Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou je dívka Miho Nishizumi, která nastoupila na dívčí akademii Oorai, aby nemusela jezdit v tanku. K jejímu neštěstí se tato možnost otevřela jako volitelný předmět a začala na ni naléhat předsedkyně třídy. Nakonec souhlasila a po čase se stala kapitánkou celého sboru. Ale jak si povede v bojích? Podaří se jejímu týmu dostat do finále? A co se stane, když nezíská první cenu? (TerryFins)

(více)

Zajímavosti (9)

  • V online hře „World of Tanks“ bylo na omezenou dobu možné si koupit prémiový tank „Panzer IV Ankou“ s posádkou Miho Nishizumi, Saori Takebe, Hana Izusu, Yukari Akiyama a Mako Reizei, kde jsou postavy i nadabované. (Raichu.Cz)
  • Postava Mako Reizei má narozeniny 1. září. V tento den v roce 1939 začala německá invaze do Polska, která vedla ke druhé světové válce. (Raichu.Cz)
  • Film, na který se dívky dívají v desátém díle, je animovaná verze filmu Kellyho hrdinové (1970). Na to odkazuje i název jejich plánu ve dvanáctém díle "Kellyni hrdinové". (darkAsh)
  • Posádka stíhače tanků StuG III, neboli tým Hroch, dává jednotlivým členům posádky přezdívky podle historických osobností. Velitelka/Radistka je přezdívaná "Erwin", což odkazuje na polního maršála třetí říše Erwina J. E. Rommela. Střelec je přezdívaná "Saemonza", čímž odkazuje na středověkého samuraje Sanadu Saemon-no-Suke Yukimura. Nabíječ je přezdívaná "Caesar" - odkaz na římského generála a diktátora Julia Caesara. A nakonec řidič týmu je předzdívaná "Oryō" - zabražděnou japonskou architektku a 1. ženu významného politika v období Meidži. (MartinTaylor)
  • V 8. díle zpívá tým Pravda před bitvou sovětskou píseň "Katusha". V 11. díle zase při postupu tanků Kuromorimine zní znělka německé pochodové písně "Panzerlied", kterou jste mohli vidět ve filmu Bitva v Ardenách (1965). (MartinTaylor)
  • Dívky, především posádka StuGu, často zmiňují historické bitvy a vojevůdce, jako je Caesar nebo Sun Tzu. Jejich nejoblíbenější je zřejmě německý tankový generál Heinz Guderian, který je zmíněn hned v několika dílech. (MartinTaylor)
  • V seriálu se objevuje nemálé množství válečné techniky používané převáždě za 2. světové války. Akademie Ooarai používá směsici německý, amerických, francouzských a japonských tanků a stíhačů tanků. Přesněji Panzer IV, Tiger Porshe, Panzer 38(t) posléze přestavěný na Hetzer, StuG III, M3 Lee, B1, Type 89 I-gó a Type 3 Chi-Nu. Akademie Svaté Glorie používá britské tanky Matilda II a Churchil. Akademie Pravda zase používá sovětskou techniku, tanky T-34/76, T34/85, IS-2 a KV-2. Akademie Kuromorimine pro změnu vlastní téměř kompletní palebnou sílu Třetí říše. Od tanků Panzer III, Panther, Tiger, Tiger II přes stíhače tanků Jagdpanzer IV, Jagdpanther, Elephant a Jagdtiger až dokonce po supertěžký tank MAUS. Akademie Sanders si libuje v používání amerických tanků M4 Sherman včetně Varatn M4A6 Sherman a M4A3E8 Sherman Firefly. (MartinTaylor)
  • Inštruktorka Ami používa najmodernejší japonský tank Type 10. (Echelon1)

Reklama

Reklama