Reklama

Reklama

7 rozhněvaných gaunerů

(amatérský film)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Drama
Česko, 2012, 37 min

Obsahy(1)

Sedm mužů, jeden soudce, jedna místnost, jedna nevyřešená vražda. Takto by se dal popsat příběh, který se odehrává za zdmi právníkova salónku. Starosta, který držel na uzdě 6 kmotrů mafiánských rodin, byl jednoho dne zavražděn. Nyní je pouze na právníkovi, aby rozsekl gordický uzel lží a polopravd očitých svědků, vyslanců rodin. Jak však rozplétá spletité klubko intrik a zrad, atmosféra houstne, a každý si začíná uvědomovat, že tato diskuze bude mít ještě krutou dohru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Vždycky mám slabost pro sebevědomé autory, kteří mají navíc do-do-dostatek kamarádů, kteří jim na ČSFD naklikají hvězdičky. Nejlepší je, když se takový autoři navíc pustí do DRAMATICKÝCH filmů a vychrstnou na nás komedii jak Brno. Polovina herců (dále jen účastníků) má vadu řeči, neumí hrát a strašně přehrává. Ano, protože je to přece dramatický film. Abych se zmíněných autorů nějak více nedotkl, zdá se totiž, že jsou na své dílo nesmírně pyšní, napíšu jen mé vlastní aaaaa subjektivní pocity. Nuže. Po-po-po-po pár minutách jsem začínal mít problémy se soustředit na děj. Zcela znechucen tou pa-pa-parodií, tím hraním si na dospělé, tou mafiánskou fraškou, jsem jevil nesmírné známky roztěkanosti a v podstatě bylo pro mě nemožné film do-do-dokoukat. Nabyl jsem dojmu, že je film velmi odfláknutý a přehlcený šlendriány i nad míru jisté tolerance v amatérsko-filmařské sféře. Přesto věřím, že si že si že si toto dílo svého diváka najde. Má v sobě určitě něco, co se zkrátka bude líbit. Ně-ně-některým ko-ko-koumákům určitě. Přiznám se, že jsem viděl už i horší. Jsem ale dostatečně soudný, abych v rámci těch desítek a desítek jiných amatérských filmů, které jsem měl už čest vidět, oooobjektivně zhodnotil tento počin na takových 10-15% ze 100. ()

Luswani 

všechny recenze uživatele

Při hodnocení je třeba brát v úvahu to, že se jedná o amatérský film. A že amatérský opravdu je! Pokusím se trochu více rozepsat, aby byl můj komentář především zpětnou vazbou pro autory 7RG. První co bije do očí jsou opravdu špatné herecké výkony jednotlivých účastníků, které celou dobu nutí diváka nesledovat ani tak příběh a obsah samotný, ale spíše formu a zpracování filmu. Je to něco co velmi rozptyluje a člověku často znemožňuje prostý zážitek z filmu. Samotný scénář nebyl ani tak špatný, možná jen dialogy mohly být více propracované. Kapitola sama pro sebe je zvuk. Ten byl opravdu hrozný. Často nebylo rozumět, ale beru to tak že akustika salónku ve Spoláku byla špatná. Střih neprofesionální. Kamera taky špatná. Když už točíte filmové drama v HD, použijte příště nejaké filtry, které tomu dodají ten správný film look. To v dnešní době není problém ani u amatérů. Každopádně kameraman byl nejistý, často ani předem nevěděl jak který záběr bude snímat, kamera se někdy trochu cukala, třepala atd. Takže na tom je třeba taky zapracovat. Překvapila mě hudba, která mi nevadila a spíše dobře podtrhla atmosféru. No a ještě je tu spousta detailů, které možná při natáčení nevadí a vypadají jako malichernosti, ale konečný dojem divákovi kazí. Například neustále nervózní popíjení vody, automat na Coca Colu (samotná značka sice už existovala, ale co dělá v salonku u právníka automat na Coca Colu?), hosté restaurace za oknem :D atd. No a ještě jedna věc snižující věrohodnost. Herci mi přišli moc mladí na takové role. Doktor, právník atd. a hrají je mladí kluci... Takže příště radějí téma více odpovídající věku herců nebo herce odpovídající tématu. Takže: režie: 40%, scénář: 40% kamera 20%, střih 10%, zvuk 5%, hudba 40%, Herecké výkony: David Fójcik 20%, Štěpán Januszek 30%, Jan Kamenár 20%, Jaroslav Kašpar 15%, Jan Kubek 15%, Patrik Minařík 5%, René Napravil 15%. Celkově 30% ()

