Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zpět do víru života! Heslo, kterého se drží bývalý zlodějíček Alexandr Boroni po propuštění ze žaláře. Vyhledává společnost půvabných že, snaží se je očarovat a poté, co mu podlehnou je okrade. Díky souhře náhod se při jedné ze svých cest zaplete do hry tajných služeb na palubě letadla směrem do Benátek. Nebyl by to však on, kdyby nad nimi nedokázal zvítězit – nad nekalými živly, agenty a mafiány. Stihne toho však ještě mnohem víc! (MIDO FILM)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (117)

sud 

všechny recenze uživatele

Jean - Paul Belmondo se po úspěchu filmu "Policajt nebo rošťák" dal opět do kupy s režisérem Georgesem Lautnerem a rozhodli se natočit komediální krimithriller podobného rázu. Už se jim to tak sice nevyvedlo, zábavné scénky (je jich naštěstí víc) se rozpadají s těmi vážnými a film jako takový nedrží moc při sobě. Zábava to ale je pořád nadprůměrná, pár skvělých scén se rozhodně najde (chlupy) a Belmondo je opět natolik šarmantní a zábavný, že z toho těch 70% vykouzlí. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Jestliže je snímek lehce ztřeštěný, mírně nesouvislý - a k tomu jako bonus i trochu zmatený a nesoustředěný, nemusí to nutně znamenat dobrou zábavu. Jean-Paul zachraňuje, co se dá, ale jeho boj s nadměrně děravým scénářem a nedostatečně kreativní režií je předem prohraný. Z úcty k němu přihazuju 1* - ale víc dělat nemůžu. Do určité míry vynucené kašpárkovské 3* ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Ty jo, po jak dlouhé době jsem já Kašpárka vlastně viděl? No, když jsem ho viděl poprvé jako mladší, podstatně méně rozkoukaný  divák (rozuměj:ještě méně než teď.:D), co se s Belmondem teprve seznamoval, mohla taková akční komedie na mě působit i trochu jako zjevení,  a snad jsem u ni pociťoval  dokonce i napětí. Každopádně jsem na Kašpárka vzpomínal jako na slušnou (byť občas trochu praštěnou) jízdu.  Po  druhém zhlédnutí s odstupem jsem v něm našel  lehkou snahu příbližit se špionážním filmům, dokonce snad i výsloveně Bondovkám. Belmondo je zde prezentován takřka jako neohrožený hrdina, po kterém jdou snad všichni padouši okolí a za oběti si berou většinou  ženy v jeho blízkosti, které většinou Belmondovi neodolají. I přesto je hlavní hrdina pořád nad věcí a všechny padouchy hravě setře. Prostě kašpárek. Ale mám dojem, že na kašpárky si hrál i  celý tvůrci tým a podle toho to trochu dopadlo. Lauther s Audiardem a Belmondem chtěli navázat na úspěch Policajta a rošťáka. Scénář měl býr hlavně výzva pro další Belmondovy exbihice. Při natáčení se všichni skvěle bavili a zažili v Benátkách skvělý čas. Jenže ačkoliv mám rád Kašpárkoviny všeho druhu, Belmonda a vlastně tak trochu i ty staré Bondovky, tak tentokrát na mě kombinace nezafungovala úplně dokonale. Připomíná to spíše zfilmovanou verzi  dortu pejska a kočičky. Vážně trochu schizofrénní podívaná, která zmateně přeskakuje v ději i žánrech .Ale snad se ten film pořád dá trochu užít alespoň jako ,,oddychovka s oblíbeným hercem.´ Některé scény (Belmondův útěk v nedbalkách a vestičce) se povedly a hodně mě bavily.  Pasáže se čluny, které právě asocioují Bondovky, jsou taky  dobrý. Ale zas na oplátku mě iritovaly  třeba ty opakované kopance do zadku. Že by se už fakt začínala projevovat osmdesátková krize francouzksému filmu? Občas mě Kašpárek pořád bavil, ale sem tam ne a rozhodně potřeboval trochu pročesat. Takže bohužel tentokrat hvězda dolu a tím pádem tři hvězdy. Zpět odkládám do krabice s DVD a rád zase někdy provětrám dojmy. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je dost nevyvazenej, jakoby tvurci nevedeli, jesli to ma bejt komedie nebo kriminalka. Prvnich zhruba dvacet minut je film tak pitomej, az je docela vtipnej a potud se jedna o komedii. Jenze pak az do konce tvurci stridaj vtipny sceny se zbytecne moc vaznejma, takze se film vzdy rozjede a v zapeti zacne mirne nudit, diky prilisny ukecanosti. Nicmene Belmondo je tu dost dobrej a scena s velkou ochcavkou v hotelu je proste masakr. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru jde o jeden z mála nepodařených Belmondových filmů. Divím se, protože zkušený režisér Georges Lautner měl obvykle čich na dobré náměty a jeho komedie, a také kriminálky, patří ke zlatému fondu francouzské kinematografie. Tentokrát tápe nejen on, ale také Bebel a další skvadra výborných herců (Géret, Gérard, Galabru, Beaune). Domnívám se, že film ani nebyl uveden v českých kinech, ale později až v televizním vysílání. Příběh je příliš překombinovaný a ani jako parodie na špionážní film nefunguje. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo na zámku Ferrières ve Ferrières-en-Brie a v Paříži (Francie). Dále se natáčelo v Benátkách (Itálie). (SONY_)
  • Prvýkrát v dejinách filmu tu bolo zobrazené použitie zbrane s laserovým zameriavačom. Efekt pohybujúceho sa červeného bodu - ako znamenie blížiacej sa smrti - sa neskôr objavil v nespočetnom množstve ďalších akčných filmov. (SGP)

Reklama

Reklama