku, jedná se pro mě o první film z oblasti bývalé Jugoslávie, kde si postavy nenadávají do etnik. PS: tak vlastně ne - všichni tam solí toho Araba. Ale byli jsme tentokrát fakt blízko, věřte mi ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JEŠTĚ O MNĚ USLYŠÍŠ TY ČERVE!“...... /// Film o lidský mrdce a provázanosti ,,úspěšnejch“ (mocnejch) hajzlů, tak jak to známe i z našich končin. Někteří (Chorvati) by mohli ztratit důvěru ve zdravotnictví (předpokládám, že k policajtům ji už nemaj). Sledovat ,,machra“ při práci je pro silnější nátury. Snad i proto je celej ten příběh o životě v ,,tekutýmu písku“, ve kterým nemá smysl sebou házet, páč se jen propadáte níž a níž uvěřitelnej a tím i zajímavej. Takovej současnej film ze současnosti a věci, který se můžou(?) dít i u nás. Vlastně ne, my máme dr. Sovu! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,Ljudozder vegetarijanac“, kterou napsal Ivo Balenovic číst nebudu. 2.) Mám rád svině lidi, psí zápasy a komplikovaný porody. 3.) Thx za titule ,,bzucak“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně na pitevně se mihne autor knižní předlohy Ivo Balenović, který pracoval jako gynekolog, a nyní se již pouze věnuje psaní. Je to muž, který strká jakousi hmotu do mlýnku. (awful)

Reklama

Reklama