Reklama

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Na amatérsky film dobrý počin..aj efekty celkom v poho, záver prekvapivo dobrý.Len tak dalej.Na druhej strane sa mi to zdalo ukecané, a občas nie je postavám rozumieť - huhnia, ale to preto, že mali asi už sucho v ústach.A tak som pozorne počúval, lebo fakt som nerozumel a zrazu tie bubny x) ... v kľúčových situáciach boli MOC nahlas..neviem či je to mojími reprakami, ale áž mi zaľahlo v prachom uchu... od amatérov asi nič nevysúdim čo? :) .. nabudúce doladiť. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce kvalitní, výborná hudba, efekty slušné, ale scénář docela úsměvný, který vede k předem jasnému finále a herecké výkony některých aktérů doslova parodické, hlavně pana Minaříka bych už vidět určitě nechtěl. Opět mi není jasné, proč s takovou technikou a zázemím si režisérské duo nepohlídalo, nebo nepřetočilo desítky těch přebreptů, zadrhávání a čumění do kamery. Zase je to ta profesionální amatéřina jenom o technice, ve které evidentně zůčastnění technický talent a prostředky mají, ale co se týče originality, nápadu, scénáře a herectví je to umělé a nijaké. Finální řežba byla dobrá, proto taky nedám míň a super byl záběr kamery na šefkuchaře, když se soudce zmiňoval o pánovi korpulentnější postavy :D slušnej detail. Jinak zase ale všechno studené jak psí čumák, bez nadšení, bez takové té děcké radosti z filmování. Tohle pro mě není amatéřina, ale strojená šaškárna lidí, co točí, protože na to mají peníze a techniku. Chtělo by to míň arogance a víc pokory, protože na tohle se může ukazovat vtyčený prostředníček úplně s přehledem.Pořád ale slušná práce, 50%. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Uzřel jsem na doporučení nejmenovaného rollujícího muže. Mno - ,,hraje" nám v tom tlupa moc hezkých hošíků. Jeden je podezřele podoben Barošovic čutálkovi, druhý se zrodil někde na severních březích Afriky a další má pupíček a trošku koktá. Ten se mi líbí nejvíce. Kromě toho, je to šéfkuchař, pleje golf a chodí se starostou do bordelu, takže super kumpán. A abych nezapomněl - zahradník, prohazující poznámky typu ,,co bylo předmětem vaší rozepře", popř. ,,počkat počkat, to je nám ale novinka..." patří do nočních můr nejednoho majitele sadů, lesů, zahradnictví.....Kucí, je v tom sem tam nějaká ta logická ďourka. Herecký talent máte, to nemůžu říct! Ovšem stále lepší si takhle komorně zablbnout, než někde fetovat, žejo. Alespoň zbyde více na potřebné, kupříkladu na mě. Berte to tak - lepší než Ordinace v gejzahradě./ Na přímé upozornění, provedené za pomoci sevřené dlaně, vyslané směrem ku mému rypáku, zvedám o hvězdu a místopřísežně prohlašuji, že mám mládež rád, hodlám ji zalévat a často si k ní i přivoním!! ()

Zajímavosti (2)

  • K filmu vznikly dva scénáře, jeden pro sedm gaunerů, druhý pro šest. A to vše pro případ, že by se z filmu rozhodl jeden z herců vycouvat. (Fojtasd)

Reklama

Reklama