Reklama

Reklama

Oči starého Kostelníka

(amatérský film)

Obsahy(1)

Mladý Teodor Araja se ocitne se svou dívkou na zapomenutém hřbitově, kde dvojici překvapí starý kostelník. Vzpurný mladík starce ochraňujícího posvátné místo usmrtí. Od tohoto momentu se stává bezcitným člověkem, který neváhá použít veškerých prostředků k dosažení svých cílů. Neuplyne dlouhá doba a Araja stojí v čele jednoho z gangů místního podsvětí...... Plánuje uskutečnit životní obchod, ke kterému potřebuje pomoc z venčí své organizace. Přichází nečekaný zvrat událostí, kde ho minulost dožene. Všechny plány se zvrhnou v hysterická krvavá jatka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dočkal od Lukáše i celovečerního filmu. Měl jsem však trošku obavy jak se s tím lidi z Horrorwatch poperou – jejich krátkometrážní kousky byli víceméně slušnou podívanou a ani tentokrát jsem neodešel zklamán. Je sice pravdou, že ani tady si nelze nevšimnout některých nedostatků (některé scény mi přišli trochu zbytečné), ale zato krve tu bylo požehnaně, stejně jako trefných hlášek. Možná bych taky ubral na počtu nadávek a řvaní (občas jsem kvůli tomu moc nerozuměl, co vlastně herci říkají). Každopádně mám rád horory pojaté poněkud tvrději a hlavně akčněji, takže i po této stránce získávají kluci menší plus. Ve finále to hodnotím jako lepší průměr 70%. ()

navorski 

všechny recenze uživatele

Na celovečerní film to má hodně neduhů - od rozvleklého vyprávění, někdy toporných dialogů, až po technickou stránku. Kamera nemá styl, zvuk dialogů je v podstatě na hranici srozumitelnosti a font v závěrečných titulcích vypadá jako z videa z maturitního plesu. Na druhou stranu, všechno, co má tento film společného s italskými horory, je na české poměry nevídaně zvládnuté. Jako amatérský film je to hodně nadprůměrné. Po druhém shlédnutí se mi konečně objasnily části zápletky, které jsem při té zvukové změti zprvu vůbec nepochopil. A tak jsem v tom nakonec objevil docela hezky promyšlený děj, který v ostatních amatérských filmech obvykle zaostává. Je hezké, jak se kriminální zápletka prolíná do hororové podstaty příběhu. Nebýt těch technických neduhů, z nichž ne všechny jsou ovlivněny nedostatkem peněz na natáčení, mohl by to být docela kvalitní nezávislý horor. V téhle podobě je to ale jen potem a krví zaplacený amatérský film. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo nesmierne chaotické. Postavy sa chovali ako naprosté hovädá..Herci sú samostatná kapitola. Jasné,že sú to neherci, ale aj tí neherci by to zahrali lepšie ako títo trápnosťou sršiace indivíduá nevkusu. V tomto prípade nemôžem oceniť ani snahu režiséra o natočenie atmosferického hororu, majstre tak já vám to poviem nevyšlo to. Nevkus,šialenstvo a to všetko zabalene v dementných nezmyselnostiach. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tohle je moje páté setkání s tvorbou Lukáše Bulavy. Po dvou odpadech ( Bestie z koupelny a Tvoje poslední šlapka ) a dvouhvězdičkové Amandě přišel se solidní poctou giallu v podobě kousku Šest prstů v Zeleném. Takže od začátku tvorby se Bulva stále zlepšoval, tudíž jsem čekal Že Oči starého kostelníka budou na lepší úrovni než Šest prstů v Zeleném. Ale opak je pravdou. Oči starého kostelníka mě absolutně nechytly a popravdě jsem měl co dělat abych tuhle 3,14čovinu vůbec dokoukal. Jediný co mě na tomhle kousku potěšilo je song Karvinské grindové kapely G.O.R.E jinak je to těžká nuda. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle teda byla amatéřina první třídy, dějově něco neskutečně blbého a nezáživného. K tomu ty rádoby ochotníci co neskutečně přehrávají. Stačilo se aspoň chovat a mluvit normálně pak by to mohlo dopadnout líp. Takhle to byla jedna velká křeč. Já sice chápu že tohle je amatéřina dělaná na koleně, ale pak se nemůžeme divit , že je český horor tam kde je. O proti rádoby "drahým" filmům jako Čepel smrti či Poslední výkřik, tohle vyznělo nakonec docela dobře a to díky brutalitě. V tomhle filmu nebylo komu držet palce neboť tady není jediná kladná postava, Jeden kretén vedle druhého i ty poldové se chovají jak totální blbci. Ale i tak aspoň že někdo má snahu natočit horor, byť nepovedený. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama