Chudáček boháč

Komedie / Romantický

Itálie, 1983, 89 min

Klasika.(16.7.2009)

• Flego

Komédia o boháčovi, ktorý sa vydával za chudobného.(17.2.2007)

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 2 = 7.2.1988 (R: ČST 2 - slovenský okruh = 25.6.1989) - réžia slovenského znenia (ČST Košice 1987): MARIÁN KLEIS ml. - Po NÁSTRAHÁCH VEĽKOMESTA ďalšia legendárna "pozzettovská" komédia, preslávená najmä scénou s vážením prsníkov. (30.5.2009)(30.5.2009)

Když se v roce 1982 objevila Ornella Muti po boku Paolo Villaggia ve snímku Bonnie a Clyde po italsku, sedlo jí to perfektně. O rok později se objevil tento snímek a tentokrát si s ní zahrál druhý klasik italské komedie Renato Pozzetto. Bohatý podnikatel se vydává za chudáka a bezdomovce. Scénář je jednoduchý a klasický, takže samozřejmě potká krásnou ženu a láska se pro něj dostává nad všechny peníze. Klasická komedie 80 let z italské produkce s typickými scénkami viz. "Tak doufám, že už se neprobudí. Tak to já naopak zas doufám, že se probudí".(17.3.2011)

Úvodná scéna, keď spácha Renato Pozzetto ukážkovú sebevraždu je pre mňa kultovou záležitosťou.... a tá facka je tak excelentná, že by som aj bez dalších informácii vedel presne identifikovať taliansku produkciu.(1.1.2010)