Reklama

Reklama

Igorovo velké dojetí

(studentský film)
  • angličtina Igor's Big Emotion
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2012, 25 min

Obsahy(1)

"Snímek Igorovo velké dojetí je překážkovou hrou pro jednoho z nejnadanějších porevolučních režisérů. Dnešní sebereflexe vlastní krkolomnosti se slévá s rekonstruovanými útržky pracně uspané paměti. Spící běsi však titulování sebe sama ”duchovním hledačem” nepohřbí navždy – v klinické smrti tak režírují instantní duchovní séance. Film je pokusem o vysazení sedativ a vzkříšení toho režiséra, který se ostentativně zabil vydáním Deníku aneb smrti režiséra, aby inluzí okultismů z celého světa zbudoval své impérium.“ (Jan Strejcovský) (MFDF Ji.hlava)

(více)

Recenze (3)

husaklasu 

všechny recenze uživatele

Aby Strejcovský "vysadil Chaunovi sedativa" duchovního poznání, které teď s vervou hlásá a navrátil ho zpět na režisérskou kolej, musel by se nejdříve pokusit pochopit co ta "sedativa" obnáší a proč je začal užívat. O to se zjevně nepokusil a film pak vypadal jenom jako takové povrchní špičkování (byť mezi dvěma silnými osobnostmi, které se očividně baví). ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Na internete som našiel priliehavú charakteristiku: "jako by jeho megaego bouchalo v prázdném sudu". Ja si myslím, že ten buchot je o čosi väčší, nakoľko tu sa premiešavajú megaegá dve: 1. Kedysi "veľká režisérska nádej" dnes zaštiťujúca sa duchovnom zapadajúca tak do duškovsko-fialovskej línie českých ezoterických herecko-režisérskych mystikov. 2.Režisér dokumentu s rozumovým prístupom, aktívne vstupuje do obrazu portrétovaného a zároveň sa ho snaží nachytať na pózeristických hruškách. Sám si aj zahrá postavu režiséra Igora Chauna v inscenovaných výjavov z divokej mladosti. Navyše vytvorí aj popisok filmu, kde čítam slová ako "sebareflexe", "instatntní duchovní séance", "ostentativně" a "inluzí". Poznámka: Nemá byť správnejšie "inkluzí" v zmysle slova - "zahrnutím, spojením"?. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit dojmu, že na začátku postulovaný princip se postupně rozpadá do pouhých diskutujících krasavců. Úvodní slza slibuje víc a sekání prstu mělo asi přijít později. --- Dodatek z 27. 6. 2015: Jéžišku na křížku, mě tak bolí mozek z té Honzovy netrpělivosti, kdyby šlo praštit filmovou postavu přes televizi, tak ho praštím. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama