Reklama

Reklama

Poustevník

(studentský film)
  • USA Hermit, The
všechny plakáty

Obsahy(1)

Mára miluje svou kovářskou práci a miluje svého dědu, snad jediného člověka, kterého na tomto světě má. Mára není příliš společenský člověk, který by se chodil ven bavit, a v práci je svými kolegy šikanovaný. Co je horší, že jeho děda trpí bolestmi hlavy, na které bere léky předepsané rodinným přítelem a lékařem, doktorem Friedmanem. Mára rovněž bere léky jím předepsané na svou sociofobii. Jenže jednoho dne děda zemře a Mára začne mít podezření, že nešlo o přirozenou smrt. Na co byly ty léky? A proč také trpí bolestmi hlavy, které jsou provázené halucinacemi a sny? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

zaslouží si film 5*? No, možná ani ne, ale já je stejně dám, z jednoho prostého důvodu - vskutku sem se bavil, on je tenhle film totiž dost dobře natočen a technické stránce nemám co vytknou, byť není tak hravá jako jiné studentské filmy, což je upřímně řečeno, ve své podstatě plus. Další kladné body u mne získává fakt, že hlavní postava má psychické problémy vykresleny krásně lidsky, přirozeně, bez nějakých zbytečných příkras. Scénář vcelku snadno postačí pro celou stopáž a nedělá i přes předvídatelnost ostudu, herecké výkony v třech hlavních úlohách jsou výborné, leč nejvýrazněji z nich září hvězda (Davidova, hehe) v podobě Achaba Haidlera. Takže... Co chtít víc, krom vícero filmů Tomase Krakory? PS: odkaz na video klasicky v diskusi ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Hodně vyspělý studentský film (aspoň je vidět, že FAMO nebere 30 tisíc za semestr zbůhdarma), který však má své nedostatky. Předvídatelnost děje by mne u studentského filmu nezaskočila, unylou hudbu také dokážu odpustit, ale zjevný rozpor mezi sociofobií a sociopatií hlavního hrdiny ne. ()

Reklama

Reklama