Reklama

Reklama

Vězení umění

všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

„Vězňové mají obecně rádi krabičky.“ Omezenost vězeňského prostoru otevírají nekonečno fantazie a svobodného uměleckého projevu. Determinace prostředí ovlivňuje použité výrazové prostředky. Projekt konfrontace a dialogů s umělci zvenčí naznačuje radikální jinakost i spikleneckou vyšinutost v rovině společenských norem. Esej o imaginární a fyzické svobodě představuje extrém myšlení vlastních hranic a omezení. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Binne 

všechny recenze uživatele

Na dokumentech mám ráda, že mě donutí přemýšlet nejen nad tématem jako takovým ale také nad souvislostmi. Poté si sednu a píši, rozebírám a analyzuji téma, poté až dokument jako dílo samotné. Když je dokument dobrý, tak mě donutí přemýšlet intenzivněji, zasáhne mě, rozvíjím myšlenky a pracuji s nimi. Když dokument dobrý není - nemá zkrátka co říct, začnu tím, že napíšu: Čím jsem strávila sakra dnešní ráno?! A tohle je ten případ. Ano, hezké je, že i ve věznicích máme umělce, že jsou mezi námi talentovaní lidé...ale to snad mnozí vědí. Ale aby mě svým zpracováním dokument rozčiloval takovým způsobem, jako tenhle - to se mi zatím nestalo. Několik zajímavých pasáží bylo ohledně analyzování "portrétů" mrtvých spolužáků a tím to končí. Něco jsem očekávala a nic jsem si neodnesla. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pomalý film o adaptaci. Každý člověk má jinou schopnost adaptace. Po sedmi letech věznění dochází k takzvané prizonizaci, tedy nevratným změnám osobnosti. Proto se takové tresty udělují výjimečně. Dnes je trend směrem k alternativním trestům. ()

Reklama

Vitex 

všechny recenze uživatele

Po pomalejším a lehce chaotickém rozjezdu (způsobeném potřebou seznámit nás aspoň základně s pěti dvojicema hlavních postav) film asi od patnácté minuty najde svůj rytmus a skrz mnoho velmi vtipných a nemálo ryze dojemných scén dopluje k nejednoznačnému finále. Nedá se asi říct, že by film umožňoval kteréhokoli z protagonistů nějak blíž poznat, jako meditace nad tématy "smysl umění v dnešním světě" a "vězeňský život obecně" je to ale skvělé. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama