Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sešlý vysoužilý zloděj (Lino Ventura) a mladý lupič (Jean-Paul Belmondo), který je mu k ruce - dva hlavní charaktery filmu, který je skrytým pokladem francouzké kinematografie. Po 45 letech je tento archivní snímek mnohem čerstvější, než jiné z této doby. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (52)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Můj milovaný autor opět spáchal dokonalý námět, jak taky jinak, z prostředí francouzského podsvětí. Režisér, který si vždy vybíral do svých filmů jen mimořádné talenty, si napsal scénář a svou pevnou rukou profíka vedl Venturu a Belmonda. Neboť to byl jeho teprve třetí film, občas se ta ruka roztřásla a ztratila na pevnosti. A pak vznikaly v příběhu nudné dírky. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Tento film byl podle mne velkou příležitosti pro Lina VENTURU. Vždyť J.P. Belmondovi bylo v roce 1960 -vzniku filmu- teprve 27 let a byly to jeho filmové začátky. A nyní k dabingu : přečetla jsem si strašné kritiky na dabing a musím říci, že jsem byla šíleně zvědavá, co to bude za hrůzu. Ale kromě komisaře (který se chválabohu ve filmu objevil pouze 2x), jsem neměla výhrad ! Je pravdou, že Belmonda nedaboval Jiří Krampol a ani nemohl ! V roce 1960 se u nás filmy nedabovaly (měly jenom titulky) a dnes, kdy byl firmou MIDO nadabován, tak by 70.letý Krampol nemohl namluvit svým chraplavým hlasem 27.letého mladíčka. To zaprvé. Za druhé : role Belmonda byla celkem malá a moc toho nenamluvil, takže mi vůbec nevadilo kdo ho mluvil. Jeho hlas se poslouchal příjemně. Co mi ale na filmu vadilo byla šlendriánská práce střihačů nebo kdo se stará, aby zmizely titulky. Chvílemi byly sem tam na filmu italské titulky a chvílemi francouzské ale po většině filmu žádné. Takže nikoliv dabing, ale nepozornost toho, kdo to na DVD připravoval a upravoval. Děj filmu - nic moc - ale vydržela jsem a i s konečným řešením jsem se spokojila. Nakonec bych ještě chtěla podotknout, že mám DVD od fa MIDO pod čís.76/2008. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Máme tu dva lupiče. Jednoho vysloužilého a jednoho mladého s tváří Lino Ventury a Jeana-Paula Belmonda. Jeden je na útěku před italskou policií, druhý plný ideálů a svých představ. Hlavní postavou je právě Abel Davos (Lino Ventura), který je tahounem celého, velmi dobře zpracovaného příběhu z oblasti podsvětí, které na své výjimečnosti nic neztrácí ani dnes. Klasický francouzský černobílý gangsterský snímek mající ve svém žánru vše podstatné. Že prý francouzský noir. Ale jo, proč ne, potenciál na to má. Předností však je, že je snímek natočen tak, že dokáže oslovit i dnes. ()

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Stará černobílá detektivka. Je to opravdu z úplně jiné doby a bylo pro mě obtížné se do toho nechat vtáhnout, člověk má tendenci na to koukat pomalu jako na dobový dokument. Ale nakonec skvělé herecké výkony překonají ty věky a je to i napínavá podívaná; byť je od počátku jasné, jak to asi dopadne. Dávám slabší 4, ale i s ohledem na historickou a uměleckou hodnotu filmu. Jako krimi-drama by to z dnešního pohledu už bylo trochu slabé. ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem neznal. Giovanni píše prostě dobře, takže se spolehlivě můžete dívat na všechny jeho filmy, ani tohle není výjimka. Film má ještě takovou starou fazónu, poznáte to na střihové skladbě i na zvuku. Ruchová stopa není tak propracovaná a věrohodná. Mladý Ventura je skvělý a mladičký Belmondo už se taky vykresluje - kdyby nebyl tak špatně nadabovaný, možná by mě bavil ještě víc. Líbila se mi i hudba, zvlášť v úvodu. Příběh s typickým Giovanniho rukopisem. Navíc ta linka s těmi dětmi, to mě překvapilo - taková citová nástavba. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v talianskych mestách Miláno, Sesto San Giovanni a francúzskych mestách Nice a Paríž. (dyfur)

Reklama

Reklama